Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου για συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 10 Ιούνη

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 10 ΙΟΥΝΗ
10:30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ
Τώρα είναι η ώρα να μπουν όλοι στον αγώνα για να μείνει στα χαρτιά το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ. Το νομοσχέδιο αυτό, δικαίως έχει χαρακτηριστεί από εκατοντάδες σωματεία εργαζομένων σε όλη τη χώρα ως «οι ανατροπές του αιώνα»!
• Καταργεί το οκτάωρο, θεσμοθετεί τη 10ωρη έως 13ωρη δουλειά τη μέρα
• Καταργεί την Κυριακή αργία σχεδόν σε όλους τους κλάδους. Αυξάνει το ανώτατο όριο των υπερωριών στις 150 με 20% λιγότερη προσαύξηση
• Καθιερώνει και γενικεύει την τηλεργασία χωρίς όρια
• Βάζει νέα εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση στις ζωντανές διαδικασίες των Σωματείων στην οργάνωση των απεργιών
• Απελευθερώνει στην πράξη τις απολύσεις των εργαζομένων
• Η δράση των συνδικάτων μπαίνει ακόμα περισσότερο υπό τον ασφυκτικό έλεγχο του κράτους, μέσα από το «φακέλωμά» τους στο Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων (ΓΕΜΗΣΟΕ)
• Καταργείται το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας
Το νομοσχέδιο αυτό έρχεται με εντολή του ΣΕΒ και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για να μπορέσουν να ξεπεράσουν την κρίση τους. Θέλουν να μας κάνουν σκλάβους στον 21ο αιώνα για να εργαζόμαστε όσο και όποτε θέλουν εκείνοι, για να μεγαλώσουν και άλλο τα κέρδη τους!!
Ταυτόχρονα έχει το θράσος η κυβέρνηση μέσω του Υπουργού, να βαφτίζει αυτό το αίσχος εκσυγχρονισμό και πρόοδο. Οι εργαζόμενοι μέσα στους χώρους δουλειάς ξέρουμε πολύ καλά αρκετά χρόνια τώρα τι πάει να πει «πρόοδος»: ωράρια λάστιχο, απλήρωτες υπερωρίες, δουλειά της Κυριακές. Με το νέο νομοσχέδιο οι μερικώς απασχολούμενοι στο εμπόριο, όχι μόνο πρέπει να παρέχουμε πρόσθετη απασχόληση αν μας ζητηθεί από την επιχείρηση, αλλά αυτό μπορεί να γίνει όχι συνεχόμενα στη βάρδια μας, αλλά αφού μεσολαβήσει κενό.
Οι εργαζόμενοι βιώνουμε από πρώτο χέρι τον «εκσυγχρονισμό» τους, μέσα στα εμπορικά καταστήματα, τα σούπερ μάρκετ, τις μεταφορικές εταιρίες, το αεροδρόμιο, που μέσα σε συνθήκες πανδημίας εργαζόμαστε χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας, με αποτέλεσμα να μετράμε δεκάδες κρούσματα μέσα στους κλάδους μας, ακόμα και θύματα.
Η απάντηση των εργαζομένων μπροστά σε αυτό το νέο έκτρωμα είναι η προσπάθεια να δυναμώσει ο συλλογικός αγώνας σε κάθε χώρο δουλειάς! Δίνουμε την μάχη για να εκφραστεί ένα μαζικό απεργιακό κλίμα!
Μονόδρομος για εμάς είναι η οργάνωση στο σωματείο μας, το δυνάμωμα του συλλογικού μας αγώνα. Με τους συναδέλφους μας μέσα σε κάθε εργασιακό χώρο σχεδιάζουμε την πάλη μας με κριτήριο την ικανοποίηση των δικών μας σύγχρονων αναγκών. Απέναντι στην εργοδοσία, τις κυβερνήσεις της και τα συνδικαλιστικά τους στηρίγματα.
· Απαιτούμε το νομοσχέδιο – έκτρωμα να μην κατατεθεί.
· Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που διευθετούν το χρόνο εργασίας, οι νόμοι των ελαστικών σχέσεων εργασίας, οι νόμοι που ξηλώνουν την Κυριακάτικη αργία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/