Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Η τροϊκανή κατοχική κυβέρνηση καταδικάζεται πλέον στη συνείδηση ευρύτερων στρωμάτων εργαζομένων


ΔΗΚΚΙ - Σοσιαλιστική Αριστερά
 www.dikki.org  Καρόλου 28 Πλατ. Καραϊσκάκη τηλ. 2105234289

ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΟΛΛΑ «ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΑ» ΘΑ ΞΕΦΥΤΡΩΣΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ! Ο «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ» ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Η τροϊκανή κατοχική κυβέρνηση καταδικάζεται πλέον στη συνείδηση ευρύτερων στρωμάτων εργαζομένων που αποστέλλουν μαζικά ψηφίσματα στήριξης στους κλάδους που κινητοποιούνται.
Η κατοχική κυβέρνηση για να περάσει την πολιτική της κατέφυγε σε στρατιωτικά μέτρα όπως η επίταξη, η επιστράτευση, τα φύλλα πορείας και η βίαιη καταστολή εναντίον των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Εξάντλησε τα έσχατα μέτρα που διαθέτει.

Ωστόσο τα βάρβαρα εξοντωτικά μέτρα, που δεν έχουν τελειωμό έκαναν πλέον τους πολίτες να μην υπακούουν. Η επιχείρηση για το τελειωτικό σπάσιμο των συλλογικών συμβάσεων, και των εργασιακών και συνταξιουχικών δικαιωμάτων και η αφαίρεση - μέσω των χαρατσιών και της περικοπής των αποδοχών - ακόμη και των αποταμιεύσεων ανάγκης των πολιτών, έφερε τον  κόμπο στο χτένι.

Τα χαλκευμένα ΜΜΕ και η δικτατορία της μονο-πληροφόρησης αυτή την φορά δεν μπόρεσαν να πείσουν και οι μεγαλο-δημοσιογράφοι πλέον καθημερινώς γελοιοποιούνται.

Όλο και περισσότεροι πολίτες κατανοούν τώρα πως ήρθε η ώρα να πάρουν στα χέρια τους την υπεράσπιση της διαβίωσής τους και του τόπου τους. Να υπερασπίσουν την πατρίδα τους, την αξιοπρέπεια και το βιός τους και να μην αποδέχονται τις μειώσεις των αποδοχών τους. Να μην καταστούν ισόβιοι δούλοι ξένων επεκτατικών συμφερόντων και των εγχώριων εκπροσώπων τους, μέσα στην ίδια τους τη χώρα. Όλο και περισσότεροι δηλώνουν ότι δεν ταλαιπωρούνται από τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις αλλά ελπίζουν σε αυτές για την ανατροπή της δίδυμης τρόικας.

Αν κάτι πρέπει πρώτο να κρατήσουμε από την υπόθεση των κινητοποιήσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι ότι ο λεγόμενος «κοινωνικός αυτοματισμός» και οι καταιγιστικές επιθέσεις των ΜΜΕ, που μέχρι τώρα απέδιδαν, δεν πέρασαν, και αυτό λέει πολλά…

Προχθές, την πλατεία Συντάγματος φάνηκε ότι θα αντικαταστήσει το αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ. Η καταστολή μπορεί να έφερε προσωρινά αποτελέσματα για την κυβέρνηση αλλά γίνεται φανερό ότι δε μπορεί να αποτρέψει την Εξέγερση του λαού που έρχεται. Η νέα αρχή έγινε. Σύντομα πολλά «αμαξοστάσια» θα ξεφυτρώσουν παντού για την ανατροπή του νεοφιλελεύθερου, διεφθαρμένου και εθνικά υποτελούς καθεστώτος. Οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται όλο και από περισσότερους κλάδους εργαζομένων και μια Γενική Πολιτική Απεργία είναι σήμερα ορατή.

Μαχόμαστε και θα επανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία, θα επανασυστήσουμε το κοινωνικό κράτος, θα πάρουμε πίσω τον κλεμμένο δημόσιο πλούτο, τις υποδομές, τις «εθνικές επιχειρήσεις», όλα τα δικαιώματα, τις κατακτήσεις και τον ιδρώτα των εργαζομένων που καταλεηλατούνται.
Με ανοικοδόμηση - παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με αληθινό και όχι χρηματιστηριακό χρήμα, έξω από μνημόνια, δανειακές συμβάσεις και ψεύτικα χρέη του χρηματιστικού κεφαλαίου, έξω από τις πολιτικές κερδοσκοπίας των εγχώριων και ξένων μονοπωλίων.

Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, των νέων. Θεωρούμε πως στο εξής πρέπει να μπει σε απόλυτη προτεραιότητα το θέμα της άμεσης παρουσίας όλων μας στην επόμενη σύγκρουση που θα προκύψει από κάθε κλάδο, κατηγορία εργαζομένων ή δημοκρατικά οργανωμένη συλλογικότητα που θα βρεθεί στο μάτι του τυφώνα.
Για να ανάψει η σπίθα και να προκύψει η αφετηρία ενός γενικού ξεσηκωμού. Ας αρχίσει έτσι το ξήλωμα της λαίλαπας. Το καπάκι της κατσαρόλας είναι έτοιμο να τιναχτεί στον αέρα.
                                                                                                             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/