Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΠΑΜΕ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ


Κόβουν φαγητό και θέρμανση από τα βρέφη και τα νήπια
Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης να αποκλείσει  53.000 παιδιά από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, πάνω από 400 στην περιοχή μας και να οδηγήσει σε τραγική  κατάσταση  χιλιάδες οικογένειες, συνεχίζεται με την πρόταση που κατέθεσε ο Υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης σε αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για μείωση των παρεχόμενων υπηρεσιών ανά παιδί.
Η πρόταση αυτή της κυβέρνησης , για μείωση του κόστους ανά παιδί,  σημαίνει στην πράξη μειωμένες παροχές στο φαγητό, στα λειτουργικά έξοδα (θέρμανση, νερό, καθαριότητα κ.λπ.), στον έλεγχο της σωματικής υγείας του παιδιού από γιατρό, ενώ αυξάνονται τα παιδιά ανά βρεφονηπιοκόμο και νηπιαγωγό, με επίσης αρνητικές επιπτώσεις στο παιδαγωγικό τους έργο και στις συνθήκες δουλειάς, άρα στην υγεία τους.
Αυτή την πρόταση δημοσιοποίησε και μετέφερε στους εργαζόμενους της Ρόδου, ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ κ. Μάνος Κόνσολας, κρίνοντας ότι « H χώρα ζει έκτακτες συνθήκες που επιβάλλουν πλήρη επίγνωση και αμοιβαίες αναθεωρήσεις». Τόσο αποφασισμένη είναι η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ για την υλοποίηση των εξοντωτικών μέτρων του δεύτερου μνημονίου ύψους 11,6 δισ. ευρώ για την περίοδο 2013-2014, που θα σπρώξουν με τον πιο βίαιο τρόπο τα λαϊκά νοικοκυριά στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση, στερώντας στοιχειώδεις παροχές ακόμα και από μωρά παιδιά.
Το βάρος αυτό δεν μπορούμε και δεν πρέπει να το σηκώσουμε. Αμεσα χρειάζεται να αντιδράσουμε, να οργανωθούμε, να ενισχύσουμε τη συμμαχία με τους εργαζόμενους που έχουν τα ίδια προβλήματα.
Είναι υποχρέωση του κράτους να παρέχει δωρεάν ποιοτική προσχολική φροντίδα σε όλα τα παιδιά της σχετικής ηλικίας, να παρέχει επαρκές δίκτυο παιδικών σταθμών χωρίς τροφεία, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση.
Είναι υποχρέωση του κράτους να σχεδιάζει και να κατασκευάζει σύγχρονους παιδικούς σταθμούς σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες.
Απαιτούμε:
·         Κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς.
·         Να καταργηθούν τώρα τα τροφεία για όλους.
·         Να μην κλείσει ούτε ένας παιδικός σταθμός στους δήμους. Καμιά απόλυση συμβασιούχων εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, να ανανεωθούν άμεσα οι συμβάσεις τους και να δρομολογηθεί η μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Απελευθέρωση των προσλήψεων σε παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, να ικανοποιηθούν με άμεσο τρόπο οι αιτήσεις των Δήμων για προσωπικό που σκόπιμα χρονίζουν
·          Nα γίνει πράξη η υποχρεωτικότητα της δίχρονης προσχολικής αγωγής που παραμένει στα χαρτιά παρ´ ότι νομοθετημένη και θα μπορούσε να αποσυμπιέσει στους παιδικούς σταθμούς.
·         Να παρθούν άμεσα και πρακτικά μέτρα ώστε να διευρυνθεί το δίκτυο των παιδικών σταθμών. Με άμεση και γενναία κρατική χρηματοδότηση, αξιοποίηση γι´ αυτό το σκοπό και των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενοικίαση και διαμόρφωση κατάλληλων κτηρίων για τις διευρυμένες ανάγκες που εμφανίζονται σήμερα και που θα οξύνονται το επόμενο διάστημα.
·         Να μπουν μπροστά όλες οι διαδικασίες για ένα διευρυμένο πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων, για σύγχρονες κτιριακές υποδομές, με έμφαση και προτεραιότητα στις λαϊκές γειτονιές.
·         Να ενταχτούν κάτω από έναν ενιαίο σχεδιασμό και προγραμματισμό, με ευθύνη του κράτους και με δημόσιο κατασκευαστικό φορέα, δημόσιες επενδύσεις και χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ που σήμερα ξεκοκαλίζουν, μέσω των Δήμων και Περιφέρειας, εργολάβοι και κατασκευαστικές εταιρίες ανεβάζοντας στα ύψη το κατασκευαστικό κόστος.
Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ.
24 Αυγούστου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/