Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕΤΡΟ (ΣΕΛΜΑ) ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΠΑΛΛΑΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 16.00μμ.


    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕΤΡΟ (ΣΕΛΜΑ)
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 13.00μμ στο αμαξοστάσιο ΜΕΤΡΟ ΤΩΝ ΣΕΠΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
 ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΠΑΛΛΑΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 16.00μμ.
Οι εργαζόμενοι στο Μετρό δεν υποκύπτουν και αντιστέκονται και καλούν σε μεγάλη συγκέντρωση την Παρασκευή στις 13.00μμ στο αμαξοστάσιο Σεπολίων και πορεία στο Σύνταγμα.
 Καλούμε σε πανεργατική – παλλαϊκή συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 16.00μμ. στο Σύνταγμα.
 ΣΕΠΟΛΙΑ 25.01.2013
2η   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕΤΡΟ (ΣΕΛΜΑ)
Το σωματείο του ΜΕΤΡΟ (ΣΕΛΜΑ) καλεί κάθε σωματείο, συνδικάτο, συλλογικότητα σε συνέλευση για κέντρο αγώνα και για να συντονίσουμε την απεργιακή μάχη, στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ την Παρασκευή 25/1 στις 17.30.
Οι εργαζόμενοι του Μετρό καλούν κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, τη νεολαία, να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να ενώσουν τη φωνή και τους αγώνες τους με τους εργαζόμενους απεργούς των μεταφορών. Η τρομοκρατία της επίταξης δε θα περάσει. Να σπάσουμε στους δρόμους την προσπάθεια της κυβέρνησης να φιμώσει κάθε μαχητικό αγώνα. Να σπάσουμε το στρατιωτικό νόμο που επιδιώκει να επιβάλλει.
Οι ώρες είναι κρίσιμες για ολόκληρο το εργατικό κίνημα! Τώρα είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων!
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
 Η επίταξη των εργαζομένων στα Μ.Μ.Μ. αποκαλύπτει το αντιδημοκρατικό πρόσωπο της κυβέρνησης
 Η τρικομμματική συγκυβέρνηση συνεχίζοντας τον αντιδημοκρατικό κατήφορο, διολίσθησε σε έναν αυταρχισμό, που μόνο σκοτεινές εποχές θυμίζουν, και προχώρησε σήμερα σε «επίταξη» των απεργών εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς. Για μια φορά ακόμα, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες μπαίνουν στον «γύψο» για να περάσουν οι ακραίοι αντεργατικοί σχεδιασμοί τους.
 Η κυβέρνηση καταφεύγει στις απειλές και την τρομοκρατία για να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των απεργών, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί όλα τα μέσα προκειμένου να συκοφαντήσει το δίκαιο αγώνα τους.
Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς ενάντια στα μνημονιακά μέτρα, που καταργούν όλο το εργατικό δίκαιο και το θεσμό των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που ιδιωτικοποιούν τις δημόσιες υπηρεσίες και εμπορευματοποιούν όλα τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να πάρουν τις ανάλογες πρωτοβουλίες και αποφάσεις για να μην περάσει το νέο πλήγμα σε βάρος των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Καλεί επίσης όλες τις Ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, να συντονίσουν τον αγώνα τους ενάντια στους αντεργατικούς και αντιδημοκρατικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς, για την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας για να μη περάσουν οι απολύσεις και το ξεπούλημα των επιχειρήσεων και της δημόσιας περιουσίας.
24-1-2013
Σημείωση:
Η Αυτόνομη Παρέμβαση αμέσως μετά την κήρυξη της επίταξης ζήτησε την άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:
Να συγκληθεί άμεσα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ
Προς: Πρόεδρο ΓΣΕΕ, Γενικό Γραμματέα ΓΣΕΕ
24-1-2013
Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους εργαζόμενους-απεργούς στις αστικές συγκοινωνίες, ζητούμε την άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, προκειμένου να συζητήσει και να αποφασίσει τρόπους αγωνιστικής αντιμετώπισης αυτής της νέας αντιδημοκρατικής εξέλιξης, με άμεσο αίτημα την ανάκληση της πολιτικής επιστράτευσης και της προστασίας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Δελτίο Τύπου - Αποφάσεις Εκτελεστικής Επιτροπής ΓΣΕΕ

Μετά το νέο αντιδημοκρατικό ολίσθημα της Κυβέρνησης με την απόφασή της για επίταξη των εργαζομένων στο μετρό, η ΓΣΕΕ σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής σήμερα Πέμπτη 24/1/2013 αποφάσισε:
1. την πολιτική καταδίκη της επιστράτευσης, απαιτώντας από την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις απαράδεκτες αυτές πρακτικές και να ξεκινήσει άμεσα διάλογο με όλους τους εργαζόμενους στο χώρο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και γενικότερα στους χώρους ευθύνης της για τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων.
2. τη στήριξη και κάλυψη των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν ήδη αποφασίσει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.
3 την επίσπευση πραγματοποίησης 24ωρης Γενικής Απεργίας όπως αυτή αποφασίστηκε στο πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας.
Η Κυβέρνηση αντί να κάνει επίδειξη ισχύος στους εργαζόμενους θα πρέπει επιτέλους να αλλάξει ρότα και να συζητήσει ΑΝΟΙΧΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΑ – ΣΟΒΑΡΑ για τη σύναψη ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ.
Ο αγώνας για την προάσπιση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τα οποία η κυβέρνηση παραβιάζει θα συνεχιστεί τόσο σε συνδικαλιστικό όσο και σε νομικό επίπεδο.
Παράνομες είναι οι κυβερνητικές αποφάσεις οι οποίες καταργούν ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις. Παράνομοι δεν είναι οι εργαζόμενοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/