Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ αρνήθηκε να εγγυηθεί τελικά την κάλυψη των στοιχειωδών λειτουργικών αναγκών των Δήμων


Ανακοίνωση για το έκτακτο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) στις 30 Αυγούστου 2012
Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ αρνήθηκε να εγγυηθεί τελικά την κάλυψη των στοιχειωδών λειτουργικών  αναγκών των Δήμων, της μισθοδοσίας του προσωπικού τους και της λειτουργίας των κοινωνικών τους δομών, οδηγώντας σε κλιμάκωση κινητοποιήσεων τους δήμους όλης της χώρας.
Απλά η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης προς τους Δήμους, όπως και η προηγούμενη, με πρόσχημα την επίτευξη των στόχων των μνημονίων διαρκείας και την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ δήθεν για να μη χρεοκοπήσει η χώρα!
Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα ζουν στο πετσί τους οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, ο νέοι, που βουλιάζουν στη χρεοκοπία.
Σε μια περίοδο αύξησης των λαϊκών αναγκών, με τη φτώχεια και την εξαθλίωση να παίρνουν μαζικά χαρακτηριστικά, η εκ νέου μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους Δήμους οδηγεί σε κατάρρευση ακόμα και αυτών των ελάχιστων ανεπαρκών κοινωνικών υπηρεσιών που προσφέρουν οι Δήμοι, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στη ζωή των φτωχών λαϊκών οικογενειών. Πρακτικά, οδηγεί χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, σε υποβάθμιση των υπηρεσιών τους, σχολεία χωρίς θέρμανση, κλείσιμο δημοτικών ιατρείων, κέντρων δημιουργικής απασχόλησης, περιορισμό του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" κ.λπ. Με τις μειώσεις αυτές δεν καλύπτεται ούτε η μισθοδοσία του προσωπικού και αυτό αντικειμενικά θα οδηγήσει σε απολύσεις και εφεδρεία του προσωπικού.
Για αυτές τις αρνητικές εξελίξεις, οι δήμαρχοι στην πλειοψηφία τους, το ΔΣ της ΚΕΔΕ είναι συνυπεύθυνοι. Συζητούν και παζαρεύουν επί ένα μήνα με την πολιτική ηγεσία πόσο θα κόψουν από τον προϋπολογισμό - λαιμητόμο του 2012.
Η αντιπαράθεση μεταξύ τους, ενόψει και του συνεδρίου, είναι υποκριτική, εστιάζεται στη μορφή κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, όταν όχι μόνο αφήνουν στο απυρόβλητο την πολιτική "περί ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας", τον "Καλλικράτη" κ.λπ., τα οποία θεωρούν δεδομένα, αλλά έχουν βάλει πλάτη διαχρονικά και έχουν πρωτοστατήσει στην υλοποίηση αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. Ανοίγουν νέα πεδία δράσης και κερδοφορίας στους επιχειρηματίες με την ανάθεση έργων και υπηρεσιών, εφαρμόζουν την ανταποδοτικότητα με αύξηση των πληρωμών για τις δημοτικές υπηρεσίες, στηρίζουν τον "εθελοντισμό" και τη "φιλανθρωπία", τις ΜΚΟ και τις "κοινωνικές" επιχειρήσεις προκειμένου να απαλλαγεί το κράτος από τη χρηματοδότηση κοινωνικών υπηρεσιών. Στοχεύουν στη διαχείριση ακραίων κοινωνικών φαινομένων στην κατεύθυνση της άμβλυνσης των λαϊκών αντιδράσεων, στην ενσωμάτωση και στην υποταγή τους.
Δηλώνουμε ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να συμβάλουμε στην οργάνωση της λαϊκής πάλης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Καλούμε σε συστράτευση για να απαιτήσουμε όχι μόνο να καλυφθούν οι ελλείψεις στις υπάρχουσες κοινωνικές δομές που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν τη λαϊκή οικογένεια, ιδιαίτερα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, αλλά τη διεύρυνση των υπηρεσιών και των κοινωνικών παροχών που απαντούν στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Διεκδικούμε επείγοντα μέτρα που ανακουφίζουν τις λαϊκές οικογένειες σε σύγκρουση με την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ:
  • Πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των Δήμων που θα προέρχεται από αύξηση της φορολόγησης στο 45% του μεγάλου κεφαλαίου, από τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, από την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας κ.λπ.
  • Πλήρη επιστροφή των παρακρατηθέντων πόρων.
  • Απόδοση όλων των χρημάτων της ΣΑΤΑ που δεν αποδόθηκαν το 2011 - 2012.
  • Αμεση δραστική μείωση ανταποδοτικών και άλλων τελών, με στόχο την κατάργηση κάθε είδους τοπικής φορολογίας, ανταποδοτικών, αντισταθμιστικών και άλλων τελών, που χτυπάνε το λαϊκό εισόδημα.
  • Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στη λειτουργία, στις υπηρεσίες και τα έργα των Δήμων. Καμιά ιδιωτικοποίηση στην καθαριότητα.
  • Καμία απόλυση - Οχι στη νέα εφεδρεία. Ανανέωση άμεσα όλων των συμβάσεων και δρομολόγηση της μονιμοποίησής τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για να καλυφθούν οι αυξανόμενες κοινωνικές ανάγκες σε υπηρεσίες και υποδομές.
  • Ενίσχυση και επέκταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και ένταξή του στις δομές των Δήμων. Διασφάλιση της εργασίας των εργαζομένων σε αυτό και άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων.
  • Αξιοποίηση δημοτικών υποδομών για τη στέγαση των αστέγων και τη σίτιση των απόρων.
  • Πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με αξιοποίηση και των κονδυλίων του ΕΣΠΑ ή άλλων πόρων για σύγχρονες κτιριακές κοινωνικές υποδομές που καλύπτουν όλο το φάσμα των προνοιακών, αθλητικών και πολιτιστικών αναγκών. Εργα πολιτικής προστασίας: αντιπλημμυρικής - αντιπυρικής προστασίας, αντισεισμική θωράκισης.
Ρόδος 31 Αυγούστου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/