Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΜΕ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο(Π.Α.ΜΕ) μαζί με τις Συσπειρώσεις των αυτοαπασχολούμενων, επαγγελματοβιοτεχνών, εμπόρων (Π.Α.Σ.ΕΒΕ),τους φτωχούς και μικρομεσαίους αγρότες (ΠΑ.ΣΥ)  ,το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (Μ.Α.Σ), το  Παράρτημα της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (Ο.Γ.Ε) κάλεσαν  την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους , τους συνταξιούχους,τους άνεργους , τις γυναίκες , τούς νέους και τις νέες του νησιού να κάνουν δική τους υπόθεση αγώνα την υπεράσπιση του δικαιώματος στην αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παροχή Υγείας και Πρόληψης μέσα από αποφάσεις Δ.Σ των Σωματείων και Γ.Σ.
Το οξυμένο πρόβλημα στο   Νοσοκομείο της Ρόδου είναι πρόβλημα που αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης και των λαϊκών οικογενειών του νησιού και όχι μόνον των εργαζόμενων στο νοσοκομείο, των νοσηλευτών και του επιστημονικού προσωπικού.
Η μείωση των κλινικών, των θέσεων ιατρών, η κατάργηση κλινικών, η παραπέρα εμπορευματοποίηση του κοινωνικού αγαθού της Υγείας δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια και παρεμβάσεις διαχειριστικού χαρακτήρα, χωρίς να ακουμπάμε τις αιτίες που φτάσαμε σ' αυτήν την εξέλιξη.
Όλα είναι σχεδιασμένα εδώ και χρόνια και υπηρετούν την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εμπορευματοποιεί την Υγεία και οδηγεί τον εργατόκοσμο του νησιού στον θάνατο. Η ίδια κατάσταση διαμορφώνεται και στις παροχές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ,αφού η τρικομματική κυβέρνηση(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)σχεδιάζει την συγχώνευση των πολυιατρείων του ΙΚΑ με το πρόσχημα ότι δεν ανταποκρίνονται στην αποστολή τους.
Καμιά μοιρολατρία- κανένας συμβιβασμός!
Καλούμε τα Σωματεία να συνεδριάσουν , να γίνουν γενικές συνελεύσεις και να απαιτήσουν:
1. Απόσυρση του εγκληματικού Οργανισμού του Νοσοκομείου
2.Την άμεση πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και άλλου αναγκαίου προσωπικού
3.Την Δωρεάν παροχή υπηρεσιών Υγείας σε όλους όσοι προσέρχονται να εξεταστούν
4. Την γενναία χρηματοδότηση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας
5.Την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, νοσηλευτές και ιατρούς .

Για τις συλλήψεις συνδικαλιστών
Η κυβέρνηση του νόμου και της τάξης δε δίστασε να χτυπήσει και να συλλάβει δεκάδες εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων (Προέδρους, Γραμματείς, κλπ.) που πήγαν στο Υπουργείο Εργασίας απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό για να διαμαρτυρηθούν για τις απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις του σχετικά με το ασφαλιστικό.
Οι χασάπηδες των δικαιωμάτων των εργαζομένων, που άξιος εκπρόσωπός τους είναι ο υπουργός εργασίας, έδωσαν εντολή στα ΜΑΤ να τσακίσουν τους εργαζόμενους.
Γελιέται η κυβέρνηση και ο υπουργός εργασίας που προσπαθεί να δείξει πόσο είναι «πιστός υπάλληλος» των κεφαλαιοκρατών, που απαιτούν ισοπέδωση του ασφαλιστικού, αν νομίζει ότι θα τρομάξει το ΠΑΜΕ και τα στελέχη των Συνδικάτων του ταξικού κινήματος.
Τον διαβεβαιώνουμε και αυτόν και τα αφεντικά του, ότι θα θερίσουν στους ανέμους της βίας και της απανθρωπιάς που σπέρνουν, τις θύελλες των αγώνων μας, όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Το ΠΑΜΕ καλεί κάθε εργαζόμενο, κάθε Συνδικάτο να καταδικάσουν άμεσα και με κάθε τρόπο αποφασιστικά την κυβερνητική βίας και τον αυταρχισμό. Να εντείνουν και να κλιμακώσουν τους αγώνες τους.
Ρόδος 31/01/2013

Φωτογραφίες από τη σημερινή κινητοποίηση για τα θέματα της Υγείας στο νοσοκομείο από τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΟΓΕ, το ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/