Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΠΑΜΕ: Με νίκη έληξε η απεργία των εργαζομένων στο Kresten Royal


Δελτίο Τύπου
1.    Με νίκη έληξε η απεργία των εργαζομένων στο Kresten Royal
2.    Για την αποβολή από το Σωματείο για 6 μήνες του συναδέλφου Κώστα Γιαννόπουλου.
Η απεργία των εργαζομένων στο Kresten Royal έληξε με νίκη. Η εργοδοσία υποχώρησε και δεσμεύθηκε ότι οι εργαζόμενοι συνολικά και στα δύο ξενοδοχεία  της ιδιοκτησίας της, θα αμοίβονται πλέον κανονικά με τη συλλογική σύμβαση και ότι θα καταβληθούν σταδιακά με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα οι διαφορές της μισθοδοσίας που οφείλονται από την αρχή της σαιζόν. Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι αν οι δεσμεύσεις δεν τηρηθούν να συνεχίσουν των αγώνα τους.

Η νίκη των εργαζομένων στο Kresten είναι αποτέλεσμα της αποφασιστικής τους στάσης. Είναι απόδειξη ότι όταν οι εργαζόμενοι παλεύουν ενωμένοι και ανυποχώρητα μπορούν να έχουν νίκες, να κουρελιάσουν την αντίληψη ότι οι αγώνες  είναι μάταιοι, δε φέρνουν αποτελέσματα.

Το παράδειγμά τους πρέπει να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία της Ρόδου που σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό έχουν τα ίδια προβλήματα. Με επιτροπές αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς να οργανώσουν την πάλη τους από τα κάτω για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα, να ακυρώσουν στην πράξη το νόμο που καταργεί το επίδομα ανεργίας, να αντισταθούν στη νέα αντεργατική λαίλαπα που μεθοδεύεται.


Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ

30 Αυγούστου 2012

ΠΑΜΕ: Για την αποβολή από το Σωματείο για 6 μήνες του συναδέλφου Κώστα Γιαννόπουλου.
Οι άνθρωποι των μεγαλοξενοδόχων που καμώνονται τους συνδικαλιστές, η πλειοψηφία δηλαδή της Διοίκησης του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, μεθοδευμένα και κατά παραγγελία των αφεντικών τους, παλεύουν να προχωρήσουν τον αντεργατικό σχεδιασμό τους.

Στα τέλη του φετινού Μάρτη επέβαλαν πρόωρες εκλογές στο Σωματείο, τις οποίες είχαν από μήνες πριν μεθοδεύσει. Ήθελαν πάση θυσία να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία για αυτά που θα ακολουθούσαν. Υποβοηθούμενοι από μεγαλοξενοδόχους οι οποίοι τρομοκρατούσαν τους εργαζόμενους ότι αν δεν ψηφίσουν “σωστά” κινδυνεύει η δουλειά τους, μισθώνοντας ακόμα και πούλμαν για να τους μεταφέρουν στο χώρο των εκλογών, το πέτυχαν.

Αμέσως μετά τις εκλογές η Ένωση Ξενοδόχων, σίγουρη πια ότι έχει τα χέρια των εργαζομένων δεμένα, με τη βοήθεια και της κυβέρνησης που με νόμο έκοψε και έραψε τις συμβάσεις στα μέτρα των αφεντικών, κατήγγειλε την τοπική Συλλογική Σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Η εργοδοτική πλειοψηφία φρόντισε να μην κουνηθεί φύλλο, υπονόμευσε τους αγώνες φτάνοντας ως το σημείο να τηλεφωνεί στους εργαζόμενους το πρωί της απεργίας στις 27 Ιούνη για να τους πει ότι δε θα πετύχει. Με λεονταρισμούς στα μέσα ενημέρωσης ότι θα κλείσουν αεροδρόμια και λιμάνια και δε θα προδόσουν τους εργαζόμενους προσπάθησαν να θολώσουν τα νερά σαν τις σουπιές. Λίγο αργότερα όμως αποκαλύφθηκαν. Καμώνονταν ότι διαπραγματεύονται σκληρά, όπως έλεγαν, όταν είχαν ήδη βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στην καταδίκη των εργαζομένων.

