Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ και ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΡΟΔΟΥ

Ρόδος 1 Νοεμβρίου 2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΡΟΔΟΥ-ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ-ΕΜΦΙΑΛΟΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΔΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΡΟΔΟΥ-ΔΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΠΑΡΟΧΩΝ,ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ.
Οι εκπρόσωποι των Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εμφιαλωμένων Ποτών και εκπρόσωποι των Παρατάξεων ΔΑΣ οικοδόμων Ρόδου, ΔΑΣ ξενοδοχοϋπαλλήλων κάλεσαν  τους Συλλόγους των Διοικητικών ,Υγειονομικών Υπαλλήλων και του Υγειονομικού Επιστημονικού Προσωπικού του Υποκαταστήματος  ΙΚΑ Ρόδου  να συνυπογράψουν  κοινό ψήφισμα για την υπεράσπιση των Συντάξεων, των Παροχών, και του Ασφαλιστικού Ταμείου .
Τα οξυμένα προβλήματα του Υποκαταστήματος ΙΚΑ  του νησιού , όπως οι 49 συμβεβλημένοι γιατροί από τους 65 που υπήρχαν , οι έλλειψη σε 4  μονήρεις ειδικότητες (υπάρχει μόνο ένας για κάθε ειδικότητα), οι αναμονές των τηλεφωνικών ραντεβού διάρκειας 20 ημερών για κάθε γιατρό, η 10λεπτη εξέταση για κάθε ασθενή, η  υποστελέχωση  των Τμημάτων(21 Διοικητικοί και 26 στο σύνολο της Δωδ/σου) ,όπου σε συνδυασμό με την διαθεσιμότητα που έρχεται για τους υπαλλήλους του υποκαταστήματος θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση και για τους εργαζόμενους του Υποκαταστήματος , αλλά και για το σύνολο των Ασφαλισμένων.
Εάν συνυπολογιστούν:
 α) η λήξη της σύμβασης για τους αντιδραστήρες από το 2007,
β) η υπολειτουργία των εργαστηρίων,
γ)η έλλειψη προσωπικού για τους εξωτερικούς ελέγχους (μόνον 7 υπάλληλοι),
δ) η αύξηση της συμμετοχής του ασφαλισμένου στις παροχές με την δεδομένη εισφοροδιαφυγή των 6 δις  για φέτος, εισφοροκλοπή, τις  οφειλές  8 δις. των επιχειρήσεων , το  τζογάρισμα  και το χάσιμο στο χρηματιστήριο των αποθεματικών, το κούρεμα των 13,5  δις  η κατάσταση για τους χιλιάδες ασφαλισμένους του νησιού γίνεται εκρηκτική. Χωρίς να υπάρχει σαφής εικόνα αρκετοί  πρέπει να είναι και οι επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, οι οποίοι δεν έχουν καταβάλει τις εισφορές τους και μάλιστα σε μια  τουριστική περίοδο  που το νησί βούλιαξε από τουρίστες.
Η  Γραμματεία ΠΑΜΕ της Ρόδου καλεί τα Σωματεία που είναι ενταγμένα στην δύναμη του ΕΚΡ, τα Σωματεία του Δημόσιου Τομέα στο νησί, τα Σωματεία των Τραπεζών, των πρώην ΔΕΚΟ να καλέσουν Γενικές Συνελεύσεις για το νέο Νομοσχέδιο που στέλνει στο απόσπασμα 400.000 ασφαλισμένους.
Τα  Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εμφιαλωμένων Ποτών και οι Παρατάξεις ΔΑΣ Οικοδόμων Ρόδου, ΔΑΣ ξενοδοχοϋπαλλήλων , καλούν τους εργαζόμενους του νησιού την Τρίτη 5 του μήνα τις 11:00 το πρωί στο Νοσοκομείο  σε κινητοποίηση, για να βάλουμε φρένο στην συνέχιση εμπορευματοποίησης της Υγείας από 01/01/2014 με το χαράτσι των 25 ευρώ , τα απογευματινά ιατρεία, τα εξέταστρα, τα ταξίμετρα, τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και των αναλώσιμων υλικών.
