Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Στην καταψήφιση του Προϋπολογισμού του 2013 προχώρησαν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου


Ρόδος, 17 Ιανουαρίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην καταψήφιση του Προϋπολογισμού του 2013 προχώρησαν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου που εκπροσωπούν την δημοτική παράταξη “H Ρόδος Μπροστά”, κ.κ. Κώστας Ταρασλιάς, Σάκης Στάγκας, Φιλήμωνας Ζαννετίδης και Μιχάλης Συκόφυλλος στην σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Ως κείμενο άχαρης απεικόνισης αριθμών, σε εντελώς ευθυνόφοβη και διαχειριστική λογική και με παντελή έλλειψη οράματος, χαρακτήρισαν τον προϋπολογισμό του Δήμου Ρόδου για το έτος 2013 τα ανωτέρω μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.

Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι παρά το γεγονός ότι για το έτος 2012 και μέχρι την 01.09.12, τα ενταλθέντα έσοδα κινήθηκαν στο ύψος των 74 εκατομμυρίων ευρώ, για το έτος 2013 έχουν προϋπολογιστεί έσοδα της τάξης των 231 εκατομμυρίων ευρώ.
Η παραπάνω πρόβλεψη συνιστά παραβίαση της ΚΥΑ 47490/18.12.12 η οποία στο στην παρ. 3 του αρθρ. 2 προβλέπει ότι : «Η υπερεκτίμηση των εσόδων ή η εγγραφή εσόδων που δεν πρόκειται να εισπραχθούν οδηγεί ουσιαστικά στην κατάρτιση ελλειμματικού προϋπολογισμού και αυτό απαγορεύεται από τον νόμο».

Στην έναρξη της συνεδρίασης, οι σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης “Η Ρόδος Μπροστά” ζήτησαν να τους διανεμηθεί η γνωμάτευση, που και στην συνεδρίαση του Δεκεμβρίου 2012 είχε ζητηθεί, σχετικά με την συνολική διαχείριση του ζητήματος των απλήρωτων κλήσεων, για να εισπράξουν την απάντηση ότι θα δοθεί σε επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Για το ίδιο θέμα και για την φαύλη διαχείριση του με την χορήγηση εκπτώσεων χωρίς ενημέρωση των δημοτών, όπως αποκαλύφθηκε από την παράταξη “Η Ρόδος Μπροστά” και έγινε δημόσια παραδεκτό από τον  κ. Νίκο Τσουκαλά, ο κ. Μανώλης Σαββής δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον Τσουκαλά !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/