Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Η Ομάδα Γυναικών Ρόδου, της ΟΓΕ εκφράζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες και μετανάστες

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΡΟΔΟΥ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ)
κινητό : 6909423340
Ρόδος  09/12/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Κυριακή 06/12/2015 η Ομάδα Γυναικών Ρόδου, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (Ο.Γ.Ε.), πραγματοποίησε την ετήσια εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευσή της και εξέλεξε νέα Διοικούσα Επιτροπή.
Παρουσιάστηκε ο απολογισμός του τελευταίου έτους από την απερχόμενη Δ.Ε. και ακολούθησε συζήτηση για την κλιμάκωση της νέας επίθεσης στα δικαιώματά μας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που θα σαρώσει ό,τι άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αφού βαδίζουν στο ίδιο ασφυκτικό πλαίσιο του ευρωμονόδρομου. Αναφέρθηκε ο στόχος της Ο.Γ.Ε. που είναι να εμπνεύσουμε τη νέα γενιά, τις νέες μητέρες, με το σύνθημά μας : «Στην οργάνωση και στην αγωνιστική διεκδίκηση με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας βρίσκεται η δύναμή μας!». Αυτή είναι η αλήθεια, που πρέπει να γνωρίζουν οι γυναίκες και η Ο.Γ.Ε. αυτή την αλήθεια θέλει να διαδώσει, να υπηρετήσει. Από την ενεργητική, μαχητική στάση ζωής με κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων εξαρτάται το μέλλον το δικό μας και των οικογενειών μας.
Τέλος, συζητήθηκε το νέο πρόγραμμα δράσης της ομάδας μας ενώ ταυτόχρονα εκδόθηκε ψήφισμα συμπαράστασης για τους πρόσφυγες που καταφεύγουν στα νησιά μας.
Ακολουθεί το ψήφισμα :
Η Ομάδα Γυναικών Ρόδου, της ΟΓΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που κατατρεγμένοι από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη φτώχεια φτάνουν στα νησιά του Αιγαίου και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Καλούνται να επιβιώσουν κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, χωρίς μέτρα προστασίας και μέριμνας, τη στιγμή που διατρέχουν κίνδυνο για την ασφάλειά τους και από τα κυκλώματα δουλεμπορίας και σωματεμπορίας. Ανάμεσά τους χιλιάδες γυναίκες, άλλες έγκυες και άλλες με μωρά στην αγκαλιά.
Η υποκρισία της ΕΕ και των κυβερνήσεων, ανάμεσα σ’ αυτές και της Ελλάδας, περισσεύει. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σπρώχνονται στο δρόμο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης από τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αφρική εξαιτίας της βάρβαρης  πολιτικής του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Αυτοί ευθύνονται για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, το Μάλι, για την εκμετάλλευση και την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Δικό τους δημιούργημα είναι οι «τζιχαντιστές». Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο συμμετέχει ενεργά στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, αλλά και εναρμονίζεται πλήρως με την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, με τον κανονισμό του Δουβλίνου και τη Σένγκεν, καλύπτει πλήρως τις ευθύνες της ΕΕ.
Είναι συγκινητική η αλληλεγγύη που δείχνουν γυναίκες, οικογένειες που προσφέρουν από το υστέρημά τους ό,τι μπορούν για τις άμεσες ανάγκες επιβίωσης των προσφύγων και τις καλούμε να συνεχίσουν να εκφράζουν έμπρακτα και με πολύμορφο τρόπο την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες, απομονώνοντας το ρατσιστικό δηλητήριο που καλλιεργείται εις βάρος των ξεριζωμένων.
Διεκδικούμε:
- Αξιοπρεπή διαμονή και διαβίωση των προσφύγων και για όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι την αναχώρησή τους για τους τόπους προορισμού τους, με ιατρική παρακολούθηση, διατροφή, νομική βοήθεια, διερμηνείς και ό,τι άλλο απαιτείται. Απαραίτητη παρουσία γυναικών γιατρών και γυναικολόγων για τις αναγκαίες εξετάσεις σε όσες μετανάστριες έχουν ανάγκη.
- Να δημιουργηθούν άμεσα υποδομές στα νησιά του Αιγαίου και ανοιχτά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας. Ανάπτυξη επαρκών υποδομών στα σημεία εισόδου και εξόδου από τη χώρα (τουαλέτες, ντους), με όλα τα απαραίτητα είδη για την ατομική υγιεινή και για την καθαριότητα των χώρων, ένδυση και υπόδηση για όσους τα χρειάζονται.
- Παροχή από το κράτος επαρκούς και κατάλληλης σίτισης και εμφιαλωμένο πόσιμο νερό παίρνοντας υπ’ όψη και τις ιδιαίτερες ανάγκες των βρεφών, παιδιών (π.χ. γάλα, χυμοί κλπ.), εγκύων, χρόνιων ασθενών.
- Ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ασυνόδευτους ανήλικους, εγκύους, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων, πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο. Να προσληφθεί άμεσα προσωπικό για τις ανάγκες των υπηρεσιών πρώτης υποδοχής και ασύλου, με γρήγορες, αξιόπιστες και δίκαιες διαδικασίες.
- Να καταργηθούν οι Κανονισμοί Δουβλίνο 2 και 3, της Σένγκεν, του Frontex και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ. Να χορηγούνται άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν προορισμό άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ, με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ. Οι χρόνιοι πάσχοντες, τα βρέφη και τα παιδιά, οι έγκυες και οι οικογένειές τους ή οι συνοδοί τους να προωθούνται στα σύνορα κατά προτεραιότητα και με τρόπο που να διασφαλίζονται οι ιδιαίτερες ανάγκες τους.
- Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
H Διοικούσα Επιτροπή
της Ομάδας Γυναικών Ρόδου

μέλους της Ο.Γ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/