Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου ΟΓΕ ΡΟΔΟΥ για το άρθρο της ΠΡΟΟΔΟΥ

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΡΟΔΟΥ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
κινητό : 6909423340
Ρόδος  5 / 11 / 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Στην τοπική εφημερίδα ΠΡΟΟΔΟΣ την προηγούμενη εβδομάδα, δημοσιεύθηκε ρεπορτάζ με τίτλο «Φοιτήτριες βγαίνουν στο πεζοδρόμιο!», (http://proodos.net/index.php/topika-nea-rodou/item/10129-foititries-vgainoun-sto-pezodromio) . Συγκεκριμένα ανέφερε : «…Φοιτήτριες εξωθούνται στην πορνεία, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, αντιμετωπίζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την οικονομική κρίση που πλήττει τις ίδιες, αλλά και τις οικογένειές τους. Με τις οικογένειες των νεαρών φοιτητριών να αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα διαμονής και σίτισης των παιδιών τους που φοιτούν σε διαφορετικές πόλεις απ’ αυτές που μένουν οι ίδιοι, οι νεαρές κοπέλες, από το να επιστρέψουν στον τόπο τους αποφασίσουν, δίχως να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, να προσφέρουν το κορμί τους σε ευκατάστατους άνδρες για την εξασφάλιση και ολοκλήρωση των σπουδών τους….»
Η πορνεία είναι η έσχατη μορφή εμπορευματοποίησης και εκμετάλλευσης της γενετήσιας λειτουργίας, που υποβιβάζει τον άνθρωπο σε εμπόρευμα πάνω στον οποίο θα λειτουργήσουν οι κανόνες της αγοράς. Είναι φαινόμενο σύμφυτο με τις εκμεταλλευτικές κοινωνίες, φαινόμενο της ταξικής εκμετάλλευσης και της φυλετικής καταπίεσης της γυναίκας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελλάδα πρώτη στην Ε.Ε. καθιέρωσε την πορνεία ως επάγγελμα, με το Νόμο 2734/99 και πρόβαλε την πορνεία ως επαγγελματικό προσανατολισμό, χαρακτηρίζοντάς την ως επάγγελμα «ελεύθερης επιλογής». Επικαλέστηκε η τότε κυβέρνηση το Σύνταγμα και το δικαίωμα της οικονομικής ελευθερίας του κάθε πολίτη!
Ξεχνάνε όμως να μας πούνε πως και πόσο στήριξε η  πολιτική τους το δικαίωμα στην εργασία, στην παιδεία, στην κοινωνική ασφάλιση. Ξεχνάνε να απαριθμήσουνε τους κοινωνικοοικονομικούς λόγους για τους οποίους μια γυναίκα οδηγείται σήμερα στην πορνεία.
Η εξαθλίωση του λαού διογκώνει καταλυτικά αυτό το φαινόμενο. Οι απολύσεις, η ανεργία, η κατάργηση του κατώτατου μισθού, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας οι αυξήσεις των ορίων των συντάξεων κ.α. είναι μέτρα που έχουν τσακίσει τις λαϊκές οικογένειες. Είναι μέτρα που δεν αφήνουν κανένα απ' έξω. Τσακίζουν όλο το λαό. Δεν είναι προσωρινά, ούτε τελευταία, όπως ψευδώς ισχυρίζονται. Δεν παίρνονται ούτε για τη σωτηρία του λαού, ούτε για τη σωτηρία της χώρας. Παίρνονται για την ενίσχυση του ανταγωνισμού, της κερδοφορίας και τη θωράκιση του συστήματος. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι η αύξηση στη φοροληστεία του λαού και η επιβολή κάθε είδους χαρατσιού συνοδεύονται με τις προκλητικότατες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο.
Τα μέτρα αυτά ψηφίστηκαν παρά την καθολική αντίθεση του ελληνικού λαού. Αυτή είναι η αστική δημοκρατία: δικτατορία των μονοπωλίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για να εξαλειφτούν τα οικονομικά και κοινωνικά αίτια της πορνείας χρειάζεται μια άλλη οικονομία, μια άλλη πολιτική, μια άλλη εξουσία.  Το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα  είναι εκτροφείο αναπαραγωγής του φαινομένου.  
H Διοικούσα Επιτροπή
του Συλλόγου Γυναικών Ρόδου
μέλους της Ο.Γ.Ε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/