Αφού λοιπόν εξασφάλισαν φτηνή εργατική δύναμη για τα αφεντικά, προχωρούν παραπέρα, πάντα κατά παραγγελία των μεγαλοξενοδόχων της περιοχής. Προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν το τοπίο από την παρουσία του ΠΑΜΕ που αποκαλύπτει το ρόλο τους. Έτσι λοιπόν με ψεύτικες κατηγορίες, στηριζόμενοι σε ένα εντελώς χαλκευμένο περιστατικό, πήραν απόφαση αποβολής από το Σωματείο για 6 μήνες του συναδέλφου Κώστα Γιαννόπουλου. Επέβαλαν την ποινή με συνοπτικές διαδικασίες. Έδειξαν τέτοιο ζήλο που δεν πήραν υπόψη τους ούτε τις 220 υπογραφές που μαζεύτηκαν μέσα σε δυο μέρες από διάφορα ξενοδοχεία, τουλάχιστο 80 από το Paradise όπου εργάζεται ο συνάδελφος και ζητούσαν να αποσυρθεί η συγκεκριμένη κατηγορία. Πλήρως ευθυγραμμισμένη και η πλειοψηφία της Διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου που αρνήθηκε να γίνει συνεδρίαση για το θέμα.

Η εξέλιξη όμως αυτή δεν είναι τυχαία. Πλήθος τέτοιων επιθέσεων στο ΠΑΜΕ έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα από τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό σε πανελλαδικό επίπεδο. Ο λόγος είναι ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο που συγκυβέρνηση, ΕΕ και μεγαλοεργοδοσία δρομολογούν νέα σκληρά αντεργατικά μέτρα. Πρόκειται να έρθει νέα λαίλαπα που θα πλήξει σκληρά και τους ξενοδοϋπαλλήλους. Σε μια περίοδο που οι μισθοί μειώθηκαν τουλάχιστο 13% (με τη βούλα των εργοδοτικών συνδικαλιστών), που η πλειοψηφία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία είναι απλήρωτοι, που τους ρημάζουν τα χαράτσια, η κυβέρνηση έρχεται να τους κόψει και το επίδομα ανεργίας! Φοβούνται λοιπόν οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι υποτακτικοί τους μήπως η αγανάκτιση των εργαζομένων που η ίδια η επιβίωσή τους συνεχώς δυσκολεύει, συναντηθεί με τους αγώνες του ταξικού κινήματος, για αυτό προσπαθούν να το αποδυναμώσουν.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Ρόδου πρέπει να οργανώσουν την παλη τους ξενοδοχείο το ξενοδοχείο,  για τα μεγάλα προβλήματα που μαστίζουν τον κλάδο. Με επιτροπές αγώνα να παλέψουν για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα που τους χρωστούν, να μην καταργηθεί το επίδομα ανεργίας, να μην περάσει η νέα αντεργατική επίθεση. Είναι βέβαιο ότι τέτοιους αγώνες ούτε μπορεί ούτε θέλει να οργανώσει η σημερινή πλειοψηφία στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Δεν εκφράζει άλλωστε τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Πρέπει λοιπόν, τώρα, χωρίς αναμονή, με μαζικές διαδικασίες από τα κάτω, με συλλογή υπογραφών ανά τόπο δουλειάς να παλέψουμε να γίνει γενική συνέλευση όπου θα αποφασιστούν και θα οργανωθούν, το πρόγραμμα δράσης, οι μορφές πάλης των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, θα μπει το ζήτημα της ανάκλησης της ποινής της νόθας πλειοψηφίας στο συνάδελφο Κώστα Γιαννόπουλο.
Να παλέψουμε για την προετοιμασία γενικής απεργίας, πρόταση που βάζει πανελλαδικά το ΠΑΜΕ, την περίοδο που θα ψηφίζονται τα καινούρια αντεργατικά μέτρα.

Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ
Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/