Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΡΟΔΟΥ Κ.ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ  ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ
Ευχαριστούμε τον κ.ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ γιατί με αυτές τις τοποθετήσεις του δικαιώνει τις θέσεις μας.
Ο κ.Χατζησαββας   υπεραμύνθηκε  τη θέση του , την τουριστική κίνηση, τα τουριστικά μαγαζιά ,τους εμπόρους και όχι τους εργαζόμενους του κλάδου.
Να υπενθυμίσουμε λοιπόν  μερικά πράγματα, γιατί ο κ. Χατζησαββας από τον πανικό που τον κατέχει για την πολλή δύσκολη θέση που έχει έρθει το εργατικό κίνημα επί της ηγεσίας του και για τις πιο δύσκολες ακόμα ημέρες που έρχονται προσπαθεί να τα  αντιγυρίσει με κατηγορίες και αναλήθειες κατά του Σωματείου ,της διοίκησης  και του προέδρου μας.
1. Αν η Διοίκηση του Σωματείου μας προσπαθεί να οργανώσει τους εργαζόμενους του κλάδου ,και αν αγωνίζεται για αυτούς το ξέρουν οι εργαζόμενοι και αυτοί που μας συναντούν στο μετερίζι του αγώνα καθημερινά και όχι αυτοί που προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα των εργαζομένων από τα γραφεία .Φαίνεται ότι ο κ. Χατζησαββας γνωρίζει το τι συμβαίνει στις επιχειρήσεις μόνο θεωρητικά. Δεν γνωρίζει για την τρομοκρατία ,τις απολύσεις και τον φόβο των εργαζομένων να συσπειρωθούν στα σωματεία. Και το μεγαλύτερο πρόβλημα το δημιουργούν οι ντόπιοι επιχειρηματίες που με τους εκπροσώπους τους κάθισε και συμφώνησε για το άνοιγμα του ωραρίου.
2.Οσο για τα όργανα της Διοίκησης του εργατικού κέντρου ,πρώτος ο κ. Χατζησαββας πρέπει να τα σέβεται γιατί, το συγκεκριμένο θέμα για φέτος, δεν συζητήθηκε καθόλου στο δ.σ ,και ο πρόεδρος του Σωματείου μας που είναι μέλος της διοίκησης του εργατικού κέντρου ενημερώθηκε για το θέμα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
3.Ο πρόεδρος του Σωματείου μας Μιχάλης Κατσουρακης ποτέ δεν συμφώνησε και ποτέ δεν υπόγραψε από τότε που είναι πρόεδρος του Σωματείου ,και από τότε που είναι μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου για το άνοιγμα του ωραρίου.
4.Ο κ. Χατζησαββας  επιμένει να λέει πως το άνοιγμα του ωραρίου των καταστημάτων για την τουριστική περίοδο είναι για τα μικρά τουριστικά ,της παλιάς πόλης ,για τα γουναράδικα και τα καταστήματα του φαληρακιου, που εμείς έχουμε τονίσει ξανά και ξανά  ότι με τους συγκεκριμένους αυτοαπασχολούμενους δεν έχουμε τίποτα να μοιράσουμε .Η’ το λέει για να δικαιολογήσει την στάση του η’ έχει άγνοια τελείως για το ποια μαγαζιά εκμεταλλεύονται την συγκεκριμένη ρύθμιση .Εμείς από τα 4 τελευταία χρόνια έχουμε την εμπειρία αλλά είχαμε και πολλές καταγγελίες εργαζομένων ότι δεν παρατείνουν το ωράριο τους μόνο τα τουριστικά και τα μικρά εμπορικά στην παλιά πόλη , το κέντρο της πόλης και στις τουριστικές περιοχές  αλλά και μεγαλύτερα εμπορικά πάνω των200 τμ που απασχολούν προσωπικό στο κέντρο της πόλης αλλά και σε άλλες τουριστικές περιοχές του νησιού .Επίσης μεγάλα σουπερ μάρκετ όχι αλυσίδων αλλά ντόπιων επιχειρηματιών που απασχολούν το προσωπικό τους μέχρι πολύ αργά το βράδυ αλλά και κάθε ΚΥΡΙΑΚΗ, με την δικαιολογία ότι τα μαγαζιά τους είναι σε τουριστικές περιοχές. Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται δεν  πληρώνονται ούτε για τις επί πλέον ώρες αλλά ούτε για την Κυριακή αφού οι επιχειρηματίες καλύπτονται τάχα πίσω από ατομικές συμβάσεις που έχουν βάλει με το ζόρι να υπογράψουν οι εργαζόμενοι. Και αυτό εμείς το καταγγέλλουμε κάθε χρόνο αλλά η απάντηση που παίρνουμε είναι ότι υπάρχουν θεσμικά όργανα για να λύσουν το πρόβλημα .Δεν μπορούμε λοιπόν εμείς να παίζουμε τον ρόλο της αστυνομίας, της διεύθυνσης εμπορίου ,της επιθεώρησης εργασίας και φυσικά της περιφέρειας που είναι η μεγαλύτερη εξουσία του τόπου και αυτή που αποφασίζει για το συγκεκριμένο θέμα.
