Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, δε φοβάται ούτε τρομοκρατείται


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ
ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ 21 ΤΗΛ.22420-27936 ΦΑΞ 22420-22394
Ανακοίνωση – Καταγγελία

Σε μια περίοδο που η επίθεση της μεγαλοεργοδοσίας, συγκυβέρνησης, Ε.Ε. εντείνεται απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων, αποκαλύπτεται  ξεκάθαρα ο ρόλος του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Η πλειοψηφία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ , σαν έτοιμη από καιρό υπέγραψε τον Ιούλη μείωση 13% στους μισθούς, πριν ακόμα και από την κατάπτυστη μείωση 15% που υπέγραψε η Ομοσπονδία, δείχνοντας έτσι στην  «υπερασπιστική γραμμή» της, για τα συμφέροντα των εργαζομένων, καταδικάζοντας τους εργαζόμενους σε μια ζωή με χειρότερες συνθήκες εργασίας και με τη δική τους υπογραφή.
.
Αυτοί που καταδίκασαν τους εργαζόμενους να δουλεύουν με μειωμένους μισθούς, που χρόνια ολόκληρα στηρίζουν την αντεργατική και αντιασφαλιστική πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης, που σέρνουν της εργατική τάξη της χώρας μας μέσα από κοινωνικούς διαλόγους παζαρεύοντας με τους εργοδότες ποια  δικαιώματα θα χάσουμε, τώρα θέλουν να ξεμπερδεύουν και  με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, που μπαίνει εμπόδιο στην πραγματοποίηση των στόχων τους  που δεν είναι άλλος από την αποδοχή των εντολών, ότι οι εργάτες πρέπει να γίνουν ακόμα πιο φτηνοί, πιο ευέλικτοι, έρμαια στις ορέξεις του μεγάλου ξενοδοχειακού κεφαλαίου.

Συνεχίζοντας το « συνδικαλιστικό» τους έργο, έρχονται σήμερα 29 Αυγούστου και σε προγραμματισμένο Διοικητικό Συμβούλιο, εισηγούνται και αποφάσισαν την αποπομπή για 6 μήνες από το Σωματείο, του συναδέλφου  και μέλος του ΠΑΜΕ Κώστα Γιαννόπουλου με τη δικαιολογία της αντισυνδικαλιστικής συμπεριφοράς.
Η ξεκάθαρη και αταλάντευτη στάση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, σε γραμμή ρήξης και ανατροπής με τα συμφέροντα της εργοδοσίας, προφανώς ενοχλεί την πλειοψηφία του Σωματείου, που έχει επιλέξει χρόνια τώρα να είναι απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων.


Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, δε φοβάται ούτε τρομοκρατείται από αυτές τις πρακτικές. Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους της περιοχής το κυνήγι μαγισσών που έχει εξαπολύσει η πλειοψηφία του Σωματείου της Ρόδου απέναντι στο ΠΑΜΕ και καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής να αποτινάξουν από πάνω τους, τους κολαούζους της εργοδοσίας και μέσα από συλλογικές διαδικασίες να ενισχύσουν το ΠΑΜΕ να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, ώστε μαζικά και οργανωμένα να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει.

ΚΩΣ 29/08/2012
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/