Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

ΚΚΕ: Για την επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για την επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Σήμερα που τα Δωδεκάνησα βρίσκονται μέσα στο φλεγόμενο τόξο των ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας στη Μέση Ανατολή, το μήνυμα της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την υπόλοιπη Ελλάδα, το μήνυμα της θυσίας και του αγώνα χιλιάδων αγωνιστών αποτελεί οδηγό, για  να συνεχίσει ο λαός  και σήμερα την πάλη , για ειρήνη και κοινωνική απελευθέρωση.
Τα Δωδεκάνησα γνώρισαν κατακτητές, εχθρούς και «συμμάχους». Από την Τουρκία, την φασιστική Ιταλοκρατία και την ναζιστική Γερμανία, μέχρι την στυγνή κυριαρχία των «σύμμαχης» Αγγλίας.
Ο ανυπότακτος αγώνας του Δωδεκανησιακού λαού, ο καθοριστικός ρόλος του Εθνικού Μετώπου Πανδωδεκανησιακής Απελευθέρωσης, του ΕΜΠΑ, ενάντια στα σχέδια των Αγγλων για αυτονόμηση της Δωδεκανήσου , δρομολόγησαν την απελευθέρωση από τους νέους κατακτητές και την ενσωμάτωση με την Ελλάδα. Αυτοί οι ανυπότακτοι τιμωρήθηκαν από το αντιδραστικό κράτος με φυλακίσεις και εξορίες, ανάμεσά τους και αρκετοί κομμουνιστές. Γιατί πάνω απ’ όλα η αστική τάξη και οι σύμμαχοί της, φοβούνται τον αγώνα του λαού για ευημερία, δικαιοσύνη, φοβούνται να μη σηκώσει κεφάλι  στην βαρβαρότητα της εκμετάλλευσής του , παίρνοντας ο ίδιος τη τύχη στα χέρια του.
Γι’ αυτό και σταθερά μέχρι σήμερα οι παραχαράκτες της ιστορίας αποσιωπούν για τις πραγματικές αιτίες των πολέμων, που πατάνε στο έδαφος των ανταγωνισμών των μονοπωλίων για την κατάκτηση και το μοίρασμα νέων αγορών. Η διαστρέβλωση της Ιστορίας, με την προσπάθεια απογύμνωσής της  από το ρόλο του παράγοντα λαού, αθώωσης των εκμεταλλευτών, εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια επίθεσης ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού μας, ενάντια στη νέα γενιά. Μια προσπάθεια που δε στοχεύει στο παρελθόν, αλλά στο παρόν και το μέλλον.
Σήμερα, που τα σύννεφα ενός γενικευμένου πολέμου πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο στην περιοχή μας, οι ιμπεριαλιστές σπέρνουν το θάνατο, την καταστροφή και την προσφυγιά, τιμάμε τους αγωνιστές Δωδεκανήσιους συνεχίζοντας στα βήματά τους, με ενίσχυση του αγώνα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, που συναντιέται με τον αγώνα κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. Ενισχύουμε την πάλη για αποδέσμευση της χώρας μας από ΝΑΤΟ και ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στο τόπο του.

Ρόδος 7/03/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/