Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΜΕ: Απάντηση σε κυβέρνηση, εργοδοσία και στη λογική της πλειοψηφίας της ΓΣΣΕ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι δυνάμεις της Δ.Ε.Α.Σ(Π.Α.ΜΕ) δίνοντας απάντηση σε κυβέρνηση, εργοδοσία και στη λογική της πλειοψηφίας της ΓΣΣΕ κατέθεσε στην χθεσινή συνεδρίαση της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου την πρόταζη του ΠΑΜΕ για τη νέα ΕΓΣΣΕ και απαίτησε να γίνει συζήτηση και ο καθένας να πάρει θέση.Η πρόταση κινείται στους εξής άξονες:

1.ΚΑΤΩΤΑΤΑ ΟΡΙΑ ΑΠΟΔΟΧΩΝ.
2. ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ-ΩΡΑΡΙΑ-ΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
3. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ,ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
3.ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΣΥΝΤΑΞΗ
4.ΑΔΕΙΕΣ
5. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ
6. ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Η κατάργηση της ΕΓΣΣΕ αποτελεί ουσιαστικό και μεγάλο βήμα προς τα πίσω σε σχέση με την μέχρι σήμερα κατάσταση όπου η μείωση των μισθών, η καταβολή μισθού κάτω απο τα επίπεδα της ΕΓΣΣΕ ήταν μια αυθαίρετη και παράνομη ενέργεια απο την μεριά του εργοδότη.
Νομιμοποιεί δηλαδή την αξίωση και πρακτική του εργοδότη.
Δεν νομιμοποιεί μόνο τις μειώσεις μισθών , ανοίγει δρόμο στην ατομική συμφωνία, υπονομεύει την ίδια την υπόσταση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Οι συνέπειες για τους εργαζόμενους θα είναι οδυνηρές. Δεν θα έχουμε μόνο την άμεση και απευθείας μείωση μισθού και του ημερομισθίου. Θα έχουμε μείωση σε σημαντικό βαθμό των συνολικών αποδοχών των εργαζόμενων αφου επι του βασικού  μισθού υπολογίζονται βασικά επιδόματα γάμου, τέκνων, προϋπηρεσίας, ανθυιγιεινού, επιστημονικά, αποζημιώσεις,δώρα, άδειες, κ.α.Θα πλήξει όλους του εργαζόμενους , αφου ο κατώτερος μισθός και μεροκάματο αποτελεί βάση για τον υπολογισμό των κλαδικών Σ.Σ.Ε.

Μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε ακόμα πιο μαζικές απολύσεις εργαζομένων και μάλιστα εργαζομένων με προϋπηρεσία, με δικαιώματα αφού το κόστος απόλυσης για τους εργοδότες θα μειωθεί ακόμα πιό πολύ απο τι έχει μειωθεί με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις και στόχος τους είναι να ξεμπερδεύουν με τους παλιούς εργαζόμενους με δικαιώματα.

Η εργατική τάξη πρέπει να απορρίψει και να ματαιώσει αυτή την βάρβαρη εξέλιξη.Η αντίσταση σε αυτή την επιδίωξη της κατάργησης του βασικού μισθού της ΕΓΣΣΕ και των κλαδικών συμβάσεων, η παρεμπόδιση της , η ματαίωση της, η υπογραφή συμβάσεων που στην παρούσα φάση να δυσκολεύουν τις επιδιώξεις των δυνάμεων του κεφαλαίου πρέπει να γίνουν στοιχείο της ανασύνταξης του εργατικού λαϊκού κινήματος, να σημάνει συναγερμός και να αποτελέσει αφετηρία αντεπίθεσης.

Και τούτο διότι η ματαίωση της μείωσης μισθών, η υπογραφή συμβάσεων με αυξήσεις απαιτούν μαζικά σωματεία με την πλειοψηφία των εργαζομένων να συμμετέχουν σε αυτά, σωστα προσανατολισμένους και με αποφασιστικότητα αγώνες, κοινή δράση και αλληλεγγύη απο όλα τα άλλα τμήματα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, αλλαγή των συσχετισμών ύπερ του ταξικού ρεύματος, δηλαδή βήματα στούς όρου και τις προϋποθέσεις για την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Το επόμενο διάστημα χρειάζεται να προχωρήσουν τα συνδικάτα σε συζήτηση στα Δ.Σ, σε  Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, να πάρουν πρωτοβουλίες, να ενημερώσουν πλατιά την εργατική τάξη και να δημιουργήσουν πνεύμα ανάτασης,τις προϋποθέσεις για να απαντήσει η εργατική τάξη με απεργιακή κινητοποίηση. Στα πλάισια αυτά κατατέθηκε η πρόταση για απεργία μέσα στον Φλεβάρη.  Τέθηκε ζήτημα το Ε.Κ.Ρ να αποφασίσει απεργία ανεξαρτητα απο την όποια απόφαση της ΓΣΣΕ , αφού είναι σε εξέλιξη μια σειρά απο προβλήματα που οξύνονται σε τοπικό επίπεδο, όπως Νοσοκομείο,ΕΟΠΠΥ,Ακτοπλοϊκό,Απολύσεις στο Καζίνο,απλήρωτοι ξενοδοχοϋπάλληλοι,αύξηση του αριθμού των ανέργων,επέκταση της φτώχειας και της εξαθλίωσης κ.α.

Η Δ.Ε.Α.Σ  καλεί τα Σωματεία, τους εργαζόμενους , όλα τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν την επίταξη των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής  Μεταφοράς.Είναι αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους.Η "σιδερένια φτέρνα " του αστικού κράτους (νόμοι, κατασταλτικοί μηχανισμοί, δικαιοσύνη, Μέσα Ενημέρωσης) με την όποια συγκυβέρνηση επιχειρεί να τσακίσει κάθε αντίσταση στη βάρβαρη πολιτική της για να στηριχθούν τα κέρδη και τα προνόμια των καπιταλιστών, πρέπει να τσακιστεί απο την ενιαία αντάσταση και πάλη της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ!
ΦΤΗΝΕΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΣ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/