Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ 3 Δεκέμβρη όλοι στην απεργία!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ 

ΕΔΡΑ ΡΟΔΟΣ-Στεφάνου Καζουλη 30.
Κιν.6946423121-   email. idiotikoirodos@gmail.com

3 Δεκέμβρη όλοι στην απεργία! Κανείς στη δουλειά! Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στα "Πλατανάκια" δίπλα στο περίπτερο πληροφοριών του Δήμου την ΠΕΜΠΤΗ στις 10.30 πμ με το ΠΑΜΕ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Οι μεγάλες επιχειρήσεις, η κυβέρνηση, η ΕΕ προχωρούν σε ένα καλά σχεδιασμένο έγκλημα, στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Προσπαθούν να μας πείσουν για την αναγκαιότητα των νέων βάρβαρων αντιασφαλιστικών μέτρων με εκβιασμούς, διλήμματα και δηλώσεις για διάσωση δήθεν του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος. Φέρνουν νέα μέτρα που διαλύουν όσα δικαιώματα είχαν απομείνει! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες της ΝΔ & του ΠΑΣΟΚ!
Η ψήφιση του νέου προϋπολογισμού φέρνει νέες μειώσεις στις συντάξεις και στις παροχές, φέρνει νέα φοροκαταιγίδα, χαράσσει το δρόμο για σαρωτικά χτυπήματα συνολικά στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας.
Να σπάσουμε το κλίμα ανοχής που ισχυρίζεται πως έχει η κυβέρνηση!
Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη παντού, στους κλάδους, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές!  
Να μην αφήσουμε να απλωθεί η εξαθλίωση, να μην ξεσπιτωθεί κανείς!
Να μπλοκάρουμε τα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης!
Στο νέο σύστημα που ετοιμάζουν θα είναι καθορισμένα μόνο τα ποσά που θα πληρώνουμε, δε θα ξέρουμε τι συντάξεις και παροχές θα έχουμε!
Η Κοινωνική Ασφάλιση μας αφορά όλους! Η επίθεση δεν εξαιρεί κανέναν, όχι μόνο όσους βγαίνουν στη σύνταξη τα επόμενα χρόνια και βλέπουν καθημερινά αλλαγές στα όρια ηλικίας και στα ποσά, ούτε αφορούν μόνο τους ήδη συνταξιούχους που αντιμετωπίζουν συνεχώς νέες περικοπές στις συντάξεις. Αφορούν κυρίως τους νέους ανθρώπους, που μπαίνουν στην παράγωγη με τους πλέον χείριστους όρους, που θα ασφαλιστούν με το νέο σύστημα.
Εμείς έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε με τον ιδρώτα και το αίμα μας το ασφαλιστικό σύστημα. Απαιτούμε την ανάκτηση των απωλειών μας στα χρόνια της κρίσης, την επιστροφή των αποθεματικών που λεηλατήθηκαν από το 1950 ως σήμερα! Έχουμε κάθε συμφέρον να αρνηθούμε το δρόμο που ενισχύει την κερδοφορία των μονοπωλίων, να αποτρέψουμε την εφαρμογή των νέων μέτρων.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιτρέπει στους επιχειρηματίες να μεγαλώνουν διαρκώς τα κέρδη τους στηριγμένοι στη δική μας εξαθλίωση με τις ατομικές συμβάσεις να έχουν κατακλείσει τους χώρους δουλειάς και τους μισθούς μας να μην καλύπτουν ούτε τις βασικές μας ανάγκες.        Με τα ωράρια λάστιχο, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και την ευέλικτη εργασία να αποτελούν βασικό συστατικό των εργασιακών σχέσεων, εντείνεται ο εκβιασμός των ανέργων και η ανακύκλωση της ανεργίας τους μέσα από προγράμματα πείνας και εκμετάλλευσης προσφέροντας τζάμπα εργασία στην εργοδοσία.
Μπροστά σ’ αυτή την επίθεση κανένας εργαζόμενος να μην μείνει με σταυρωμένα τα χέρια! Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε την πραγματικότητα που μας ετοιμάζουν να βιώσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Μέσα από τους χώρους δουλειάς, μέσα απ’ το σωματείο μας να ακυρώσουμε στην πράξη τους σχεδιασμούς τους. Να μην επιτρέψουμε να παραδώσουν την ασφάλιση στις ασφαλιστικές εταιρείες και στους επιχειρηματίες της υγείας.
Εμείς έχουμε τη δύναμη ! Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!
Η Ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα! Είναι δικαίωμα!
Ενίσχυσε την πάλη σου! Οργανώσου στο σωματείο σου!
Συνάδελφοι, να μη συμβιβαστούμε με την κατάργηση των δικαιωμάτων μας, να μην αρκεστούμε  στα ελάχιστα!  Υπάρχει διέξοδος!
Μόνο αν συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της δύναμής μας και που πρέπει να τη στρέψουμε μπορούν να ανοίξουν ελπιδοφόρες προοπτικές για τα συμφέροντά μας, τη ζωή μας συνολικά.
Να μην αφήσουμε να περάσει αυτή η νέα επίθεση.
Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται πως κανένας δε μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του την επίθεση, καμιά ατομική στάση δε μπορεί να δώσει διέξοδο. Στον ολομέτωπο και άγριο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, χρειάζεται οργανωμένη, συλλογική αγωνιστική απάντηση.
Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς παντού. Να δυναμώσει η οργάνωση στους χώρους δουλειάς, να ενισχύσουμε το σωματείο μας, να φτιάξουμε Σωματειακές Επιτροπές στον χώρο δουλειάς μας που θα παλεύει κάθε μεγάλο ή μικρό πρόβλημα με το Σωματείο μας.
Τα μέτρα δεν έχουν την έγκρισή μας!
Δεν υπάρχει λαϊκή συναίνεση στον σφαγιασμό!
Στη φτώχεια, την ανεργία, στην κατάργηση δικαιωμάτων δεν υπάρχει ήπια εφαρμογή!
Ανακούφιση υπάρχει μόνο στον αγώνα για την ανατροπή.
Στην οργάνωση και στη συνολική απάντηση που πρέπει να δοθεί, μην απέχεις.
Η αποχή είναι η σιωπηλή αποδοχή των μέτρων, βούτυρο στο ψωμί των εκμεταλλευτών μας. Μας θέλουν αμέτοχους, στον καναπέ, να σιχτιρίζουμε από μακριά.
Οργανώσου στο σωματείο σου, πάρε μέρος στους αγώνες για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια, φτώχεια και ανεργία.
Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/