Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Ξεπουλούν το λιμάνι της Ρόδου και της Κω!!!


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΔΩΔ/ΣΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με ξέφρενους ρυθμούς προχωρεί η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας βγάζοντας στο σφυρί και 23 λιμάνια της χώρας, ανάμεσα σε αυτά το λιμάνι της Ρόδου και της Κω, τα οποία θα παραδοθούν σε επιχειρηματικά σχήματα, που θα αναλάβουν την εκμετάλλευσή τους. Άμεσα βγαίνει στο σφυρί το Γκολφ Αφάντου και θ’ ακολουθήσουν το Πρασονήσι, η παραλία της Τσαμπίκας, η Μαρίνα Ρόδου και το Αεροδρόμιο.
Ολέθριες θα είναι οι συνέπειες στη ζωή των νησιωτών από την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών. Το κόστος στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία θα εκτιναχθεί, με συνέπεια να γίνεται ακόμη δυσκολότερη η μετακίνηση των κατοίκων, των τουριστών αλλά και η μεταφορά εμπορευμάτων. Ήδη με την απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και τις αυξήσεις που επέβαλαν οι εφοπλιστές όχι μόνο απαγορεύουν στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους ένα ταξίδι «ανάσα» στα νησιά, αλλά αυτές οι αυξήσεις μετακυλίονται στις τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης, με  τραγικές επιπτώσεις στους όρους διαβίωσης των κατοίκων.
Αποτελεί πρόσχημα ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι προχωράει σ’ αυτήν την επιλογή με στόχο την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους. Άλλωστε τέτοια μέτρα αποκρατικοποιήσεων έχουν υλοποιηθεί στη χώρα μας , ανεξάρτητα των ρυθμών, την τελευταία 20ετία, αλλά και στο σύνολο των κρατών μελών της Ε.Ε. ανεξάρτητα της δημοσιονομικής τους κατάστασης. Η ίδια η ζωή έχει αποδείξει ότι είναι μύθος ο ισχυρισμός ότι μετά από την απελευθέρωση της αγοράς, τις ιδιωτικοποιήσεις, θα έχουμε καλύτερα και φθηνότερα εμπορεύματα και υπηρεσίες για τον λαό. Οι εξελίξεις στην ακτοπλοΐα, την ενέργεια και τις τηλεπικοινωνίες με τις συνεχείς αυξήσεις στα εισιτήρια και τα τιμολόγια το αποδεικνύουν.
Απλά με τις αποκρατικοποιήσεις δίνουν διέξοδο στα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια των μονοπωλίων για κερδοφόρες επενδύσεις, πληρώνοντας ο λαός τις πανάκριβες κατασκευές, τη συντήρηση και τη  χρήση των υποδομών .
Αν δεν τους σταματήσει ο λαός δεν θ’ αφήσουν τίποτα όρθιο. Η αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση των κομμάτων της κυβέρνησης για τις μορφές , τις προτεραιότητες, το ύψος αλλά και η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ,ότι η «αξιοποίηση» δεν γίνεται υπό τον «δημόσιο έλεγχο και ευθύνη», κρύβουν το γεγονός ότι όπως αυτή και αν γίνει , εφ΄ όσον θα είναι η δημόσια περιουσία στα χέρια των μονοπωλίων δεν θα έχει κανένα όφελος ο λαός.
Μόνο στα δικά του χέρια, με τη δική του εξουσία, με κεντρικό σχεδιασμό και κοινωνικό έλεγχο θα μπορεί ο λαός να έχει οφέλη από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Ρόδος 17/08/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/