Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015

Ρουβίκωνας: Γιατί «επισκεφτήκαμε» τα γραφεία του Τειρεσία

Καταδρομική επίθεση πραγματοποίησαν, χθες, μέλη της αναρχικής οργάνωσης «Ρουβίκωνας» στα γραφεία της «Τειρεσίας ΑΕ» στην οδό Αλαμάνας 1 και Πρεμέτης στο Μαρούσι. Τα γραφεία βρίσκονται στον τέταρτο όροφο του κτιρίου και η επίθεση έγινε στις 9:15 το πρωί από περίπου 15 άτομα που έφτασαν στο σημείο με δίκυκλα.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τα άτομα ακινητοποίησαν τη γυναίκα που εργαζόταν σε ιδιωτική ασφάλεια που φρουρεί τα γραφεία έσπασαν τη γυάλινη πόρτα και ανέβηκαν στα γραφεία στον 4ο όροφο όπου και προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε υπολογιστές και γραφεία με βαριοπούλες.
Οι δράστες της επίθεσης αφού εγκατέλειψαν εκεί μερικές βαριοπούλες διέφυγαν με δίκυκλα, ενώ κάποιοι εγκατέλειψαν στο σημείο τα δίκυκλά τους και διέφυγαν πεζή. Από τις αναζητήσεις των πληρωμάτων της ΔΙΑΣ στην περιοχή προσήχθησαν συνολικά επτά άτομα τα οποία εξετάζονταν ως αργά στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας. Αργά το απόγευμα από την ομάδα «Ρουβίκωνας» σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανήρτησε κείμενο με το οποίο κι ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία. Οι λόγοι που επικαλούνται είναι η εναντίωσή τους στα κόκκινα δάνεια και στο «φακέλωμα» των πολιτών.Ολόκληρη η ανακοίνωση όπως αναρτήθηκε έχει ως εξής:
To κράτος μέσω των διαχειριστών της εξουσίας, τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝ.ΕΛ, μένοντας πιστό στις επιταγές των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών της Ε.Ε επιβάλλει νέα, άγρια φοροεπιδρομή, παράλληλα με άλλα επαχθή μέτρα που πλήττουν τα λαϊκά στρώματα, αφήνοντας ωστόσο ανέγγιχτους τους οικονομικά ισχυρούς. Καταιγισμό αντιλαϊκών μέτρων φέρνει το τρίτο κατά σειρά μνημόνιο, το οποίο έρχεται να προστεθεί σε όλο το αντεργατικό - αντιλαϊκό πλαίσιο που έχει ήδη διαμορφωθεί, αφενός μεν, τσακίζοντας -τα όποια - εναπομείναντα, εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις, αφετέρου δε, οδηγώντας στην οικονομική εξαθλίωση ακόμα μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας.
Η δικαιολογία που χρησιμοποιείται, για την επιβολή των μέτρων από τους εκάστοτε διαχειριστές της κρατικής εξουσίας είναι η έξοδος της χώρας από την κρίση και η επιστροφή σε διαδικασία οικονομικής ανάπτυξης. Μια κρίση που δημιουργήθηκε από τις αποφάσεις των κεντρικών διοικήσεων των τραπεζών. Για αυτό ,όπως συμβαίνει πάντα πρέπει να πληρώσουν οι πολλοί, αυτοί που έχουν τα ελάχιστα, ενώ για τους λίγους και κατέχοντες δημιουργούνται νέες ευκαιρίες για να αυξήσουν τα πλούτη τους. Πακτωλός χρημάτων κατευθύνεται προς τους ολιγάρχες των τραπεζών, με σκοπό την διάσωση τους από χρήματα που δανείζονται με επαχθείς όρους από τους διεθνείς τοκογλύφους. Με αφορμή τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια» θεσπίζονται πλέον σε ευρεία κλίμακα οι κατασχέσεις κατοικιών.
Δάνεια που χορηγηθήκαν βέβαια από τις τράπεζες την εποχή της ꞌꞌοικονομικής ευμάρειαςꞌꞌ και απέφεραν υψηλή κερδοφορία στις ίδιες. Χρήματα που πληρώθηκαν ξανά και ξανά από τους δανειολήπτες, μέσα από τις ληστρικές συμβάσεις δανειοδότησης και επιτοκίων. Εκμεταλλευόμενες την ανάγκη για την απόκτηση ενός σπιτιού ή ακόμα και της ικανοποίησης τεχνιτών καταναλωτικών αναγκών που δημιουργεί ο ίδιος ο καπιταλισμός, τα λαϊκά στρώματα δανείστηκαν από αυτές.
Ως εκ τούτου, οι διοικήσεις των τραπεζών έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς με σκοπό την εποπτεία των δανειοληπτών και καταγραφή των στοιχείων τους, καθώς και χρήση (των στοιχείων αυτών )για την αποτελεσματική πραγμάτωση των σκοπών τους. Ένας τέτοιος μηχανισμός είναι ο Τειρεσίας Α.Ε. ο οποίος είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 1997 από τις τράπεζες, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Κύριο έργο του όμως είναι το φακέλωμα αυτών που συναλλάσσονται με αυτό. Γίνεται μάλιστα και συλλογή προσωπικών δεδομένων εν αγνοία αυτών που φακελώνονται.
Περισσότερα από 6,5 εκατομμύρια κάτοικοι της χώρας είναι καταχωρημένοι με κάθε λεπτομέρεια που ενδιαφέρει τις τράπεζες, στα αρχεία του. Μάλιστα, η διάτρητη ηθική της οικονομίας των αγορών ευθύνεται και για το γεγονός ότι το φακέλωμα τους δεν φαίνεται να εξυπηρετεί μόνο τους "εταίρους" του Τειρεσία, αλλά, παράλληλα -όπως λίγο πολύ όλοι υποψιάζονται- και πάρα πολλές επιχειρήσεις οι οποίες και επωφελούνται από τα αρχεία του. Φακελώνοντας έτσι ανθρώπους, εξάγουν πολύτιμα γι' αυτές συμπεράσματα ως προς την καταναλωτική τους συμπεριφορά, την οικονομική τους επιφάνεια, τις συναλλακτικές τους πρακτικές, τις αγοραστικές τους συνήθειες κ.λ.π.
Συνέπεια αυτών, είναι το αποτελεσματικότερο marketing και η εν γένει προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών που οι ίδιες προσφέρουν. Από την λειτουργία του, που δεν έχει άλλωστε τίποτα να ζηλέψει από τις μυστικές υπηρεσίες των κρατών (ως προς τα στοιχεία που συλλέγει), πάρα πολλά άτομα από τα αδύναμα οικονομικά στρώματα κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. Ακόμα και στις κατασχέσεις ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς παίζει τον ρόλο του ο ꞌꞌαμαρτωλόςꞌꞌ Τειρεσίας.
Για όλους αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε σήμερα να "επισκεφτούμε" τα κεντρικά γραφεία του Τειρεσία στο Μαρούσι.
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ
efsyn.gr


