Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Στήριξη κινητοποιήσεων γιατρών σταθερών δομών ΕΟΠΥΥ στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ρόδος 22.11.2013
Στήριξη κινητοποιήσεων γιατρών σταθερών δομών ΕΟΠΥΥ στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα ΥγεΙαΣ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου  στηρίζει τις κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ ( τέως ΙΚΑ), που αρχίζουν από την Δευτέρα 25-11-2013 με την μορφή των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών (25-26-27 Νοεμβρίου), μετά από απόφαση της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ και καλεί τα μέλη του Συλλόγου ιατρών ΕΟΠΥΥ Ρόδου  να πάρουν μέρος μαζικά σ’ αυτές και τους ιατρούς του ΙΣΡ να στηρίξουν τον αγώνα αυτό.
Η μεθοδευμένη διάλυση της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας της Ρόδου  και η κάθε διάλυση δημόσιων δομών υγείας ΠΦΥ  όπου οι πολίτες σε αυτήν την ανεπανάληπτη κρίση βρίσκουν δωρεάν περίθαλψη με ειδικευμένους ιατρούς  αποτελεί πολιτικό έγκλημα.
Οι ίδιοι αρχιτέκτονες του μονεταρισμού και της πλασματικής καταναλωτικής αφθονίας Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν τον λαό της Ελλάδας στη δυστυχία με την κάκιστη διαχείριση των χρημάτων τους έχει ως αποτέλεσμα  το δημόσιο χρέος όχι μόνο να γίνει ιδιωτικό αλλά και να οδηγήσει ότι απέμεινε ακόμα από τον  τομέα της υγείας στα μεγάλα κεφάλαια του καπιταλισμού και των λίγων με το θάνατο του ιατρού της γειτονιάς και του ασφαλιστικού ταμείου του που τους πλήρωνε ανελλιπώς τα τελευταία 30 χρόνια για μια περίθαλψη και μια σύνταξη.
Η κάθε τοποθέτηση προσωπικού σε καθεστώς κινητικότητας-διαθεσιμότητας-απόλυσης που πραγματοποιείται με το πρόσχημα της «αναδιάρθρωσης» της ΠΦΥ, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.
Τα κυβερνητικά σχέδια για την ΠΦΥ είναι ολοφάνερο ότι οδηγούν σε περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των πολιτών, μεγάλη εύνοια των μεγάλων επιχειρηματικών αλυσίδων του χώρου της Υγείας καθώς και αλλαγή των εργασιακών σχέσεων για όσους δεν απολυθούν και στοιβαχτούν  στο ΕΣΥ.
Η πρόθεση της κυβέρνησης για θεσμοθέτηση ενός βασικού πακέτου παροχών του νέου ΕΟΠΥΥ, που στη συνέχεια θα συμπληρώνεται από την τσέπη των ασθενών με εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια, είναι πλέον ορατή.
Η «πολιτική επιλογή» της μείωσης των δημοσίων δομών κατά 1,6 δις ευρώ στον προϋπολογισμό που ανοιχτά πλέον παραδέχεται η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας και γίνεται πλέον ξεκάθαρη με την διάλυση του ΕΟΠΥΥ, εξυπηρετεί αποκλειστικά την κυβερνητική σκοπιμότητα για την δημιουργία μιας μεγάλης δεξαμενής κινητικότητας-διαθεσιμότητας και απόλυσης ιατρών  ώστε να καλυφθεί ο μνημονιακός στόχος των 12.500 απολύσεων.
Καταγγέλλουμε:
Την απόλυση χιλιάδων ιατρών από την ΠΦΥ.
Την απομάκρυνση χιλιάδων ιατρικών ειδικοτήτων από την ΠΦΥ που έδιναν ποιοτικοί δωρεάν περίθαλψη στους Δωδεκανησίους
Την εκχώρηση πακέτων εργαστηριακών εξετάσεων σε νέα  ιδιωτικά συμφέροντα κατόπιν κρυφών συμφωνιών.
Το συνταγματικό δικαίωμα εξέτασης των πολιτών στην ΠΦΥ από ιατρούς ειδικοτήτων, τόσο στις δομές της Δημόσιας Υγείας, όσο και των συμβεβλημένων ιατρών που καταργείται, αποτελεί τεράστιο πολιτικό αλλά και κοινωνικό ολίσθημα που δεν πρέπει να περάσει.
Η εφαρμογή των θέσεων αυτών θέτει σε άμεσο κίνδυνο την Υγεία του Δωδεκανησιακού  Λαού και θα εξαθλιώσει ακόμα περισσότερο τους δυστυχείς και πεινασμένους Έλληνες .
Καλούμε τον Πρωθυπουργό να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία, προκειμένου να αναστείλει τα σχέδια διάλυσης της Περίθαλψης του Ελληνικού Λαού και κυρίως την επικίνδυνη υποβάθμιση της ΠΦΥ και στα νησιά μας .
Για τον ΙΣΡ
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Χρήστος Απ. Μαντάς Ιωάννης Στ. Μυροφόρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/