Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΓΕΝΝΑΡΗ 2016 την μέρα που θα ψηφίζεται ο νέος νόμος για το ασφαλιστικό

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ

ΕΔΡΑ ΡΟΔΟΣ-Στεφάνου Καζουλη 30.
Κιν.6946423121-   
email. idiotikoirodos@gmail.com 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καμία αναμονή, κανένας εφησυχασμός στα σχέδια τους!
Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε!  
Προετοιμαζόμαστε για μεγάλη απεργία, την ημέρα που θα έρθουν τα μέτρα στη βουλή!
Από τη στάση μας και τη συμμετοχή μας στους αγώνες θα εξαρτηθεί η έκβαση της μάχης!

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ  εύχεται στους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με ΥΓΕΙΑ και ένα Χαρούμενο &  Αγωνιστικό 2016
Ραντεβού στο δρόμο του αγώνα για να γίνουμε ακόμα πιο αποτελεσματικοί στη μάχη για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Με πίστη στο δίκιο μας, να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!.
Τις γιορτινές μέρες να οπλιστούμε όλοι μας με δύναμη και κουράγιο για να αντιμετωπίσουμε την αντιλαϊκή επίθεση που μας έχουν εξαπολύσει εργοδοσία-κυβέρνηση-ΕΕ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζετε να φέρει το Γενάρη προς ψήφιση το νέο νόμο για το ασφαλιστικό, που δεν φέρνει απλώς κάποια νέα αντιασφαλιστικά μέτρα αλλά συνολικά την ταφόπλακα των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης είχε απομείνει.
Την Τρίτη  29/12/15 συνεδρίασε το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ  εκτιμώντας τη δράση του προηγούμενου διαστήματος, των απεργιακών κινητοποιήσεων και την ανάγκη  κλιμάκωσης της πάλης μας το επόμενο διάστημα. Το Δ.Σ. πήρε απόφαση κατά πλειοψηφία  για απεργία μέσα στο Γενάρη ως αναγκαία απάντηση  στα σχέδια της Κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ.
Καλεί κάθε συναδέλφισσα, συνάδελφο, άνεργο να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση απέναντι στην επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και  αφορά την πλήρη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Η επίθεση που δεχόμαστε δεν φέρνει απλώς κάποια νέα αντιασφαλιστικά μέτρα αλλά συνολικά την ταφόπλακα των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης είχε απομείνει.

Η επίθεση στο ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου!
Προετοιμαζόμαστε για σκληρή αναμέτρηση!
Να μην περάσει το νέο έγκλημα!

Καλεί τους συναδέλφους που αυτή την περίοδο είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν 7 ημέρες την εβδομάδα, όσες ώρες θέλει ο εργοδότης να ορθώσουν το ανάστημα τους και οργανωμένα μέσα από το κλαδικό τους σωματείο να βάλουν φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία. Να παλέψουν για Νομοθετική Κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
Τώρα, περισσότερο  από κάθε άλλη φορά πρέπει να αντιταχθούν στα σχέδια της κυβέρνησης και  της Ε.Ε που από κοινού αποφασίζουν αλλεπάλληλα μέτρα, με καταιγιστικό τρόπο, τα νομοθετούν μέσα στη βουλή, που έχουν ένα στόχο: να ενισχύσουν με κάθε μέσο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων.

Το ασφαλιστικό για τα αφεντικά είναι κόστος!
Για εμάς είναι η ζωή μας!
Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν. Οι συντάξεις είναι η μια πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργάσιμο βίο! Το ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενης, κάθε νέου! Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλια του. Είναι το φάρμακο μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες για να μη γινόμαστε θύματα εργοδοτικών εγκλημάτων.
Δε θα παραιτηθούμε από τη ζωή μας!
Μας λένε να ξεχάσουμε πως θα υπάρχει ένα δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης που θα καλύπτει τον εργαζόμενο και την οικογένειά του, αλλά η Ασφάλιση να γίνει προσωπική υπόθεση ανάλογα με τις εισφορές και παροχές στον καθένα αναλόγως την τσέπη του.
Το νέο έτος πρέπει να μας βρει ετοιμοπόλεμους!
Οι δύο απεργιακές μάχες Νοέμβρη και Δεκέμβρη έδειξαν ότι η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες μας, στην οργάνωση μας. Με ισχυρό ταξικό μέτωπο μπορούμε να καθυστερούμε, να ματαιώνουμε σχεδιασμούς και μέτρα, αλλά αυτό δε φτάνει. Πρέπει να βάλουμε μπρος για να πάρουμε πίσω αυτά που χάσαμε, για νέες κατακτήσεις!
Σήμερα δεν αρκεί οργή, η αγανάκτηση από τη διάψευση των όποιων ελπίδων! Απαιτούνται αγώνες επιθετικοί, σκληρές αναμετρήσεις που θα στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αγώνες με σταθερό το μέτωπο σε κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο και στον νέο και παλιό κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό , που προσπαθεί να ξεγελάσει τους εργαζόμενους προσπαθώντας να συμβιβάσει τα αντίθετα, τα συμφέροντα του εργοδότη με τον εργαζόμενο, να συμφιλιώσει τις ανάγκες μας με τα κέρδη της εργοδοσίας.
Προετοιμαζόμαστε για μεγάλη απεργία, την ημέρα που θα έρθουν τα μέτρα στη βουλή!
Από τη στάση μας και τη συμμετοχή μας στους αγώνες θα εξαρτηθεί η έκβαση της μάχης!


ΤΟ  Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/