Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Κατάθεση αναφοράς των τριών βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου για τις ελλείψεις στην Υπηρεσία Επιθεώρησης Εργασίας Ρόδου

Αθήνα, 17.3.15
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: «Κατάθεση αναφοράς των τριών βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου για τις ελλείψεις στην Υπηρεσία Επιθεώρησης Εργασίας Ρόδου»
Οι βουλευτές Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός, Δημήτριος Γάκης και Ηλίας Καματερός, κατέθεσαν σήμερα, Τρίτη, 17 Μάρτη 2015, από κοινού, αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό στο νησί και τις σοβαρές ελλείψεις στη λειτουργία της Επιθεώρησης Εργασίας Ρόδου, σύμφωνα και με σχετικό υπόμνημα που είχε σταλεί από το Εργατικό Κέντρο του νησιού.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της κατατεθείσας αναφοράς:
Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Θέμα: «Σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και υπολειτουργίας της Επιθεώρησης Εργασίας Ρόδου»
Οι Βουλευτές Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός, Δημήτριος Γάκης και Ηλίας Καματερός καταθέτουν ως αναφορά, το με ημερομηνία 10/03/2015 και αριθμ. Πρωτ. 5058/2337 έγγραφο της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου που αναφέρεται στις σοβαρές ελλείψεις και στα χρόνια προβλήματα υποστελέχωσης και υπολειτουργίας της Επιθεώρησης Εργασίας στην περιοχή της Ρόδου.
Όπως αναφέρεται, η πρακτική εκατοντάδων εργοδοτών, να μετατρέπουν τις συμβάσεις πλήρους απασχόλησης- εικονικά- σε μερικής απασχόλησης, είναι ουσιαστικά καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων.
Το φαινόμενο της παράνομης εργασίας στη νησιωτική περιοχή μας αγγίζει υψηλά επίπεδα, ιδίως στους τομείς της οικοδομής και των δημοσίων έργων. Σημαντικό πρόβλημα αποτελεί η παντελής απουσία ελέγχου των συνθηκών Υγιεινής και Ασφάλειας με θλιβερό αποτέλεσμα την αύξηση των θανατηφόρων ατυχημάτων.
Ειδική μέριμνα θα πρέπει να δίνεται στη διερεύνηση των συνθηκών εργασίας των σπουδαστών τουριστικών σχολών στα νησιά.
Στο ίδιο έγγραφο τονίζεται ακόμη ότι κατά τη λήξη της τουριστικής περιόδου, μεγάλος αριθμός  εργαζομένων στις τουριστικές  επιχειρήσεις μένουν απλήρωτοι και αναγκάζονται μεμονωμένα, επιβαρυνόμενοι με πρόσθετα έξοδα, να καταθέτουν μηνύσεις σε βάρος των εργοδοτών για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους.
Τα παραπάνω έντονα προβλήματα απαιτούν άμεσες πρωτοβουλίες εκ μέρους του Υπουργείου σας, καθώς οι εργαζόμενοι στα νησιά πρέπει να αποκτήσουν στήριξη και ασφάλεια.
Για αυτό το λόγο κρίνεται απαραίτητη η αναβάθμιση της Υπηρεσίας Επιθεώρησης Εργασίας σε Διεύθυνση, από τμήμα που είναι τώρα και την επαρκή στελέχωσή της, καθώς και τη σύσταση τμήματος Τεχνικής Επιθεώρησης με το ανάλογο προσωπικό. Τέλος, θεωρείται άμεση η ανάγκη ενίσχυσης σε ανθρώπινο δυναμικό του ΣΕΠΕ Ρόδου, ενόψει τουριστικής περιόδου, έστω και με εσωτερικές μετακινήσεις.
Αθήνα, 17 Μάρτη 2015                    
Οι καταθέτοντες Βουλευτές
Νεκτάριος Σαντορινιός
Δημήτριος Γάκης
Ηλίας Καματερός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/