Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 21ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΡΟΔΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24. 10. 2015

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Αθήνα, στις 20 και 21.10. 2015, το 21ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας. 
Στο Συνέδριο παραβρέθηκαν 167 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι 81 Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ από όλη την Ελλάδα. Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ της Ρόδου εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρό του Γεωργία Φαρμακίδου και το γραμματέα Πάρι Παπαθεοδώρου. Στο Συνέδριο παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν οι R. Pancho και Quim Boix, μέλη του ΔΣ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συνταξιούχων. Στο συνέδριο έγινε ανταλλαγή απόψεων και κατατέθηκε η θετική και αρνητική πείρα από τους αγώνες δεκάδων σωματείων της χώρας.
            Στα συμπεράσματα του συνεδρίου τονίστηκαν μεταξύ άλλων τα εξής:
            Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δέχονται άγρια επίθεση από την κυβέρνηση που εφαρμόζει τις αποφάσεις της ΕΕ, της Ευρ. Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
            Το γνωστό πόρισμα «σοφών» είναι να καταργηθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος. Αυτό επιδιώκει το κεφάλαιο μετά τη συνθήκη του Μάαστριχτ από τη δεκαετία του 1990.
            Το κίνημα των συνταξιούχων έχει κοινό πλαίσιο αιτημάτων με την εργατική τάξη: απαιτούν να ζήσουν σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες και τον πλούτο που παράγεται.
            Διακηρυγμένη πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εντάξει όλα τα ασφαλιστικά ταμεία σε ένα. Συνεπώς και οι συνταξιούχοι πρέπει να έχουν ενιαίο οργάνωση σε ένα σωματείο σε κάθε περιοχή. Όλοι υποφέρουν από τις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Οι διαχωρισμοί (δημόσιος - ιδιωτικός τομέας κτλ) είναι τεχνητοί και αδυνατίζουν την αποτελεσματικότητα του κινήματος.
            Η αλληλεγγύη πρέπει να γίνει βασικό ζήτημα. Να γίνει σύνθημά μας το «ένας για όλους όλοι για έναν». Θα πρέπει να καταγράψουμε τις ανάγκες και τα προβλήματα των φτωχών οικογενειών, των απόρων ασθενών κ.τ.λ.
            Οι πανελλήνιες κινητοποιήσεις ήταν θετικές και βοηθούν να μην απογοητευθεί ο κόσμος. Πρέπει να παλέψουμε την άποψη «ότι τίποτα δεν γίνεται».
            Η διακοπή της κρατικής οικονομικής ενίσχυσης της ομοσπονδίας έχει στόχο να εξοντώσει το κίνημα, ενώ παράλληλα ενισχύεται ο κυβερνητικός συνδικαλισμός

Για το ΔΣ

Η πρόεδρος                                                          Ο γραμματέας

Γεωργία Φαρμακίδου                                     Π. Παπαθεοδώρου   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/