Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Κάλεσμα για στήριξη του ψηφοδελτίου του ΠΑΜΕ

Κάλεσμα της Δημοκρατικής Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας, του ψηφοδελτίου
που στηρίζει το ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου για ενίσχυση του στις εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 13 Δεκέμβρη
Συνάδελφε συναδέλφισσα που έχεις εκλεγεί αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου.
Στις 13 Δεκέμβρη διεξάγονται οι αρχαιρεσίες για τη νέα Διοίκηση του ΕΚΡ σε μια κρίσιμη για την εργατική τάξη περίοδο. Η δική σου συμμετοχή, η ψήφος σου στις εκλογές είναι που θα αποτυπώσουν το συσχετισμό δύναμης στη διοίκηση που θα προκύψει. Ένας συσχετισμός, που αν και δεν είναι ο αποφασιστικός παράγοντας, παίζει όμως σπουδαίο ρόλο στον προσανατολισμό, στην προετοιμασία, στην ανάπτυξη κινήματος και αγώνων τέτοιων που έχουν την ικανότητα και να αποκρούσουν και να αποτρέψουν την πολιτική που μας εξαθλιώνει.
Τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ τις γνωρίζεις! Έδωσαν αυτά τα χρόνια μαζί με τους εργαζόμενους της περιοχής μας, μαζί σου, μέσα στους χώρους δουλειάς, σοβαρές μάχες για να πληρωθούν απλήρωτοι εργαζόμενοι, να επαναπροσληφθούν απολυμένοι πολύ περισσότερο για να καθυστερήσουν, να αποτραπούν σκληρά μέτρα από τη λαίλαπα που έχει εξαπολυθεί ενάντια στην εργατική τάξη τα χρόνια της κρίσης.
Σήμερα, που όποια αυταπάτη ότι μπορεί μια άλλη κυβέρνηση έστω να ανακούφιζε τους εργαζόμενους έχει διαλυθεί είναι ώρα, όχι να απογοητευτούμε και να «αποστρατευτούμε» από τους αγώνες, αλλά να σκεφτούμε τι κίνημα θέλουμε, ποια γραμμή πάλης είναι αυτή που συμφέρει τελικά την εργατική τάξη, που δίνει προοπτική στους αγώνες της.
Γιατί τελικά δε βγήκε κερδισμένη η εργατική τάξη με την ηγεσία του εργατικού κινήματος να είναι «ουρά» και συνεταιράκι της εκάστοτε κυβέρνησης, ανεξάρτητα από ορισμένες ανέξοδες φραστικές κορώνες – πυροτεχνήματα.
Με ποια λοιπόν γραμμή πάλης μπορούμε να αγωνιστούμε για να καλύψουμε τις απώλειες που είχαμε και να επιβάλλουμε συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις; Με τη γραμμή της ρήξης ή του συμβιβασμού; Η ίδια η ζωή έδειξε και στην περιοχή μας ότι η γραμμή του συμβιβασμού οδηγεί τους εργαζόμενους να χάσουν ακόμα περισσότερα. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στις απανωτές μειώσεις ή την πρόσφατη επιχειρησιακή σύμβαση στο Ρόδος Παλλάς που έχει υπογράψει η ηγεσία του Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων, στενά δεμένη με τη σημερινή πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.
Θα έχεις ακούσει συχνά το επιχείρημα γιατί όχι όλοι μαζί, γιατί ξεχωριστές συγκεντρώσεις το οποίο έχει μετατραπεί σε …φάρμακο δια πάσαν νόσον! Πίσω από τις «επιθέσεις φιλίας», το κούφιο, χωρίς περιεχόμενο,  σύνθημα για ενότητα αυτή η πλειοψηφία θέλει να κρύψει τη γύμνια της, την απουσία της από τους χώρους δουλειάς, τη συμφωνία της στην ουσία της πολιτικής που εφαρμόζεται, συμφωνία στην οποία θέλει να αθροίζεται και η δική σου ψήφος στο όνομα μιας κάλπικης ενότητας.
Είδες και μόνος σου τον εκφυλισμό στις διαδικασίες του συνεδρίου του ΕΚΡ, μια εικόνα που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και γίνεται συνειδητά με ευθύνη της απερχόμενης πλειοψηφίας, αφού δεν τη συμφέρει να γίνεται οργανωμένη κουβέντα, αντιπαράθεση πάνω σε αρχές και θέσεις.
Δεν έχεις τίποτα κοινό με αυτούς που ξεπουλάνε τα δικαιώματα της εργατικής τάξης διαχρονικά, που δεν άφησαν στημένο διάλογο που να μην τον νομιμοποίησαν, που ακόμα και σήμερα την ώρα που η κυβέρνηση νομοθετεί αλλεπάλληλα αυτοί συνεχίζουν να στέλνουν επιστολές και να κάνουν συναντήσεις παρουσιάζοντάς τες μάλιστα ως το απαύγασμα της δράσης. Δεν έχεις τίποτα κοινό έχεις με αυτούς που υπογράφουν συμβάσεις που καταργούν δικαιώματα παίζοντας το ρόλο του λαγού, με αυτούς που με το ένα χέρι εισηγήθηκαν  και ψήφισαν στο Δημοτικό Συμβούλιο αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα, όπως η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, η αύξηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και με το άλλο τάχα αντιστάθηκαν και αγωνίστηκαν.
Σε αυτές τις εκλογές, ενίσχυσε της ΔΕΑΣ, την παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ στο ΕΚΡ, ενίσχυσε τον ταξικό πόλο στο εργατικό κίνημα. Δώσε δύναμη στη δύναμή σου.

Δεκέμβρης 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/