Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την επίθεση Σταμούλη στο συνάδελφο Γιαννόπουλο και τη γενικότερη κατάσταση στο εργατικό κίνημα της περιοχής


Τρίτη 22 Αυγούστου

 Όσο περνά ο καιρός και όσο βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση, μεγαλώνουν και τα αδιέξοδα των μεγαλοεπιχειρηματιών και του πολιτικού προσωπικού τους να τη διαχειριστούν. Όσο μεγαλώνει η επιθετικότητά τους απέναντι στην εργατική τάξη, τόσο περισσότερο αποκαλύπτεται ο βρώμικος ρόλος του εργοδοτικού συνδικαλισμού, δηλαδή των ανθρώπων της εργοδοσίας μέσα στο εργατικό κίνημα. Βιομήχανοι, εφοπλιστές, ξενοδόχοι με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την εκάστοτε κυβέρνηση ως εμπροσθοφυλακή, ζητούν εδώ και τώρα φτηνή εργατική δύναμη για να ξεπεράσουν την κρίση και να αυγατύνουν τα κέρδη τους. Οι ρόλοι είναι μοιρασμένοι, ο εργοδοτικός συνδικαλισμός έχει το δικό του. Να περάσει τη στρατηγική των μεγαλοεπιχειρηματιών ως στρατηγική του εργατικού κινήματος.

Πρόσφατο είναι και το στημένο θεατρικό των “σκληρών διαπραγματεύσεων” για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης από την ηγεσία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων για να αποκαλυφθεί τελικά ότι είχαν τη σύμβαση με μειώσεις και απεμπόληση θεσμικών κατακτήσεων υπογραμμένη από καιρό και απλά προετοίμαζαν το έδαφος. Η στάση τους αυτή συνοδεύτηκε τότε από επίθεση στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, στο ΠΑΜΕ, όπως πάντα άλλωστε όταν έχει συντελεστεί ένα έγκλημα ενάντια στην εργατική τάξη στο οποίο έχουν βάλει το χέρι τους.

Σε αυτά τα πλαίσια κινείται και η τελευταία συκοφαντική επίθεση της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων στο συνάδελφο Κώστα Γιαννόπουλο, ο οποίος είναι εκλεγμένο μέλος της Διοίκησης στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και  του Εργατικού Κέντρου Ρόδου. Σταμούλης και Ψαρομπάς, πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Σωματείου αντίστοιχα, επισκέφθηκαν τον προσωπάρχη του ξενοδοχείου Paradise (αυτός είναι ο περιβόητος “έλεγχος” τον οποίο ισχυρίζονται ότι έκαναν), λοιδώρησαν και επιτέθηκαν φραστικά στο συνάδελφο Γιαννόπουλο ο οποίος εργάζεται στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, και στη συνέχεια εξέδωσαν μια ανακοίνωση γεμάτη ψευτιές εναντίον του. Έφτασαν μάλιστα να ισχυριστούν ότι ο συνάδελφος Γιαννόπουλος τους απαγόρευσε να κάνουν έλεγχο με τη βοήθεια δυο προϊσταμένων. Το μέγεθος της ψευτιάς τους βέβαια, αποκαλύπτεται από το γεγονός ότι ένας εκ των δύο για τους οποίους μιλούν, ο υποδιευθυντής του ξενοδοχείου, ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιό τους στις τελευταίες εκλογές του Σωματείου και είναι αναπληρωματικός αντιπρόσωπος στο ΕΚΡ με την παράταξή τους!

Γνωρίζουν καλά ότι είναι ανεπιθύμητοι στους τόπους δουλειάς, ότι οι εργαζόμενοι τους έχουν βάλει στο περιθώριο. Για αυτό άλλωστε ούτε που διανοήθηκαν να επισκεφθούν τα τμήματα του ξενοδοχείου και να κουβεντιάσουν με τους εργαζόμενους. Κανείς πάντως δεν τους το απαγόρευσε! Έχουν βρεγμένη τη φωλιά τους και τους ενοχλεί ότι το ΠΑΜΕ τους ξεσκεπάζει. Για αυτό προσπαθούν να λερώσουν τα στελέχη του με τις βρωμιές τους.

Αμολάνε μελάνι σαν τις σουπιές για να θολώσουν τα νερά, να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους από το κύριο, το οποίο είναι ότι η ζωή των εργαζομένων διαρκώς επιδεινώνεται. Kυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και εργοδοσία παίρνουν συνεχώς νέα αντεργατικά μέτρα για να θωρακίσουν τα κέρδη τους.

Σταμούλης και Σία όμως, δε βγάζουν μιλιά για τα μεγάλα προβλήματα που καίνε την εργατική τάξη. Φέτος, εκατοντάδες παιδιά εργατών, πολλοί ξενοδοχοϋπάλληλοι ανάμεσά τους, θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών στην περιοχή μας. Στο Νοσοκομείο και το ΙΚΑ, στην υγεία γενικότερα, η κατάσταση είναι διαλυτική. Μόνο όσοι έχουν να πληρώσουν θα έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Από την 1η Γενάρη του 2013 σχεδόν κανείς εποχιακός ξενοδοχοϋπάλληλος δε θα παίρνει επίδομα ανεργίας, ενώ πλησιάζουμε προς το κλείσιμο της σαιζόν και οι περισσότεροι συνάδελφοι είναι απλήρωτοι. Τα “ραβασάκια” της εφορίας όμως και τα χαράτσια της ΔΕΗ περιμένουν να πληρωθούν. Όλα αυτά είναι υπόθεση του εργατικού κινήματος να τα παλέψει, να διεκδικήσει μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων εδώ και τώρα, ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Τσιμουδιά όμως από την ηγεσία του μεγαλύτερου σωματείου της περιοχής...

Να πάρουν λοιπόν οι εργαζόμενοι την κατάσταση στα χέρια τους. Εδώ και τώρα, όσο ακόμα είναι τα ξενοδοχεία ανοιχτά, να στηθούν επιτροπές αγώνα ανά τόπο δουλειάς, να οργανωθεί από τα κάτω η πάλη των εργαζομένων για τα μεγάλα προβλήματα. Να κάνουν πέρα οι εργαζόμενοι την εργοδοτική ηγεσία που ούτε θέλει ούτε μπορεί να οργανώσει τους αγώνες τους. Να οργανωθεί γενική συνέλευση από τα κάτω, με υπογραφές αφού η ηγεσία του Σωματείου την αρνείται. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν.

Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/