Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Επέκταση της δράσης των Νέων Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης στο Νότιο Αιγαίο


Young Entrepreneurs of Thessaloniki
Επέκταση της δράσης των Νέων Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης
στο Νότιο Αιγαίο

Το YET ξεκίνησε την δράση του στα μέσα του 2008 στην Θεσσαλονίκη. Είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση, ένας τόπος συνάντησης νέων και μελλοντικών επιχειρηματιών που επιθυμούν να ανταλλάξουν ιδέες και να προωθήσουν τις απαραίτητες συνθήκες για την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και γενικότερα την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας.
Τα Μέλη του YET είναι όσοι μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα, στόχους και ιδέες. Δράσεις του περιλαμβάνουν συναντήσεις, σεμινάρια, συμμετοχή σε προγράμματα επιμόρφωσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ευκαιρίες δικτύωσης και γνωριμίας με στόχο την δημιουργία επαφών με επιτυχημένες επιχειρηματικές προσπάθειες στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις Η.Π.Α.. Στόχος είναι η δημιουργία ενός δικτύου από όπου θα αντλείται εμπειρία και συμβουλές και θα χτίζονται αμοιβαία ευεργετικές συνεργασίες. Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις του ΥΕΤ είναι δωρεάν.
Επιπλέον, το ΥΕΤ στοχεύει στην προώθηση ιδεών, αξιών και δεξιοτήτων που θα οδηγήσουν στην δημιουργία μιας νέας επιχειρηματικής κουλτούρας με δυναμισμό και εξωστρέφεια, κάτι που άλλωστε χαρακτήριζε στο παρελθόν τους Έλληνες επιχειρηματίες και τις επιχειρήσεις τους. Πιστεύουμε στην πρόοδο της ελληνικής κοινωνίας μέσα από μια υγιή, πράσινη επιχειρηματικότητα βασισμένη στην καινοτομία, τις εξαγωγές, το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και την εταιρική ευαισθησία.
Για την υλοποίηση των δράσεών του το YET συνεργάζεται με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Ελληνικό Διεθνές Πανεπιστήμιο, το Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, το City College, το Iacocca Institute του Lehigh University, κορυφαίες ελληνικές και ξένες εταιρίες (π.χ. Goodys, Microsoft, Deloitte, Leroy Merlin, altanet), σημαντικά ιδρύματα, ινστιτούτα και ΜΚΟ στην Ελλάδα και το Εξωτερικό (π.χ. Stelios Philanthropic Foundation, Διαβαλκανικό Ινστιτούτο για Εκπαιδευτική και Οικονομική Ανάπτυξη, Alte Feuerwache Loschwitz, Jugend-& Kulturprojekt e.V.).
Το YET έχει συνδράμει καθοριστικά στην δημιουργία και λειτουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας Pro-Greece (Produce in Greece), σε συνεργασία με το Γερμανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, τον ΣΕΒΕ, το ΕΒΕΘ, το ΣΒΒΕ, το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, τον Σύλλογο Μεταναστών & Ομογενών από Γερμανία και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ενώ πρωτοστατεί και στην Πρωτοβουλία Ελληνο-Γερμανικής Συνεργασίας για την Κοινωνία των Πολιτών.
Θέλοντας να διευρύνει την πρόσβαση στις δεκάδες δράσεις του και σε νέους επιχειρηματίες από την υπόλοιπη Ελλάδα, το YET ξεκινάει την πρώτη μεγάλη του διεύρυνση, αναθέτοντας στο νέο επιχειρηματία Μιχάλη Καβουκλή, που δραστηριοποιείται στη Ρόδο, τον ρόλο του «Πρέσβη Νεανικής Επιχειρηματικότητας στο Νότιο Αιγαίο». Το Νότιο Αιγαίο επιλέγει καθώς παρουσιάζει έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα λόγω του τουρισμού και της εξωστρέφειας των τοπικών κοινωνιών.
Ο Μιχάλης Καβουκλής, έχει ξεκινήσει ήδη όλες τις σχετικές επαφές και προετοιμασίες για την επίσκεψη αντιπροσώπου του YET και στη Ρόδο στο δεύτερο μισό του Φεβρουαρίου. Κατά την επίσκεψη θα υπάρξουν συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς, τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, αλλά και συνάντηση με επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που παρουσιάζουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως δυνατότητες εξαγωγών, επενδύσεις εν καιρώ κρίσης, μοναδικά καινοτόμα προϊόντα κ.ο.κ.
Παράλληλα, θα διενεργηθούν ανοικτές και κλειστές εκδηλώσεις προς τους νέους επιχειρηματίες και το ροδιακό κοινό, με στόχο την ενημέρωση για ευκαιρίες επιχειρηματικότητας, προγράμματα που τρέχουν, αλλά και παρουσίαση επιχειρηματικών σχεδίων που έχουν ήδη εφαρμοστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/