Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Το ψηφοδέλτιο που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ (Ξενοδοχοϋπαλλήλων)


Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) Ξενοδοχοϋπαλλήλων
(Το ψηφοδέλτιο που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ)

Δελτίο Τύπου

Συνεδρίασε, σήμερα 31 Ιούλη το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, η πρώτη συνεδρίαση μετά την υπογραφή της κατάπτυστης σύμβασης που πετσοκόβει μισθούς και δικαιώματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Με ευθύνη της πλειοψηφίας η εκφυλιστική - διαλυτική κατάσταση στο όργανο του μαζικότερου σωματείου της περιοχής συνεχίζεται. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση o πρόεδρος απουσίαζε χωρίς κανείς να είναι σίγουρος για το που βρίσκεται, ενώ το βιβλίο των πρακτικών έχει να εμφανιστεί σε συνεδρίαση πριν ακόμη από τις εκλογές του Σωματείου.

Με πέντε φράσεις ως υποτιθέμενη εισήγηση η πλειοψηφία υπερασπίστηκε την υπογραφή της στη σύμβαση - έκτρωμα επαναλαμβάνοντας το γνωστό επιχείρημα ότι έσωσαν τους εργαζόμενους από τα χειρότερα.

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ ξεσκπέπασαν την εργοδοτική πλειοψηφία για τη στάση της συνολικά στο εργατικό κίνημα και την υπογραφή της σύμβασης.

Η υπογραφή αυτής της σύμβασης έγινε σε μια περίοδο που το ντόπιο ξενοδοχειακό κεφάλαιο έχει από τους καλύτερους δείκτες πανελλαδικά. Παρά τον κουρνιαχτό που σήκωσαν οι μεγαλοξενοδόχοι του νησιού για δήθεν τεράστιες μειώσεις που έφταναν και το 50% σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, τα πραγματικά νούμερα τους διαψεύδουν και σύμφωνα και με δικές τους εκτιμήσεις δεν αποκλείεται η χρονιά να κλείσει και με θετικό πρόσημο!

Ακόμα όμως και αν δεν ήταν έτσι, ακόμα και αν υπήρχαν όντως μεγάλες μειώσεις τι σκοπούς εξυπηρετούν οι μειώσεις μισθών, η κατάργηση θεσμικών κατακτήσεων των εργαζομένων συνολικά; Τη μείωση της τιμής της εργατική δύναμης, όσο γίνεται χαμηλότερα. Για να φορτώσουν στους εργαζόμενους οι μεγαλοξενοδόχοι την όποια χασούρα ή μείωση κερδών μπορεί να έχουν τώρα σε περίοδο κρίσης και για να έχουν μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους, να είναι ανταγωνιστικότεροι όπως λένε, αργότερα σε περίοδο ανάπτυξης.

Αυτό το ρόλο λοιπόν, της εφαρμογής της στραγητικής των μεγαλοεπιχειρηματιών τον εξυπηρετεί πολύ καλά ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός και μάλιστα συνειδητά! Αρκεί κανείς να ανατρέξει στα ντοκουμέντα της ίδιας της ΓΣΕΕ για την ανταγωνιστικότητα και την υγιή επιχειρηματικότητα, που την ασπάζεται και η πλειοψηφία στη διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Τέλος εμείς δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε να μην εφαρμοστούν οι μειώσεις στους μισθούς όπου μπορούμε με τη συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων ανά τόπο δουλειάς. Ήδη οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε πολλές περιοχές κάνουν αντίστοιχη δουλειά με απτά αποτελέσματα. Ήδη το κλαδικό συνδικάτο της Αθήνας μαζί και πολλά άλλα επιχειρησιακά σωματεία έχουν μπλοκάρει την εφαρμογή της μείωσης σε όλους τους μεγάλους χώρους δουλειάς και παλεύουν για την υπογραφή τοπικής Συλλογικής Σύμβασης χωρίς μειώσεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους μαζί με τα ζητήματα του κλάδου να παλέψουμε και για όλα τα υπόλοιπα οξυμένα προβλήματα της εργατικής τάξης, την κατάσταση στην υγεία, τη φοροεπιδρομή στα εισοδήματα των λαϊκών οικογενειών. Να μη δώσουν ούτε δευτερόλεπτο πίστωση χρόνου στη συγκυβέρνηση που ετοιμάζει νέο κύμα αντεργατικών μέτρων, νέο τσεκούρι σε μισθούς, συντάξεις, ασφάλιση, παροχές.

Για τη ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Μιχάλης Τσουρούτης
Κώστας Γιαννόπουλος
Τσαμπίκα Παττελάκη
Τσαμπικος Χατζηκωνσταντής

Ρόδος, 31 Ιούλη 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/