Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα 5 Νοέμβρη στο Νοσοκομείο της Ρόδου τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εμφιαλωμένων Ποτών, οι Παρατάξεις που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ, η  ΔΑΣ Οικοδόμων Ρόδου και ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων, κλείνοντας τα Ταμεία των εξωτερικών ιατρείων από τις 9:30 το πρωί μέχρι 12:00 το μεσημέρι, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα του λαού στην δημόσια και δωρεάν Υγεία.  Η ανταπόκριση των επισκεπτών-ασθενών ήταν μεγάλη και μάλιστα αρκετοί συνταξιούχοι ζήτησαν να εγγραφούν στο Σωματείο Συνταξιούχων για να παλέψουν κι αυτοί οργανωμένα για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 
Με κοινό ψήφισμά τους απευθύνονται στους εργαζόμενους, στα Σωματεία και τους καλούν σε κοινή δράση.
ΨΗΦΙΣΜΑ
Τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εμφιαλωμένων Ποτών, οι Παρατάξεις που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ, η  ΔΑΣ Οικοδόμων Ρόδου και ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων,  εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή της στην πολιτική της κυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ- και στον τομέα της υγείας, που θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού και καλούν τα Σωματεία του νησιού σε Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα να συνεδριάσουν άμεσα και μέσα από μαζικές διαδικασίες και σύγκλιση Γενικών Συνελεύσεων να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Ιδιαίτερα καλούν τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Νοσοκομείο της Ρόδου να σταθούν αλληλέγγυοι μέσα από αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων τους στο σύνολο των λαϊκών στρωμάτων που περνούν  το κατώφλι του Νοσοκομείου να μην πληρώνουν για καμιά παροχή Υγείας. Εχουν  ήδη πληρώσει αρκετά!
Το ζήτημα της Υγείας των εργατοϋπαλλήλων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα  να είναι μόνιμο  θέμα  σε κάθε σύγκλιση Δ.Σ και Γ.Σ, στα Σωματεία. Να πάρουν τώρα αποφάσεις για παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στην εμπορευματοποίηση των παροχών Υγείας και υπεράσπισης του κοινωνικού αγαθού που πρέπει να είναι η Υγεία.
Οι περικοπές πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ που ανακοινώθηκαν για το 2013, η παραπέρα μείωση των κοινωνικών δαπανών πάνω από 2 δις στον προϋπολογισμό του 2014 το επιπλέον χαράτσι των 25 ευρώ από 1/1/2014(Ν.4093/12), τα ταξίμετρα για διαμετακομιδή, η υποστελέχωση σε επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η εντατικοποίηση της εργασίας, η κατάργηση κλινικών και οι ελλείψεις σε ιατρικό και φαρμακευτικό υλικό στο Νοσοκομείο της Ρόδου θα σημάνουν τραγική επιδείνωση της θέσης της εργατικής τάξης του νησιού και των λαϊκών στρωμάτων και μάλιστα, σε μια στιγμή που πετσοκόβουν το πενιχρό επίδομα ανεργίας για χιλιάδες εργατοϋπάλληλους. Την ίδια στιγμή θα κληθούν να πληρώσουν πιο ακριβά την υγεία τους με νέα χαράτσια στα φάρμακα, στις διαγνωστικές εξετάσεις, με αύξηση των νοσηλίων των ασφαλισμένων όλων των Ταμείων κατά 30% και του ΟΓΑ κατά 50% για νοσηλεία στις ιδιωτικές κλινικές όπου θα αναγκάζονται να νοσηλεύονται, λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης από τα δημόσια νοσοκομεία. Τραγική θα είναι η κατάσταση για όσους δεν έχουν να πληρώσουν.
Ηδη καρκινοπαθείς και διαβητικοί, μένουν χωρίς φάρμακα, γιατί αδυνατούν να τα αγοράσουν, χωρίς τη δυνατότητα επεμβάσεων. Το ότι θα πεθαίνει κόσμος δεν είναι πλέον υπερβολή.
Κερδισμένοι από την πολιτική αυτή είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στο χώρο της υγείας, που θησαυρίζουν πάνω στον πόνο της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών.
Τα Σωματεία και οι Παρατάξεις που στηρίζει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο αξιώνουν να μην γίνει καμία περικοπή χρηματοδότησης προς τον ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό, ούτε από τον ΕΟΠΥΥ στις πληρωμές για διαγνωστικές εξετάσεις, για φυσικοθεραπείες, για επιδόματα τοκετού, για τη μεταφορά νεφροπαθών, αιμοκαθάρσεις, για γυαλιά οράσεως, κλπ.
  • Διεκδικούμε την άμεση και γενναία αύξηση της επιχορήγησης του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό, την πληρωμή των αυτοαπασχολούμενων στον τομέα της υγείας-πρόνοιας και των απλήρωτων εργαζόμενων στην ιδ. υγεία.
  • Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας, που θα χρηματοδοτείται από το κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο, να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην υγεία.
  • Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια στην υγεία-πρόνοια, να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές για παροχές Υγείας, όπως και η συμμετοχή στις εργαστηριακές και λοιπές εξετάσεις και τα φάρμακα, για όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, μικροΕΒΕ και τους μικρούς αγρότες.
  • Να καλυφθεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ευθύνη του κράτους, για τους ανασφάλιστους, τους άνεργους και όσους δεν έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις για ανανέωση των βιβλιαρίων υγείας, όπως και των οικογενειών τους.
  • Ανάπτυξη κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και δωρεάν διάθεσης των φαρμάκων με αποκλειστικά επιστημονικά κριτήρια.
ΡΟΔΟΣ 5/11/2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/