Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Συνάντηση συνδικαλιστων του ΠΑΜΕ με τη Διεύθυνση του υποκαταστήματος Ρόδου του ΟΑΕΔ

Δελτίου Τύπου
Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ οι οποίοι είναι εκλεγμένα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου και του Εργατικού Κέντρου Ρόδου συναντήθηκε χθες Τετάρτη 20 Νοέμβρη με τη Διεύθυνση του υποκαταστήματος Ρόδου του ΟΑΕΔ για να ενημερωθεί για τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην κατάθεση των δικαιολογητικών από τους χιλιάδες εποχιακών ανέργων όλων των κλάδων στο νησί.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι άνεργοι που προσέρχονται να καταθέσουν τα δικαιολογητικά για το επίδομα ανεργίας με έκπληξη διαπιστώνουν ότι παίρνουν αριθμό προτεραιότητας για δυο μήνες μετά.
Σα να μην έφτανε αυτό μεγάλη αναστάτωση έχει δημιουργηθεί με όσους ήδη έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά και η αίτησή τους βρίσκεται σε εκκρεμότητα ή έχουν πάρει απορριπτική απάντηση αφού δεν είχε εκδοθεί η εγκύκλιος για το κουτσουρεμένο επίδομα ανεργίας των εποχιακών εργαζομένων. Οι συνάδελφοι αυτοί θα κληθούν ξανά. Μπροστά σε πολύ δυσάρεστη έκπληξη θα βρεθούν οι συνάδελφοι που έχουν ως 150 ένσημα καθώς σύμφωνα με το νέο νόμο ακόμα και αν δικαιούνταν 5 μήνες επίδομα ανεργίας (δεν είχαν συμπληρώσει δηλαδή 450 μέρες επιδότησης τα προηγούμενα 4 χρόνια) θα πάρουν 3.5!
Δημιουργείται μια δραματική κατάσταση για τους χιλιάδες εποχιακούς εργαζόμενους, οι οποίοι σε ένα μεγάλο ποσοστό είναι και απλήρωτοι, έχουν κουτσουρευτεί οι μισθοί τους, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι φόροι τους, ενώ πολλοί δε θα έχουν πρόσβαση ούτε στο πετσοκομμένο επίδομα πριν τα μέσα Γενάρη.
Σύμφωνα με τη διευθύντρια τα προηγούμενα χρόνια, παρόλο που βέβαια το πρόβλημα υπήρχε, γινόταν απόσπαση υπαλλήλων από άλλες υπηρεσίες προκειμένου να αποσυμφορείται όσο είναι δυνατόν και να προχωρούν πιο γρήγορα οι διαδικασίες. Φέτος δεν έχει γίνει ούτε αυτό.
Οι εποχιακοί άνεργοι, όπως όλοι οι άνεργοι στη χώρα εξαναγκάζονται να στήνονται στην ουρά σαν επαίτες και να περιμένουν για μήνες ολόκληρους για τα ψίχουλα του επιδόματος με το οποίο καλούνται να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους μέχρι την έναρξη της νέας περιόδου. Ένα ελάχιστο μόνο ποσοστό από το 1.500.000 των ανέργων παίρνει το επίδομα. Την ίδια στιγμή 2 δις ευρώ από τα χρήματα του ΟΑΕΔ δίνονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο επιδότηση στους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Το ΠΑΜΕ θα πάρει πρωτοβουλίες κουβεντιάζοντας με εργαζόμενους και ανέργους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ΟΑΕΔ αλλά και συνολικά για το ζήτημα της ανεργίας με στόχο την οργάνωση της πάλης.

Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ
Πέμπτη 21 Νοέμβρη 2013 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/