Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 31 ΜΑΡΤΗ Κάλεσμα ενίσχυσης των αγώνων

Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Αγωνιστική ετοιμότητα και δράση για την επιτυχία της Γενικής 48ωρης Απεργίας, μόλις το νομοσχέδιο λαιμητόμος για την κοινωνική ασφάλιση έρθει στη Βουλή!

Να μην περάσει!

ΠΕΜΠΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΙΣ 7.00 ΜΜ

Συναδέλφισσα , συνάδελφε , 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει τις συζητήσεις με τους δανειστές για το πια είναι η καλύτερη πρόταση για το ασφαλιστικό.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το έγκλημα για το οποίο την επέλεξαν τα αφεντικά, δηλαδή την πλήρη κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Παράλληλα, στους σχεδιασμούς της είναι η επιβολή νέων φόρων και χαρατσιών στις πλάτες των εργατών και των άλλων λαϊκών στρωμάτων από τη μία και από την άλλη ετοιμάζει νέα προνόμια με φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις κ.ά. στο μεγάλο κεφάλαιο, στους τραπεζίτες, στους κατασκευαστικούς ομίλους, στους εφοπλιστές και τους βιομήχανους.

Βάζει μπροστά τις απαιτήσεις της πλουτοκρατίας για πιο φτηνούς εργάτες χωρίς δικαιώματα, έρμαια στα χέρια των εργοδοτών. Φέρνει νέο νόμο για τα συνδικάτα, με στόχο να δυσκολέψει την οργάνωση των αγώνων των εργατών, να μην μπορούν να διεκδικήσουν, να παλεύουν ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές και κόντρα στην επίθεση αυτών που μας πίνουν το αίμα. Θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου.

Συναδέλφισσα , συνάδελφε το τελικό νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες, θα είναι πολύ χειρότερο από αυτό που είχε παρουσιάσει αρχικά.

Όλα αυτά τα κάνουν όχι γιατί τους πιέζουν οι ξένοι, όπως λένε, αλλά για να υπηρετήσουν τις απαιτήσεις των εργοδοτών. Στόχος τους είναι να μαζέψουν χρήμα από τις περικοπές στην Κοινωνική Ασφάλιση και από τη φοροαφαίμαξη, για να διασφαλίσουν τη χρηματοδότηση των αφεντικών, για να τους απαλλάξουν από το “βαρίδι” του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους και για να σπρώξουν τους εργαζόμενους στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Η όποια "σκληρή διαπραγμάτευση" κάνουν, γίνεται για το ποια τμήματα του κεφαλαίου θα βγουν πιο κερδισμένα από τα άλλα. Για αυτούς είναι οι “κόκκινες γραμμές”. Για τους εργάτες και τα άλλα λαϊκά στρώματα υπάρχει μόνο η γομολάστιχα που σβήνει δικαιώματα και κατακτήσεις.

Συναδέλφισσα , συνάδελφε με τους αγώνες μας μέχρι τώρα, έχουμε καταφέρει να βάλουμε σοβαρά εμπόδια στους σχεδιασμούς τους. Έχουμε καθυστερήσει την επίθεσή τους. Χωρίς αυτούς τους αγώνες, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Γίνεται φανερό ότι οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα, για αυτό πρέπει να δυναμώσουν, να γίνουν πιο μαζικοί. Να δοκιμάσουμε την πραγματική μας δύναμη, όλοι μαζί. Κάνοντας πέρα όλους αυτούς που μας καλούν να παλέψουμε για το καλό των επιχειρήσεων και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Φτάνει πια η αναμονή και η ανοχή στους μεγάλους επιχειρηματίες του κλάδου μας και την κυβέρνηση τους !

Συνάδελφε, συναδέλφισσα η κοινωνική ασφάλιση μας αφορά όλους ! Όσο περιμένουμε να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο, κάνουμε υπομονή και σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στον εργοδότη μας, τόσο θα ανοίγει η όρεξη τους για μεγαλύτερη εκμετάλλευση, εντατικοποίηση και πίεση στη διάρκεια της δουλειάς. Δεν θα εξασφαλίσει τις θέσεις εργασίας μας το να βάζουμε πλάτη στο αφεντικό και να υποχωρούμε συνεχώς. Το παράδειγμα του Μαρινόπουλου δείχνει ότι οι ανταγωνισμοί μεταξύ των επιχειρήσεων μόνο δεινά φέρνουν για τους εργαζόμενους. Ο μόνος δρόμος είναι να συγκρουστούμε με την μεγαλοεργοδοσία και το κράτος της. 
Και εσύ που εργάζεσαι αρκετά χρόνια στο εμπόριο και μετράς τα χρόνια, τα ένσημα, το υπόλοιπο που σου απομένει να βγεις στη σύνταξη, αλλά και εσύ που μπήκες τώρα στη δουλειά, με ελαστικές μορφές εργασίας, με ημιαπασχόληση πρέπει να πιστέψεις στη δύναμη σου. Χωρίς εσένα δεν μπορεί να δουλέψει το πολυκατάστημα και να εξυπηρετήσει τους πελάτες, χωρίς εσένα δεν μπορούν να γεμίσουν τα ράφια του σουπερμάρκετ, χωρίς εσένα το εμπορικό κέντρο είναι ένα κούφιο κτήριο!

Η προσωπική συμμετοχή του καθενός μας συμβάλλει αποτελεσματικά, ώστε να αποτρέψουμε το νόμο-λαιμητόμο που φέρνουν και περιέχει όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους στην πιο επιθετική τους μορφή, οι οποίοι καταργούν την Κοινωνική Ασφάλιση και όλες τις μειώσεις που έχουν τσακίσει το λαϊκό εισόδημα μαζί με νέες δυσβάσταχτες. Η συμμετοχή μας συμβάλλει στο να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ενός καλύτερου αύριο για μας και τα παιδιά μας.


Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε κλιμάκωση των αγώνων! Με απόφαση για 48ωρη απεργία σε περίπτωση που κατατεθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη βουλή.


Σταθμός προετοιμασίας της κλιμάκωσης είναι το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 
Τρίτη 31 Μάρτη στις 7μ.μ. στη Πλατεία Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/