Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Ιστορική εκδήλωση στη Λέρο διοργάνωσαν στις 26 και 27 Μάρτη, οι Τ. Ε. Βόρειας και Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ.

Τ.Ε. Νότ. Δωδεκανήσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η τιμή, η δόξα αλλά και η πολύτιμη πείρα από τους τόπους εξορίας αντίστασης και πάλης της Λέρου αναδείχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στην ιστορική εκδήλωση που διοργάνωσαν το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Μάρτη, οι Τομεακές Επιτροπές Βόρειας και Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση συμμετείχε αντιπροσωπεία της Κ.Ε. του ΚΚΕ με επικεφαλής το σ. Δημήτρη Γόντικα μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. και εξόριστο την περίοδο της Χούντας στο Λακκί της Λέρου και δεκάδες αγωνιστές και σύντροφοι οι οποίοι ταξίδεψαν γι΄αυτό το σκοπό απ΄όλα τα Δωδεκάνησα.

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν ιστορικές αναφορές με επιτόπιες επισκέψεις σε Παρθένι το Σάββατο και Λακκί την Κυριακή, κρίσιμα συμπεράσματα, και βιωματικά στοιχεία τα οποία παρουσίασε ο σ. Γόντικας. Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε ομιλία από τη Βουλευτή του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, η οποία συνέδεσε τις ιστορικές αναφορές με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του κόμματος. Το βράδυ του Σαββάτου ακολούθησε λαϊκό γλέντι.

Τις εκδηλώσεις δεν κατάφεραν να παρεμποδίσουν οι συστηματικές προσπάθειες ορισμένων οργάνων του αστυνομικού τμήματος Λέρου που με άνωθεν εντολή, κατά ομολογία τους, προσπάθησαν να παραλάβουν, χωρίς να τα καταφέρουν, τα ονόματα των συμμετεχόντων. Παράσταση διαμαρτυρίας στο αστυνομικό τμήμα Λέρου, καταγγέλλοντας το γεγονός έκανε η σ. Μανωλάκου.

Η Τομεακές Επιτροπές Βόρεια και Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ ευχαριστούν όσους συνέβαλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων, Τη dosekanisos seaways και το προσωπικό της, το ξενοδοχείο Κριθώνι paradise και το προσωπικό του, το εστιατόριο «Το Στέκι» και τους μουσικούς του .

Ρόδος 28-3-2016 
Από την επίσκεψη στο Παρθένι 

Από την επίσκεψη στο Λακκί 

Από την συγκέντρωση και ομιλία της σ. Μανωλάκου 

Από την συγκέντρωση και ομιλία της σ. Μανωλάκου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/