Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΜΕ: Δελτιο τυπου για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΡΟΔΟΥ
Δελτίο τύπου
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, οι οποίες ξεκίνησαν από την Παρασκευή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με απαγγελίες ποιημάτων, προβολή video και χαιρετισμούς από το ΠΑΜΕ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ, συνεχίστηκαν το Σάββατο βράδυ με μουσικό αφιέρωμα από ερασιτέχνες καλλιτέχνες στον πεζόδρομο της Δ.Θέμελη, και κορυφώθηκαν σήμερα στη Πλατεία Κύπρου με συγκέντρωση-συναυλία από τους καλλιτέχνες Ιρις Μαυράκη, Αγαπητό Πάχο, Βασίλη Καράμαλη   και Γιώργο Πούλο. Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι από το ΠΑΜΕ, το Μ.Α.Σ., την ΠΑΣΕΒΕ, την ΟΓΕ για την εξέγερση του Πολυτεχνείου εναντίον των συνταγματαρχών της χούντας και το μήνυμα που στέλλει σήμερα το Πολυτεχνείο.
Στην ομιλία του ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, ανάμεσα στ’ άλλα είπε «……..Σαράντα χρόνια μετά  "το ψωμί - η παιδεία - η ελευθερία" απαγορεύονται και πάλι. Ζούμε σε μια εποχή που όσο μεγαλώνει ο πλούτος μεγαλώνει και η ανισότητα! Σε ένα εκμεταλλευτικό σύστημα που γίνεται όλο και πιο άδικο, πιο βάρβαρο. Η συντηρητική πολιτική των κομμάτων του κατεστημένου, με οδηγό την αντιδραστική Συνθήκη του Μάαστριχτ, τα συμφέροντα και τις εντολές της ολιγαρχίας:
Κάνει τους εργάτες, τους αγρότες φτωχότερους και στους νέους βάζει νέα και πιο πολλά "απαγορεύεται" στη ζωή τους. Στη σταθερή δουλειά, στη μόρφωση, στο δικαίωμα στο όνειρο και την ελπίδα...
Βαδίζοντας στο δρόμο που άνοιξε το Πολυτεχνείο, το δρόμο του αγώνα μαζί με την εργατική τάξη και το λαό, για τα δικαιώματα μας, την ειρήνη μπορούμε να βάλουμε φραγμό στη συντηρητική πολιτική και να ανατρέψουμε την εξουσία των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού.
Να ανοίξουμε το δρόμο στο μέλλον, στο σοσιαλισμό. Μπορούμε να γίνουμε γενιά της Αντεπίθεσης, να ζήσουμε άλλες μέρες. Να γνωρίσουμε τη δύναμη και την ομορφιά του αγώνα. Να νικήσει το δίκιο, το μέλλον, να νικήσουμε".
Η εκδήλωση τελείωσε με πορεία και κατάθεση λουλουδιών στην μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου από όλους τους φορείς που συμμετείχαν, την Τ.Ο. του ΚΚΕ Ν. Δωδ/σου, την ΚΝΕ,  μαθητές από Λύκεια και Γυμνάσια της Ρόδου.

Ρόδος 17/11/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/