Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΥ (ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Αγρότη, αγρότισσα

       Η επιβίωση μας γίνεται κάθε χρόνο και δυσκολότερη, αφού έτσι επιτάσσουν οι
εφαρμοζόμενες αντιαγροτικές πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ, που με νέο εργαλείο την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2015-2020 στοχεύουν στη δημιουργία λιγότερων μεγάλων αγροτικών επιχειρήσεων με το μαζικό ξεκλήρισμα χιλιάδων φτωχών οικογενειακών εκμεταλλεύσεων.
      Οδηγούν εμάς και τα παιδιά μας στην ανεργία, όπως κάνουν με χιλιάδες εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους. Πετσοκόβουν τα μεροκάματα, κάνουν ασύμφορο το μικρομάγαζο, κόβουν τις συντάξεις των απομάχων της δουλειάς, συνθλίβουν τα όνειρα της νεολαίας.
     Οι τιμές των αγροτοκτηνοτροφικών μας προϊόντων μειώνονται κάτω από το συνεχές αυξανόμενο κόστος παραγωγής. Οι παραγωγές μας είναι στο έλεος της ανεξέλεγκτης  κερδοσκοπίας των εμπόρων και μεταποιητών και πληρώνονται μετά από μήνες ή και χρόνια. Ο ιδρώτας μας απροστάτευτος από τις καιρικές συνθήκες και τις ζωονόσους μιας και ο ΕΛΓΑ κυρίως αποβλέπει στο χαράτσωμά μας και όχι στην κάλυψή μας. 
    Να γιατί - όλες και όλοι - πρέπει να βρεθούμε μαζί με τους άνεργους, τους εργαζόμενους,  τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία στα Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ. Πρέπει από κοινού να διαδηλώσουμε βροντοφωνάζοντας : «Δεν θα ζήσουμε με τα ψίχουλα».
Να στήσουμε ισχυρό μπλόκο στη φοροεπιδρομή και στα σε βάρος μας μέτρα όπως:
· Στη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος με   συντελεστή 26% και με προκαταβολή 100% του φόρου για την επόμενη χρονιά.
· Στη αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
· Στη κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο και η μεγάλη αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος.
· Στον ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, στάβλους και χωράφια.
· Στο τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ.
Να συγκρουστούμε με τη νέα ΚΑΠ της ΕΕ, που φέρνει νέα αντιαγροτικά μέτρα, όπως η δραματική μείωση των επιδοτήσεων κατά 50% μέχρι το 2019, περιορισμούς στην
παραγωγή κ.ά.

Να στείλουμε το μήνυμα - και της αγροτιάς - για την ανάγκη ανατροπής της βαρβαρότητας, που ζούμε.
          Καλούμε σαν Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) τους  αγρότες  να συσπειρωθούν να εκφραστούν μέσα από τη δική τους οργάνωση και μαζί με τις οικογένειες τους  να διατρανώσουν την αντίθεσή τους  στα σχέδια αφανισμού τους, συμμετέχοντας μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 22 Οκτώβρη στις 6 το απόγευμα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/