Και τέλος ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου θα μπορούσε να συνεννοηθεί μαζί μας ώστε να βρούμε λύσεις για το πώς θα καλύπτονται πλήρως οι εργαζόμενοι του κλάδου μια και εμείς έχουμε την εμπειρία και όχι να αποφασίσει μόνος του  χωρίς να ειδοποιήσει το σωματείο μας όπως όφειλε ,όπως δήλωσε και στην συνέντευξη του.
5.Οσο για το θέμα ότι πάνω στη δική μας ρύθμιση του ανοίγματος του ωραρίου και του ανοίγματος των καταστημάτων και τις Κυριακές την τουριστική περίοδο που βασίστηκε το ΣτΕ για να ακυρώσει τις 52 Κυριακές που είχε νομοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι ακριβώς στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο είχε στηριχτεί η Κυβέρνηση  και για να τις νομοθετήσει.                                                                                                                                                         Οι εργαζόμενοι βέβαια στον κλάδο με την συγκεκριμένη ρύθμιση δεν θα δουλεύουν 52 Κυριακές απλήρωτοι αλλά 40 ΚΥΡΙΑΚΕΣ.
6.Ο κ. Χατζησαββας συνεχίζει να αναφέρει συνεχώς άλλους συνάδελφους συνδικαλιστές που ηγούνταν του Σωματείου η ’του εργατικού κέντρου και συμφώνησαν στην συγκεκριμένη ρύθμιση.             Απαντούμε λοιπόν ότι τις συγκεκριμένες χρονιές όπως και ο ίδιος αναφέρει δηλ. το 2008 και 2009 υπήρχαν ακόμη νόμοι που προστάτευαν τα δικαιώματα των εργαζομένων .Σήμερα δεν υπάρχει κανένας νόμος αλλά ούτε θεσμικά όργανα που να προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις.
7.Και τέλος ο κ.Χατζησαββας όποτε του ασκούμε κριτική η ’ερχόμαστε σε αντιπαράθεση μαζί του μας κατηγορεί ότι εξυπηρετούμε  παραταξιακές η’ κομματικές σκοπιμότητες .                                                 Εδώ ταιριάζει «το κοίτα ποιος μιλαει»  γιατί σαν να μην ήταν ο ίδιος σε συγκεκριμένη παράταξη η’ συγκεκριμένο κόμμα που μας έφερε σε αυτή την δύσκολη κατάσταση που ζούμε σήμερα.
ΕΜΕΙΣ ,Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΤΟΥ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΡΟΔΟΥ  ΚΑΙ  ΜΕΛΗ  ΤΟΥ  ΠΑΜΕ ΑΦΗΝΟΥΜΕ  ΤΟΥΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ  ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΚΟΙΝΗ  ΓΝΩΜΗ  ΝΑ  ΒΓΑΛΟΥΝ  ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ  ΤΟΥΣ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ  ΤΟΥ  ΠΡΟΕΔΡΟΥ  ΤΟΥ  ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ  ΚΕΝΤΡΟΥ.
Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΚΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΓΙΑΝΝΑΚΑΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ 
ΤΣΟΥΡΟΥΤΗΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΚΑΣΙΩΤΗ  ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΚΑΛΠΑΚΙΩΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ  
ΜΑΝΩΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΑΝΔΡΙΑΝΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/