Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΜΕ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ

Δείτε πιο κάτω και την ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ Γ.Σ. ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Όλοι στο συλλαλητήριο, την Πέμπτη, 22 Οκτώβρη, στις 6:00μ.μ στο παν. Αιγαίου
Συναδέλφισσα, Συνάδελφε
Την κατάσταση τη γνωρίζεις. Τη ζεις από "πρώτο χέρι" μέσα στο σχολείο σου. Ο Οκτώβρης τελειώνει με τα Δωδεκάνησα να μετρούν ακόμη εκατοντάδες κενά. Οι προσλήψεις των αναπληρωτών γίνονται με το σταγονόμετρο με αποτέλεσμα να χάνονται χιλιάδες ώρες διδασκαλίας και για μόνιμους διορισμούς ούτε λόγος. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τα άδεια ταμεία των σχολικών επιτροπών (η 3η και 4η δόση δεν έχουν καταβληθεί ακόμα!) και τις απλήρωτες καθαρίστριες αποτελούν ισχυρό χτύπημα στην περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης των παιδιών μας.   
Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι "κάνει ότι μπορεί, μέσα σε δύσκολες συνθήκες", παίρνει μέτρα με τα οποία τάχα διαφωνεί. Ζητά από όλους μας "υπομονή και συναίνεση". Λέει ψέματα.  Τα κενά στα σχολεία δεν πρόκειται να καλυφθούν ούτε φέτος. Την ίδια ώρα, με όπλο το 3ο Μνημόνιο που οι ίδιοι ψήφισαν, μονιμοποιούν την επίθεση σε ότι έχει απομείνει από τα εργατικά δικαιώματα, εξαπολύοντας έναν ακόμα γύρο σκληρής αντιλαϊκής επίθεσης (τσάκισμα του ασφαλιστικού, φοροληστεία, ιδιωτικοποιήσεις, κ.α.). Αυτό που επιδιώκει είναι να συμβιβαστούμε με αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, να την αποδεχτούμε σαν δεδομένη! Μάς θέλει συνένοχους. Να μην της κάνουμε αυτή τη χάρη!
Τα κόμματα που κυβερνούν, δουλεύουν για λογαριασμό αυτών που κατέχουν τον πλούτο που εμείς, οι εργαζόμενοι, παράγουμε. Δίνουν στα παιδιά μας με το σταγονόμετρο όση γνώση χρειάζεται για να αυγατίζουν τα κέρδη τους. Έζησες και εσύ την «κοσμογονία» που επαγγελόταν ο ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία. Και τώρα αυτό που βλέπεις είναι να βαδίζει στον ίδιο δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων, δηλαδή της κατηγοριοποίησης των σχολείων, της αντιδραστικής αξιολόγησης, των συγχωνεύσεων.
Λύση υπάρχει! Είναι ο δρόμος της πάλης και της ανατροπής στο σχολείο, στο σύλλογο σου, στις γενικές συνελεύσεις, οργάνωσε την πάλη σου, βάλε μπροστά τις ανάγκες τις δικές σου, των παιδιών σου. Πάρε την υπόθεση της πάλης ενάντια σε παλιά και νέα Μνημόνια στα χέρια σου!
Απαιτούμε:
Άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών με μαζικούς διορισμούς εδώ και τώρα για να σταματήσει αυτή η τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο.
Κάλυψη όλων των ειδικοτήτων των εκπαιδευτικών για να ξεκινήσει η λειτουργία του ολοήμερου σχολείου.
Διαγραφή των χρεών των σχολικών επιτροπών προς τις ΔΕΚΟ.
Απαλλαγή ΦΠΑ για τις σχολικές επιτροπές. Κατάργηση του ΦΠΑ για τα φροντιστήρια και τα είδη πρώτης ανάγκης για τις λαϊκές οικογένειες.
Να πληρωθούν άμεσα οι καθαρίστριες και να λυθεί μόνιμα το ζήτημα της καθαριότητας του σχολείου με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ Γ.Σ. ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΦΑΓΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΑ
Πέμπτη 22 Οκτώβρη σε όλες τις πόλεις στην Ελλάδα
Κλιμακώνουμε με Πανεργατική-Πανελλαδική Απεργία στις 12 Νοέμβρη
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Το νέο νομοσχέδιο, με τα 48 προαπαιτούμενα, που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υλοποιώντας το 3ο Μνημόνιο, φέρνει νέα μέτρα-φωτιά και μάς καταδικάζει στη δουλειά μέχρι τα βαθιά τα γεράματα!