Καλούμε τους συναδέλφους , τους άνεργους τους νέους και τις νέες  να κάνουν υπόθεση δική τους μέσα από τον οργανωμένο αγώνα στα Σωματεία, την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης , βάζοντας φρένο και στο νέο Νομοσχέδιο που χαρατσώνει το σύνολο της εργατικής τάξης με επί πλέον 500 εκ ευρώ για το 2014, τα οποία προστίθενται στα 2,1 δις. που αφαιρεί ο Προϋπολογισμός του 2014 από τις κοινωνικές δαπάνες.
ΨΗΦΙΣΜΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
Εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, , των Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ, Ιδ. Υπαλλήλων, Εμφιαλωμένων Ποτών , ΔΑΣ οικοδόμων, ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων
Διατρανώνουμε
Την αντίθεσή μας στις πολιτικές μειώσεων των συντάξεων και των παροχών των ασφαλιστικών ταμείων, στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης και της υγείας, στην διαχρονική πολιτική καταλήστευσης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, στα σχέδια κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης και την ιδιωτικοποίησή της.
Αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε:
Καμιά νέα περικοπή στις συντάξεις και αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων. Επαναφορά 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης. Άμεση αποκατάσταση των απωλειών από τις περικοπές επιδομάτων και συντάξεων σε ειδικές ομάδες όπως αναπηρίας, χηρείας.
Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών.
Να σταματήσει το αίσχος στις καθυστερήσεις έκδοσης και απονομής των συντάξεων. Με την κατάθεση των δικαιολογητικών να δίνεται άμεσα προσωρινή σύνταξη μέχρι να εγκριθεί η τελική.
Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
Να εξασφαλιστεί δημόσια δωρεάν υγεία – πρόνοια για τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους.
Να καταργηθούν οι αυξήσεις των εισφορών των εργαζόμενων που έγιναν τα τελευταία χρόνια. Σταδιακή κατάργηση της εργατικής ασφαλιστικής εισφοράς, Πλήρη ανάληψη της ευθύνης από το κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών. Άμεση κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων στον κλάδο Υγείας.
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης και να βαρύνει το κράτος και τους εργοδότες.
Κανένα πρόγραμμα ανεργίας, πρακτικής, μαθητείας χωρίς συντάξιμα ένσημα.
Αναγνώριση και επέκταση των ΒΑΕ.
Άμεσες προσλήψεις στα ασφαλιστικά ταμεία, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία για τα ελλείμματα στα ταμεία. Κάλυψη, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών    των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Αναπλήρωση των επιπτώσεων του PSI με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.
Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε λογής "τζόγο".
Καμία περικοπή στα φάρμακα και τις δαπάνες. Δωρεάν φάρμακα. Να καταργηθούν οι λίστες.
Αποκλειστικό Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα υγείας για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σ’ αυτούς τους τομείς.
Πλήρης, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων ταμείων, για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Να επιταχυνθεί η εξέταση ασθενών από τις υγειονομικές επιτροπές.
Άμεση απονομή του αναπηρικού επιδόματος και της σύνταξης για τους ανασφάλιστους  ΑΜΕΑ.
Να σφραγιστούν τώρα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλα τα βιβλιάρια υγείας των ανασφάλιστων ΑΜΕΑ και χρονίως πασχόντων.
Καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στην ώρα τους. Καταβολή του επιδόματος και της σύνταξης σε όσους βρίσκονται σε αναμονή για εξέταση, επανεξέταση ή έκδοση απόφασης.
Προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, μέσα από το κρατικό σώμα γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφάλειας.
Άμεση κατασκευή του νέου κτιρίου του ΙΚΑ στη Ρόδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/