Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Το…2062 η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ κατά τον πρωθυπουργό!

Ρόδος, 03 Ιουνίου 2021

ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου: Το…2062 η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ κατά τον πρωθυπουργό!

Πολλά λόγια και φυσικά υποσχέσεις που δεν έχουν και κόστος, μοίρασε αφειδώς στην Αστυπάλαια, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στα πλαίσια της επίσκεψης του και της φιέστας που έγινε εκεί για την μετατροπή της Αστυπάλαιας, σε «πράσινο» νησί και πρότυπο ηλεκτροκίνησης.
Αντί της ανακοίνωσης όμως του ακριβή χρόνου για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, που περίμεναν με αγωνία οι νησιώτες, ο πρωθυπουργός παρέπεμψε το ζωτικής σημασίας θέμα στο μέλλον και συγκεκριμένα στο 2062, γιατί τότε θα το επιτρέψουν οικονομικά, οι συνθήκες στις οποίες αναφέρθηκε.
Για άλλη μια φορά κοροιδία.Για άλλη μια φορά στάχτη στα μάτια του κόσμου, που αγωνίζεται να επιβιώσει. Για άλλη μια φορά «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» και αοριστίες.
Υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ αλλά η κυβέρνηση, επέλεξε να μην έρθει σε ρήξη με τους τροϊκανούς.
Το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ παρά τα όσα διακήρυσσε προεκλογικά δεν έρχεται σε ρήξη με τους τροϊκανούς επιβεβαίωσε στις 9 Απριλίου του 2020, ο υπουργός Οικονομικών κ.Χρήστος Σταϊκούρας όταν απευθυνόμενος στον Γραμματέα του ΜέΡΑ 25 κ.Γιάνη Βαρουφάκη είχε δηλώσει πως «δεν πρόκειται να θέσει βέτο στους ευρωπαίους για το ευρωομόλογο και δεν θα γίνει …Βαρουφάκης».
Γιατί πριν από την πανδημία όταν η κυβέρνηση πανηγύριζε πάλι για την ανάπτυξη που είχε δημιουργήσει στη χώρα δεν επανέφερε τους μειωμένους συντελεστές ;
Επειδή πολύ απλά ουδεμία πρόθεση επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών και καμίας άλλης πολιτικής που να δίνει ζωή στα νησιά υπάρχει.
Και η αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού στα Δωδεκάνησα, δεν στήριξε τις τροπολογίες του ΜέΡΑ 25, για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, για να μην χαλάσει το χατίρι της κυβέρνησης και των τροϊκανών.
Να θυμίσουμε ότι την ημέρα που κατατέθηκε η πρώτη τροπολογία μας η κυβέρνηση επέλεξε, να την απορρίψει και στη θέση της να φέρει την τελευταία στιγμή τροπολογία, με την οποία μείωσε τη φορολογία στο 23% από 45% που ήταν για τα συμβόλαια των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών και καλαθοσφαιριστών, εξυπηρετώντας έτσι, τα θέλω της ολιγαρχίας που διοικεί το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.
Η επένδυση στην Αστυπάλαια να μην ξεχνάμε πως δεν έγινε αμιγώς από την κυβέρνηση, αλλά σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία.
Βάπτισαν «πράσινη ανάπτυξη» την παραλαβή πέντε ηλεκτρικών οχημάτων από την αυτοκινητοβιομηχανία που κάνει την επένδυση στο νησί και εννέα φορτιστών. Σημειώνεται πως έξι από αυτούς είχαν αγοραστεί από το Δήμο Αστυπάλαιας στα πλαίσια του προγράμματος που υπάρχει και είχε εξαγγελθεί και στη Ρόδο για την εγκατάσταση και τη λειτουργία σταθμών φόρτισης.
Ανακοινώθηκε πως η Αστυπάλαια, θα είναι το πρώτο «πράσινο» και αυτόνομο νησί της Μεσογείου.Η Τήλος δηλαδή δεν είναι πράσινο νησί και γιατί δεν έγιναν τα ανάλογα και εκεί;
