Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Μερική στάση πληρωμών ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ρόδου!


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (Δ.Α.Σ. ΟΤΑ ΡΟΔΟΥ)

Δελτίο τύπου
Τη μερική στάση πληρωμών και την αδυναμία κάλυψης έως το τέλος του χρόνου ακόμα και της μισθοδοσίας λόγω της κρατικής υποχρηματοδότησης, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος στα μέλη των Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων και του Σωματείου Καθαριότητας του Δήμου Ρόδου σε συνάντηση, που είχε μαζί τους χθες.
Όμως, ο οικονομικός στραγγαλισμός των Δήμων ήταν προαποφασισμένος μέσα από τον Καλλικράτη και αποτελούσε  το μέσον για να περάσουν κυβέρνηση, τρόικα και τοπική διοίκηση τις ιδιωτικοποιήσεις, την εφεδρεία, τις απολύσεις και την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών.
Η Δημοτική Αρχή επικαλείται τώρα -ενώ ανέχτηκε μέχρι σήμερα- την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και προτείνει ως αναγκαίες λύσεις την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, την παράδοση σε ιδιώτες αξιοποιήσιμων ακινήτων του Δήμου, τη μαρίνα και άλλα.
Το ξήλωμα του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών που προσφέρουν οι Δήμοι,  θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για τους ίδιους τους πολίτες.
Καθαριότητα, παιδικοί σταθμοί, κοινωνική φροντίδα σε ΑμΕΑ, σε ηλικιωμένους και άπορους, θα φορτωθούν στις πλάτες των μισθωτών, των ανέργων, των συνταξιούχων και των μικροεπαγγελματιών. Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) πριμοδοτεί τη λογική της κυβέρνησης που δείχνει το δρόμο της φορολόγησης, της ανταποδοτικότητας, της συνέχισης δηλαδή μιας ανελέητης επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα. Επιταχύνουν έτσι τη κατάσταση χρεοκοπίας του λαού, προκειμένου να πετύχουν τους στόχους που συμφώνησαν με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ τέλος Αυγούστου γίνεται, όχι βέβαια για να οργανώσουν οι δήμαρχοι την αντίσταση των δημοτών τους, αλλά να επιστρατευθούν οι δήμαρχοι στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής.
Γι’ αυτό χρειάζεται σήμερα, να τους ξεσκεπάσουμε, να τινάξουμε στον αέρα τα καταστρωμένα αντιλαϊκά τους σχέδια και να οργανώσουμε τον αγώνα μας, εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μόνιμοι και συμβασιούχοι, άνεργοι, ηλικιωμένοι και ΑμΕΑ, γονείς και όλα τα λαϊκά στρώματα, που έχουμε κοινό συμφέρον από σύγχρονες, δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές δομές, που θεωρούμε δικαίωμα όλων των εργαζομένων τη σταθερή και μόνιμη δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα.
Δε δεχόμαστε να πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα της κρίσης, να γυρίσουμε τις ζωές μας πίσω, να δεχτούμε την εξαθλίωσή μας, σαν τον σύγχρονο μονόδρομο της ζωής μας.
Ρόδος 24 Αυγούστου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/