Από 1/1/2022, προϋπόθεση για την συνταξιοδότηση θα είναι τα 67 έτη και τα 40 χρόνια εργασίας!!! Στη σχολική τάξη, κυριολεκτικά με τη μαγκούρα! Ποιος εκπαιδευτικός θα μπορέσει να σταθεί μέσα στην τάξη σε αυτή την ηλικία; Ταυτόχρονα, επιβάλλουν νέες μειώσεις και πρόστιμα για κάθε χρόνο συνταξιοδότησης πριν τα 67, επιβάλλουν νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, καταργούν τα ΒΑΕ στους εργάτες καθαριότητας των Δήμων. Χαρακτηρίζουν υψηλόμισθους τους συνταξιούχους των 1000 ευρώ. Με νομοσχέδια που θα ακολουθήσουν, αξιοποιώντας και το πόρισμα της λεγόμενης επιτροπής "σοφών", ετοιμάζονται να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, στους μισθούς, στις συντάξεις, στο εφάπαξ, με στόχο την πλήρη απαλλαγή Κράτους και εργοδοσίας από το "βαρίδι" της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Ταυτόχρονα, με τα μέτρα που ψήφισαν αυτές τις μέρες :
Αρπάζουν τα ταμειακά διαθέσιμα των σχολείων, των νοσοκομείων, των ΑΕΙ-ΤΕΙ, μέτρο που εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά, για την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων προς το ΔΝΤ
Κλιμακώνουν τη φοροεπιδρομή. Καθιερώνεται ο ΕΝΦΙΑ ακόμα και από το πρώτο ευρώ.
Αυξάνουν τα εισιτήρια στα ΜΜΜ, οι μειώσεις σε φοιτητές, ΑΜΕΑ κ.α., είναι στον "αέρα".
Αποβάλλουν από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, όσους δεν μπορούν να "ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους.
Στην αντίπερα όχθη, απαλλάσσουν μονοπωλιακούς ομίλους σε λιμάνια και αεροδρόμια από δημοτικά τέλη (και μάλιστα αναδρομικά), διαγράφουν τα χρέη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να την πουλήσουν "καθαρή", απαλλάσσουν επιχειρηματικούς ομίλους από πρόστιμα, ακόμα και για έκδοση πλαστών τιμολογίων. Ψήφισαν την άρση της προστασία των πλειστηριασμών για τα λαϊκά σπίτια, ενώ συγχρόνως απαλλάσσουν τα μονοπώλια από τα κόκκινα δάνεια. Είναι προκλητικοί!
Να ποιοι κερδίζουν από τα νέα μέτρα.
Οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες "τρίβουν τα χέρια τους".
Ισοπεδώνουν ένα λαό για τα κέρδη της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας!
Αυτό εννοούν όταν μιλάνε για ανάπτυξη. Το καπιταλιστικό κέρδος και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Την ίδια ώρα που οι ελλείψεις στα σχολεία (ιδιαίτερα στα Ειδικά) είναι τεράστιες, ο νέος Υπουργός Παιδείας προκαλεί, λέγοντας ότι τα σχολεία τουλάχιστον ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ!!! Ο ίδιος  επιβεβαιώνει ότι χιλιάδες κενά θα μείνουν ως το τέλος και οι μόνιμοι διορισμοί πάνε στο απώτερο μέλλον!
Επαναφέρει τα σχέδια Λοβέρδου για εθελοντική δουλεία-δουλειά. Διατηρεί τα 30αρια τμήματα. Αφήνει ανοιχτή την νέα αύξηση του ωραρίου (υπάρχει σχετική πρόβλεψη στο 3ο Μνημόνιο). Προαναγγέλλει ένα τουλάχιστον Ειδικό Σχολείο ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης (!), δηλαδή το κλείσιμο εκατοντάδων Ειδικών Σχολείων (βλ. προγραμματικές δηλώσεις).