Ποιο το κονδύλι που θα διατεθεί για την επένδυση στην Αστυπάλαια από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα στο οποίο έγινε αναφορά και πόσα χρήματα θα διαθέσει η εταιρεία αυτοκινητοβιοχημανίας για να γνωρίζει και ο κόσμος ποιος πληρώνει και τι;
«Στην Ελλάδα κάνουμε την προσπάθειά μας, με την απολιγνιτοποίηση, δημιουργώντας «πράσινες» θέσεις εργασίας και να βάλουμε μπροστά την πράσινη μετάβαση», επεσήμανε ο πρωθυπουργός από την Αστυπάλαια θέλοντας να πείσει πως δημιουργείται «πράσινο προφίλ» για τα νησιά.
Πως εννοούν την απολιγνιτοποίηση όμως στην κυβέρνηση; Με προγράμματα που μένουν μόνο στα λόγια; Έχουν σχέδιο και πρόγραμμα για την υλοποίηση έργων για την πράσινη ανάπτυξη; Διαθέτουν τα εχέγγυα για να αντλήσουν και να αξιοποιήσουν τους πόρους που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, για να γίνουν έργα που θα δημιουργήσουν όμως και θέσεις εργασίας;
Υπάρχει πρόγραμμα για την απολιγνιτοποίηση που σημαίνει πάλι έργα και θέσεις εργασίας, που να καλύπτουν αυτούς που θα μείνουν άνεργοι με το κλείσιμο των εργοστασίων της ΔΕΗ;
Η εμπειρία από την διαχείριση της πανδημίας έδειξε, πως τίποτε δεν έχουν.Πορεύονται κάθε φορά βλέποντας και κάνοντας χρησιμοποιούν κατά το δοκούν και μέχρι εκεί που ευνοεί τα μεγάλα συμφέροντα και του ολιγάρχες τα ευρωπαϊκά προγράμματα και όχι για να έχουν ωφέλεια οι πολίτες.
Ο πρωθυπουργός , αναφέρθηκε και στο Ταμείο Ανάκαμψης, τονίζοντας πως «τον Απρίλιο καταθέσαμε από τους πρώτους το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0″». Ταμείο ανάκαμψης είναι τα 2,4 δις που έχουν προϋπολογιστεί για το 2021; Είναι πολύ λίγα τα χρήματα και ταυτόχρονα πάρα πολλά για τους… λίγους.
Στα πλαίσια της επικοινωνιακής του ατζέντας ο πρωθυπουργός συνομίλησε με επιχειρηματία της Αστυπάλαιας, αναφερόμενος στο πόσο «σημαντικό είναι να δημιουργούνται καινούργιες δουλειές στους δικούς μας τόπους». Πως στηρίζει όμως η κυβέρνηση τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις;
Με τα μέτρα ακορντεόν και τα απανωτά lockdown, με τα δανεικά από τις επιστρεπτέες προκαταβολές που πρέπει να επιστραφούν το 2022, με την έναρξη των πλειστηριασμών;
Ο πρωθυπουργός δεν εξήγγειλε τίποτε για την στήριξη της επιχειρηματικότητας στα νησιά μικρά και μεγάλα γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα και μέριμνα.
Η φιέστα στην Αστυπάλαια περιελάμβανε και επίσκεψη στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο , προκειμένου ο πρωθυπουργός να ευχαριστήσει το νοσηλευτικό προσωπικό του νησιού για τις πολύτιμες υπηρεσίες υγείας που προσφέρει.Το ευχαριστώ δεν αρκεί όμως. Οι εμβολιασμοί του πληθυσμού και κυρίως των εργαζομένων στον τουρισμό δεν έχουν ολοκληρωθεί όπως θα έπρεπε πριν από την έναρξη της σεζόν.
Τι έκανε η κυβέρνηση του για την στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας; Έγιναν προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία των νησιών ;
Ας αφήσουν τα πανηγύρια τις φιέστες τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις που μοιράζουν για να πείσουν τους πολίτες και κυρίως για να καλύψουν την παταγώδη αποτυχία τους σε όλους τους τομείς.
Ας σταματήσει η κοροϊδία. Δοκιμάστηκαν και απέτυχαν παντού και ειδικά οι νησιώτες το ξέρουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/