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2015/12/blog-post_942.html#ixzz3ui4XGZ12


****************
Διαβάστε σχετικά κείμενα για την Ομάδα "ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ"

Βίντεο από την εισβολή του «Ρουβίκωνα» στα γραφεία του «Τειρεσία»
18.12.2015 - 13:33 Οι αρχές είχαν προχωρήσει σε επτά προσαγωγές για την υπόθεση

Ο «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία του Τειρεσία
16.12.2015 - 17:27Επτά προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν κατά την επίθεση μελών της αναρχικής οργάνωσης «Ρουβίκωνας» στα γραφεία της «Τειρεσίας ΑΕ» στο Μαρούσι

Αποχώρησαν τα μέλη του "Ρουβίκωνα" από το ιταλικό προξενείο
30.11.2015 - 19:29 Το ιταλικό προξενείο, επί της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι, κατέλαβαν το απόγευμα της Δευτέρας περίπου 30 άτομα της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας διαμαρτυρόμενοι για το αίτημα έκδοσης των 5 Ελλήνων φοιτητών που κατηγορούνται για επεισόδια στην Ιταλία

Φέιγ βολάν στην οικία του Γερμανού πρέσβη πέταξαν μέλη του «Ρουβίκωνα» (βίντεο)
25.11.2015 - 19:04 «Εισβάλλαμε στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη» αναφέρουν σε δελτίο Τύπου τα μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας

Ένταση στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαργαρίτας Παπανδρέου
05.11.2015 - 21:37 Ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο στο βιβλιοπωλείο Ιανός, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η παρουσίαση του βιβλίου της Μαργαρίτας Παπανδρέου «έρωτας και εξουσία».

Διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος σε 19 για την κατάληψη στα γραφεία των ΑΝΕΛ
27.10.2015 - 19:38 Οι 19, μέλη της ομάδας "Ρουβίκωνας", παραπέμφθηκαν σε δίκη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο και μέχρι την δίκη τους θα είναι ελεύθεροι.

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 19 προσαγωγές ατόμων για την κατάληψη στα γραφεία των ΑΝΕΛ
27.10.2015 - 12:01 Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 19 προσαγωγές μελών της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας», που έγιναν χθες το βράδυ, από την Αστυνομία, για την εισβολή τους στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στη Λεωφόρο Συγγρού.

Κατάληψη στα γραφεία των ΑΝ.ΕΛ. από αντιεξουσιαστές
26.10.2015 - 20:28 Την ευθύνη ανέλαβε, με ανάρτησή της στον ιστότοπο indymedia, η αναρχική ομάδα "Ρουβίκωνας".

Προσαγωγές 9 ατόμων από την Ομάδα Ρουβίκωνας για απόπειρα εισβολής στα γραφεία των ΑΝΕΛ
28.09.2015 - 19:58 Εννέα άτομα προσήχθησαν το απόγευμα της Δευτέρας στη διάρκεια απόπειρας εισβολής στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη λεωφόρο Συγγρού από την αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας»

Τέσσερις συλλήψεις για την επίθεση στο ΤΑΙΠΕΔ
15.09.2015 - 12:05 Τέσσερα άτομα ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν από την αστυνομία για την επίθεση στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ από την αντιεξουσιαστική ομάδα «Ρουβίκωνας».

"Δυναμική παρέμβαση" στο σπίτι του Λάτση στην Εκάλη για τους νεκρούς εργάτες στα ΕΛΠΕ
04.06.2015 - 20:22 Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας - Γράφτηκαν συνθήματα και σπάστηκαν τα δύο φυλάκια της εισόδου

Πηγή: https://left.gr/anarhiki-omada-royvikonas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/