Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Επιτροπή από μέλη ΔΣ Σωματείων της περιοχής παρέδωσε ψήφισμα προς τη Διοίκηση της ΔΕΗ.

Δελτίο Τύπου

Σωματεία και εκλεγμένοι συνδικαλιστές διαφόρων κλάδων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν σήμερα 30 Νοέμβρη διαμαρτυρία στο κατάστημα της ΔΕΗ στη Ρόδο για τις μαζικές διακοπές ηλεκτροδότησης.
Παράλληλα ενημέρωναν τον κόσμο για την απεργία και με την προκήρυξη στο χέρι τον καλούσαν στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη στις 10.30 το πρωί στα Πλατανάκια. Η υποδοχή από τον κόσμο ήταν θερμή και αναπτύχθηκε κουβέντα και προβληματισμός.
Επιτροπή από μέλη ΔΣ Σωματείων της περιοχής παρέδωσε ψήφισμα προς τη Διοίκηση της ΔΕΗ.
Επίσης σήμερα παραδόθηκαν τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκέντρωνε το ΠΑΜΕ στο χώρο που φιλοξενούνται οι πρόσφυγες, ολοκληρώνοντας έτσι ένα πρώτο κύκλο έμπρακτης αλληλεγγύης. Η Γραμματεία θα ενημερώσει όταν ξεκινήσει και πάλι η συγκέντρωση ειδών ή άλλες μορφές αλληλεγγύης που προγραμματίζονται.
Η Γραμματεία ευχαριστεί τα Σωματεία και τον κόσμο που συμμετείχε.
Όλοι στην απεργία την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη και στη συγκέντρωση στις 10.30 πμ στα «Πλατανάκια»

ΨΗΦΙΣΜΑ
Προς: τη Διοίκηση της ΔΕΗ
Αγαπητοί Κύριοι,
Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι αγαθό από τα πλέον αυτονόητα στον 21ο αιώνα, που η επιστήμη, η τεχνολογία, η τεχνική στην παραγωγή έχουν προχωρήσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα. Παρολαυτά, ενώ θα μπορούσε πραγματικά ο λαός μας να ζει καλύτερα είναι καταδικασμένος να πληρώνει τις συνέπειες ενός συστήματος άδικου που άλλοι παράγουν τον πλούτο και άλλοι τον καρπώνονται.
Σε αυτή την κοινωνία το ηλεκτρικό ρεύμα είναι πανάκριβο εμπόρευμα που όλο και περισσότεροι στην Ελλάδα της καπιταλιστικής κρίσης δυσκολεύονται να αγοράζουν.
Γνωρίζουμε ότι έχουν δοθεί εντολές διακοπής και έχουν προχωρήσει και στην περιοχή μας και σε ολόκληρη τη χώρα. Ορισμένα ημίμετρα, όπως το κοινωνικό και το προνοιακό τιμολόγιο ή οι διακανονισμοί, δεν αρκούν. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που υπάρχουν 1.500.000 άνεργοι, που οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν περικοπεί αλλεπάλληλα.
Επιπλέον απαιτούμε να σταματήσει η αισχρή συκοφαντία περί ρετιρέ στη Ρόδο σε σύγκριση με άλλες περιοχές της χώρας, που αναπαράγεται στα ΜΜΕ και που στόχο έχουν τον κοινωνικό αυτοματισμό. Ότι δηλαδή οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι της Ρόδου εσκεμμένα δεν πληρώνουν το ρεύμα ενώ έχουν τη δυνατότητα υπονοώντας μάλιστα ότι εξαιτίας αυτού του γεγονότος θα αυξηθούν εκ νέου τα τιμολόγια.
Αν και σας είναι ήδη γνωστό, σας πληροφορούμε ότι 18.000 συνάνθρωποί μας επιδοτούνται το χειμώνα από τον ΟΑΕΔ και μάλιστα μόνο για 3 από τους συνολικά 6 ή 7 μήνες της ανεργίας τους, ενώ χιλιάδες άλλοι, με τις προϋποθέσεις που έχουν νομοθετηθεί τα τελευταία χρόνια, δεν δικαιούνται ούτε επίδομα ανεργίας.
Αντίστοιχα οι αυτοαπασχολούμενοι – μικροεπιχειρηματίες έχουν δυσκολία ακόμα και να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές. Δημοσίευμα στον τοπικό Τύπο στο παρελθόν έκανε λόγο για 12.000 ανασφάλιστους στον ΟΑΕΕ στη Ρόδο.
Από αυτούς τους ανθρώπους το λαϊκό - εργατικό κίνημα σας απαγορεύει να κόβετε το ρεύμα! Κόψτε το ρεύμα και εισπράξτε χρήματα από τους μεγαλοεπιχειρηματίες στους οποίους κάνετε εκπτώσεις.
Εμείς πάντως θα απαιτήσουμε και θα επιβάλλουμε την επανασύνδεση στα λαϊκά σπίτια με κάθε τρόπο.
Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ, Σωματεία και φορείς της Ρόδου

30 Νοέμβρη 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/