Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΠΑΜΕ: Συνέντευξη Τύπου 8 Μάρτη 2016

Σήμερα την 8η  Μάρτη, το ταξικό εργατικό κίνημα τιμά την επέτειο της εξέγερσης των εργατριών της Νέας Υόρκης για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, πάνω απ΄ όλα για ισότιμα δικαιώματα ανδρών γυναικών στη δουλειά, στην κοινωνία.
Με αφορή αυτή την επέτειο και μπροστά στις εξελίξεις, την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, αφού η κυβέρνηση βρίσκεται καθώς φαίνεται θέλει άμεσα να προχωρήσει την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων για την αξιολόγηση με ασφαλιστικό φορολογικό – λαιμητόμους για το λαό από τη μια και αναπτυξιακό νόμο που στρώνει το χαλί για το χρήμα που θα μοιραστεί στους μεγαλοεπιχειρηματίες από την άλλη, το ταξικό κίνημα καλεί τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής να βρίσκεται σε επαγρύπνηση.
Σήμερα στις 6 το απόγευμα, όπως έχουμε ανακοινώσει, το ΠΑΜΕ, Σωματεία της περιοχής, προχωράμε σε κινητοποίηση στην πλατεία Κύπρου ενάντια συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική, με αιχμή το ασφαλιστικό, ως βήμα στην πορεία προς την 48ωρη απεργία εάν κατατεθεί το νομοσχέδιο τελικά.
Βεβαίως δεν μπορούμε παρά να πάρουμε υπόψιν τις τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις στο προσφυγικό όπως και την κλιμάκωση των ανταγωνισμών με επίκεντρο την περιοχή μας.
Ø      Και επίσημα πλέον η Ελλάδα μετατρέπεται σε τόπο εγκλωβισμού προσφύγων μεταναστών με αποφάσεις της ΕΕ.
Ø      Το ΝΑΤΟ συγκεντρώνει δυνάμεις στο Αιγαίο με πρόσχημα το προσφυγικό, στην πραγματικότητα έχοντας το βλέμμα στραμμένο στη Συρία και το συσχετισμό δύναμης όπως άλλωστε ομολογούν και τα στελέχη του στις δημόσιες ομιλίες τους.
Ø      Από την άλλη η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο το οποίο δεν αναγνωρίζει σύνορα, ανοίγει το δρόμο στις πάγιες τουρκιές διεκδικήσεις, συγκυριαρχία στο Αιγαίο, γκρίζες ζώνες κλπ.
Είναι ζητήματα που εγκυμονούν πολύ σοβαρούς κινδύνους για το λαό και γι αυτό το εργατικό κίνημα πρέπει να τα ιεραρχεί ψηλά στην πάλη του. Από αυτή την άποψη είναι αιτήματα και του σημερινού συλλαλητηρίου :
·        Να σταματήσει η δολοφονία χιλιάδων προσφύγων στο Αιγαίο που γίνεται με τις πλάτες της  ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να απεμπλακεί η χώρα από τους νατοϊκούς σχεδιασμούς και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή. Να κλείσει τώρα η βάση του πολέμου στη Σούδα. Όχι σε νέες βάσεις.
·        Έξω η Frontex και οι άλλοι  μηχανισμοί της ΕΕ από τη φύλαξη των συνόρων.
·        Τώρα να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών - προσφύγων, που να λειτουργούν με ευθύνη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Όπως είναι γνωστό, σε λίγες μέρες πραγματοποιείται στη Ρόδο το συνέδριο της ΓΣΕΕ. Είναι γνωστό ότι η τοποθέτηση της πλειοψηφίας (η οποία είναι ένα ζήτημα πως διαμορφώνεται), οι θέσεις της, η δράση της, είναι μακριά από τις προσδοκίες, τις αγωνίες και τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης. Αντίθετα έχει βάλει διαχρονικά πλάτη και συνεχίζει να βάζει για να υλοποιείται  η πολιτική στήριξης των στόχων των μεγαλοεπιχειρηματιών, υιοθετεί αιτήματα όπως η ανταγωνιστικότητα, η επιχειρηματικότητα, αποδέχεται ως μονόδρομο την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα μνημόνια.
Οι αντιπρόσωποι του ΠΑΜΕ που θα βρεθούν στη Ρόδο για το συνέδριο πέρα από την παρουσία τους στις εργασίες του συνεδρίου, θα έχουν και το δικό τους προγραμματισμό. Θα περιοδεύσουν σε χώρους δουλειάς, θα μιλήσουν σε συσκέψεις εργαζομένων.
Στις 18.3 το απόγευμα η εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, σε συνεργασία με τη Γραμματεία της Ρόδου οργανώνουν εκδήλωση σε αίθουσα του ξενοδοχείου στο οποίο θα διεξάγεται το συνέδριο. Θέμα της εκδήλωσης θα είναι το προσφυγικό, οι εξελίξεις στην περιοχή και οι κίνδυνοι που εγκυμονούν.
Στις 19.3 το ΠΑΜΕ θα κόψει την πίτα και θα γίνει λαϊκό γλέντι σε χώρο που θα ανακοινωθεί.
Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/