Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Προβλήματα λειτουργίας στην Καρδιολογική κλινική και γενικότερα του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου.

ΚΚΕ: Κοινοβουλευτική Ομάδα
Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, 
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592097
e-mail: ko@vouli.kke.grhttp://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410 

Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Υγείας
Θέμα: Προβλήματα λειτουργίας στην Καρδιολογική κλινική και γενικότερα του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου.
Η Καρδιολογική κλινική και το Αιμοδυναμικό του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, βρίσκεται στα πρόθυρα να κλείσουν, λόγω σοβαρών ελλείψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Αυτό προκύπτει και από τη δημοσιότητα που πήρε υπόμνημα που κατέθεσε το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου στην Εισαγγελέα Ρόδου, αλλά και από μία σειρά κινητοποιήσεων που είχαν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ρόδου το τελευταίο διάστημα, ζητώντας απεγνωσμένα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, λόγω της σωματικής και ψυχικής κατάρρευσης των ίδιων των εργαζομένων, από τις τραγικές πλέον ελλείψεις.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι η Καρδιολογική «λειτουργεί», με 2 γιατρούς και έναν τρίτο για 15 μέρες τον μήνα. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της περικοπής των κρατικών δαπανών για την Υγεία, με σοβαρότατες συνέπειες για τους ασθενείς.
Επίσης για την κατάσταση που βρίσκονται όλες οι κλινικές, είναι αποκαλυπτικά τα στοιχεία που αναφέρουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι, όπως καταγγέλλουν, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν υποστεί στην υγεία τους σοβαρότατες βλάβες (αυτοάνοσα, ψυχολογικά προβλήματα, διακοπές κύησης, απόπειρες αυτοκτονίας κ.ά.) εξαιτίας της εντατικοποίησης που βιώνουν.
Συγκεκριμένα, σε σύνολο 150 οργανικών θέσεων, όσων απέμειναν από τις περικοπές του ίδιου του Υπουργείου, καλύπτονται μόνο οι 78 σε ιατρικό προσωπικό, και το νοσηλευτικό προσωπικό εν ενεργεία είναι μόνο 100 για ν’ αντιμετωπίσουν τις ανάγκες των ασθενών του Νοσοκομείου δυναμικότητας 340 κλινών σε εικοσιτετράωρη βάση. Οι κενές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού ανέρχονται σε 248, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι κυριολεκτικά να εξαντλούνται σωματικά και ψυχικά, χωρίς να έχουν τα ρεπό και τις άδειες που δικαιούνται, που ανέρχονται μέχρι σήμερα σε πάνω από 9.000! Αυτά είναι τα αποτελέσματα της περικοπής των κρατικών δαπανών για την Υγεία, με σοβαρότατες συνέπειες για ασθενείς και εργαζόμενους.
Η εγκληματική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και των προηγούμενων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όσον αφορά τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας, είναι απόρροια της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητα στα πλαίσια του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης, που, μεταξύ των άλλων, προωθεί και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων στο τομέα της υγείας, κοστίζοντας ζωές, ποιότητα ζωής, την υγεία και αποκατάσταση των ασθενών, καθώς και την υγεία και ζωή των εργαζόμενων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει:
Για την άμεση πρόσληψη μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού, προκειμένου να λειτουργήσει με πλήρη ασφάλεια η Καρδιολογική κλινική και το Αιμοδυναμικό του Νοσοκομείου της Ρόδου.
Για την πρόσληψη μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού) όλων των ειδικοτήτων και κλάδων (ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού) που χρειάζεται το Νοσοκομείο της Ρόδου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Για την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του Νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες και να παρέχονται σε όλους τους ασθενείς απολύτως δωρεάν όλες οι υπηρεσίες, φάρμακα, υγειονομικό και άλλο υλικό ανεξάρτητα από το αν είναι ασφαλισμένοι ή όχι.

Οι βουλευτές 
Σταύρος Τάσσος
Γιώργος Λαμπρούλης
Μανώλης Συντυχάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/