Και ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Φέρνουν νέο μισθολόγιο. Σχεδιάζουν νέο τσεκούρι στους μισθούς από 1/1/2016, μέσα από την αξιολόγηση και τη σύνδεση μισθού-αποδοτικότητας, μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας, capital control στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Τα μέτρα πρέπει να επιστραφούν σαν απαράδεκτα. Είναι πρωτοφανούς σκληρότητας, σαρώνουν ό, τι έμεινε όρθιο!
Την ίδια ώρα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με μπόλικο θράσος, ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν σκληρά και επώδυνα μέτρα στο πολυνομοσχέδιο! Ότι ο λαός συναινεί με τα νέα μέτρα, αφού "μάς ... ψήφισε"! Κοροϊδεύουν, όπως έκαναν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, για "διορθωτικές" τάχα παρεμβάσεις και ισοδύναμα, χωρίς να αναιρούν φυσικά τον αντιλαϊκό χαρακτήρα και με σκοπό να κατευνάσουν τις αντιδράσεις. Δυστυχώς στην ίδια γραμμή πλεύσης κινούνται και οι ΔΟΕ – ΟΛΜΕ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η στάση τους στις συναντήσεις με τον Υπουργό Παιδείας. Ουσιαστικά στάθηκαν με την πλευρά του Υπουργείου και της κυβέρνησης και όχι με την πλευρά των αναπληρωτών, των αδιόριστων και των ανέργων εκπαιδευτικών.
Στην οργάνωση και στη συνολική απάντηση που πρέπει να δοθεί, να μην απέχει κανείς. Η αποχή, η σιωπηλή αποδοχή των μέτρων, το "δε γίνεται τίποτα", είναι βούτυρο στο ψωμί τους. Βιομήχανοι-κυβέρνηση-Ε.Ε. θέλουν "σιγή νεκροταφείου" και συναίνεση, "πολιτική σταθερότητα" το λένε, για να επιβάλλουν τα μέτρα. Θέλουν να βάλουμε τα χέρια μας και να βγάλουμε τα μάτια μας. Να μην τούς κάνουμε τη χάρη. Τα μέτρα αυτά δεν έχουν τη συναίνεσή μας. Δεν αντέχουμε να ματώνουμε άλλο, για να θησαυρίζουν μια χούφτα μονοπωλιακοί όμιλοι.
Καμιά απογοήτευση! Να οργανωθούμε, να παλέψουμε, ανεξάρτητα τι επέλεξε να ψηφίσει ο καθένας στις βουλευτικές εκλογές. Μόνο έτσι μπορούμε να δείξουμε τη δύναμή μας, να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες. Και τέτοιες υπάρχουν.
Ούτε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας:
ΟΧΙ στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο καρμανιόλα που στέλνει τους εκπαιδευτικούς στα 67 μέσα στην τάξη, που κόβει ένα τεράστιο κομμάτι από τις παροχές στην υγειονομική περίθαλψη και μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα για όλους!
ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο. Κάλυψη των απωλειών μας, αυξήσεις στους μισθούς μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, κατάργηση της φοροληστείας
Κάλυψη όλων των κενών τώρα! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Κανένα παιδί έξω από τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, καθένα στη δομή που έχει ανάγκη, από τα 4 ως τα 18 του χρόνια, με δίχρονη Προσχολική Αγωγή και ενιαίο 12χρονο σχολείο.
Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών αποκλειστική χρηματοδότηση των σχολείων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τις Σχολικές Επιτροπές.
Κανένα παιδί, κανένας άνεργος ή ελαστικά εργαζόμενος εκπαιδευτικός χωρίς νερό, φαγητό, ρεύμα, θέρμανση.
Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς φτώχεια, μνημόνια, ανεργία, με ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης, όπου όλα τα παιδιά θα έχουν μόρφωση και δουλειά και δεν θα αναγκάζονται να ξενιτεύονται, όπου ο λαός θα έχει τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια του και θα διαχειρίζεται ο ίδιος τον πλούτο που παράγει.
Όλες και όλοι στην Αγώνα!
Μπορούμε και πρέπει να τους εμποδίσουμε, να τους ανατρέψουμε, να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!
Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/