Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

Μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.


ΚΚΕ Κοινοβουλευτική Ομάδα
Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592155
e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410

  ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Σε  τραγική  κατάσταση  βρίσκεται για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, σαν αποτέλεσμα της πολιτικής εμπορευματοποίησης της υγείας και υποχρηματοδότησης των δημόσιων υπηρεσιών υγείας που εφαρμόζουν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις.
Πιο συγκεκριμένα τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό, σε φάρμακα, υγειονομικά υλικά, που δεν υπάρχουν για να γίνουν ακόμα και κρίσιμες για την κατάσταση των ασθενών θεραπείες και επεμβάσεις, ελλείψεις σε τρόφιμα και μηχανολογικό εξοπλισμό με συνέπεια να έχει ήδη οδηγηθεί το Νοσοκομείο, σε αδυναμία ασφαλούς λειτουργίας και το προσωπικό σε απόγνωση, ενώ οι κάτοικοι του νησιού από τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν αυτή την πολιτική στήριξης του κεφαλαίου με την υπονόμευση της ίδια της υγείας τους.
Δεν είναι λίγες οι φορές που οι ασθενείς και οι οικογένειες τους καταταλαιπωρούνται και αφαιμάζονται οικονομικά αναγκαζόμενοι να ταξιδεύουν προς την Αθήνα ή το Ηράκλειο Κρήτης για τις ανάγκες αντιμετώπισης των προβλημάτων υγείας που έχουν.
Η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες αντί να δώσουν λύσεις στα οξύτατα προβλήματα που επανειλημμένα θέσαμε και μέσα στη Βουλή, έρχεται να δώσει άλλο ένα χτύπημα με τον  νέο Οργανισμό του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β΄3474/31/12/2012, μέσω του οποίου όχι μόνο οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς θα υποβαθμιστούν ακόμα περισσότερο, αλλά  θέτει και σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.
Ο νέος Οργανισμός προβλέπει:
-          Μείωση των κλινών από 385 σε 360 και των 176 θέσεων  ιατρών σε 154.
-          Τα τμήματα γαστρεντερολογικό, νευρολογικό, νευροχειρουργικό, ουρολογικό, αγγειοχειρουργικό, οφθαλμολογικό συγχωνεύονται, ενώ το νεφρολογικό καταργείται τελείως.
-          Στη μονάδα εντατικής θεραπείας οι κλίνες μειώνονται από 8 σε 5!!!
Πρόκειται για ένα ακόμα χτύπημα απίστευτης απανθρωπιάς και βαρβαρότητας της σημερινής κυβέρνησης, η οποία συνεχίζει με συνέπεια την πολιτική που αντιμετωπίζει το αγαθό της δημόσιας υγείας, ως εμπόρευμα, και την ασθένεια σαν  ευκαιρία για κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στο χώρο της υγείας.
Αυτό ακριβώς υλοποιείται και μέσα από τον νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου της Ρόδου.
Όλα αυτά τα μέτρα που εφαρμόζονται ή σχεδιάζονται είναι ενταγμένα και υπηρετούν το στρατηγικό στόχο του κεφαλαίου, των κομμάτων του και της ΕΕ, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την στήριξη δηλαδή της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων υπονομεύοντας κυριολεκτικά και θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια την υγεία και τη ζωή του λαού μας.
Άλλωστε είναι γνωστές οι μελέτες, που επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες που έχει κάνει από καιρό το Κ.Κ.Ε., ότι έχουμε σαν αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών την αύξηση της νοσηρότητας και τη μείωση του προσδόκιμου ζωής του λαού μας, ακόμα έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε αύξηση και της βρεφικής θνησιμότητας τα τελευταία χρόνια δεικτικό της βαρβαρότητας που βιώνουν από τα γεννοφάσκια τους τα παιδιά των εργατικών λαϊκών οικογενειών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει ούτως ώστε άμεσα, να αντιμετωπιστούν τα παραπάνω προβλήματα στο νοσοκομείου της Ρόδου και πιο συγκεκριμένα;
1.      Να αποσυρθεί ο απαράδεκτος νέος Οργανισμός του Νοσοκομείου της Ρόδου, ο οποίος δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β΄3474/31/12/2012, που μειώνει τα κρεβάτια κλείνει και συγχωνεύει άκρως απαραίτητα τμήματα του νοσοκομείου.
2.      Την άμεση πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού, για να συνεχίσουν και να αναβαθμίσουν οι κλινικές τη λειτουργία τους.
3.      Να παρέχονται σε όλους που προσέρχονται να εξεταστούν ή να νοσηλευτούν χωρίς προϋποθέσεις δωρεάν οι υπηρεσίες υγείας του νοσοκομείου ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι εργαζόμενοι ή άνεργοι, Έλληνες ή μετανάστες.
4.      Να χρηματοδοτηθεί γενναία το νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας του νησιού ούτως ώστε να εξασφαλίσουν επάρκεια σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό αλλά και να εξασφαλίσουν τον εκσυγχρονισμό του ιατρομηχανολογικού τους εξοπλισμού.
5.      Να καταβληθούν όλα τα οφειλόμενα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους και τους γιατρούς του νοσοκομείου από νυχτερινά και αργίες, υπερωρίες και εφημερίες.


Οι βουλευτές
Διαμάντω Μανωλάκου

Γιώργος Λαμπρούλης

Σπύρος Χαλβατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/