Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Μια καθαρή και θαρραλέα φωνή στην Βουλή!

Η Δωδεκάνησος, μπορεί και πρέπει να στείλει μια δυνατή, καθαρή, θαρραλέα φωνή στην Βουλή, που να υπερασπίζεται ανυποχώρητα, τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του Λαού και των Νησιών μας !
Παναή Ευαγγελία
Υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου
Επικεφαλής Ψηφοδελτίου
ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ


«Οι πολίτες, πρέπει να συσπειρωθούν γύρω από την Λαϊκή Ενότητα και να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, διότι είναι η  δύναμη εκείνη που αναλαμβάνει να σηκώσει στις πλάτες της, την σκληρή πάλη ενάντια στα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές, ενάντια στο ξένο και ντόπιο κατεστημένο, ενάντια στην εξαθλίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού μας και την δημιουργία μιας άλλης, αναπτυξιακής και φιλολαϊκής πολιτικής».

Αυτό υπογραμμίζει, σε συνέντευξή της  στη “δ”, η υποψήφια βουλευτής της «Λαϊκής Ενότητας» κ. Ευαγγελία Παναή  και τονίζει   πως η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ,  με την πλήρη υιοθέτηση της αντιλαϊκής  και καταστροφικής πολιτικής των μνημονίων, απώλεσε κάθε σχέση ιδεολογική και πολιτική με τις δυνάμεις της Κοινωνίας από τις οποίες είχε υποστηριχθεί.
«Κανένα απολύτως θετικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να έχει για τον λαό μας και την πατρίδα μας, αυτό που όλοι ομολογούν, ότι είναι το βαρύτερο μνημόνιο από όσα υπεγράφησαν. Αυτό κυριολεκτικά, θα σαρώσει ό,τι απέμεινε ακόμη όρθιο από κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, από τις κοινωνικές κατακτήσεις του Λαού μας, από την δημόσια περιουσία και τον δημόσιο πλούτο, από την Εθνική Κυριαρχία», δηλώνει η κ. Ευαγγελία Παναή και προσθέτει πως οι πολίτες θα πρέπει να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη «Λαϊκή Ενότητα» και να συμβάλουν ώστε να κατακτήσει μια έδρα στη Βουλή.
Σε ερώτηση σχετικά με τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ η κ. Ευαγγελία Παναή δηλώνει  ότι «όχι μόνο δεν θα πρέπει να καταργηθούν αλλά επιβάλλεται να ξαναμπούν στην προτεραιότητα των διεκδικήσεων, συγκεκριμένες πολιτικές ενίσχυσης και στήριξης, της οικονομικής ζωής και της κοινωνίας στα νησιά μας.Η υποψήφια βουλευτής της ΛΑΕ εξηγεί  και τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ».
Η συνέντευξη της κ. Ευαγγελίας Παναή, αναλυτικά:
• Πώς οδηγηθήκατε στην απόφαση να ενταχθείτε στο δυναμικό της Λαϊκής Ενότητας και να αποχωρήσετε από τον ΣΥΡΙΖΑ; Ποιοί είναι οι λόγοι για τους οποίους οι πολίτες θα πρέπει να εμπιστευθούν τη Λαϊκή Ενότητα  και να της δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης;
Η αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν κάτι το φυσιολογικό, για κάθε συνεπή άνθρωπο,  μετά από την όλη πορεία που ακολούθησε η ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου και μετά την πραξικοπηματική μετατροπή του υπερήφανου ΟΧΙ του λαού μας, σε ένα επαίσχυντο ΝΑΙ, μέσα σε μια νύχτα. Η υπερψήφιση του τρίτου και βαρύτερου μνημονίου, μέσα από ένα ανίερο μνημονιακό μπλοκ ετερόκλητων δυνάμεων στην Βουλή, που επιβαρύνουν  και θα επιβαρύνουν σε βάθος χρόνου  έτι περαιτέρω  το βιοτικό επίπεδο του ήδη εξαθλιωμένου ελληνικού λαού. Η κατάργηση κάθε δημοκρατικής διαδικασίας μέσα στο κόμμα, όπου όλες αυτές οι τόσο τραγικές αποφάσεις, ελήφθησαν από μια ομάδα ανθρώπων πέριξ του πρωθυπουργού, ενώ τα μέλη του κόμματος, όπως και ο λαός, τα πληροφορούνταν  εκ των υστέρων. Η υιοθέτηση πρακτικών και μιας πολιτικής, ολοκληρωτικά αντίθετης με τις αρχές και  τις προεκλογικές δεσμεύσεις  προς τον λαό και προπάντων ενάντια στις ανάγκες και τα δικαιώματα του ελληνικού λαού, ήταν και είναι παράγοντες που δεν επέτρεπαν την παραμονή σε ένα κόμμα, που στην πραγματικότητα, είναι πλέον ιδεολογικά και πολιτικά, το κενό περιεχομένου, κέλυφος του εαυτού του. Όλα αυτά και άλλα ακόμη, κατέστησαν την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, έναν αναγκαστικό μονόδρομο.Η  συνεργασία μέσα από  την «Λαϊκή Ενότητα», με όλες εκείνες τις δυνάμεις, που παραμένουν πιστές και αταλάντευτες στις αρχές της Αριστεράς και στην συνέχιση της πάλης για την έξοδο από τα μνημόνια και την αναζήτηση ενός άλλου δρόμου ανακούφισης του λαού μας  και ανάπτυξης της χώρας μας, ήταν επίσης ο επόμενος αναγκαστικός μονόδρομος για μένα. Οι πολίτες, πρέπει να συσπειρωθούν γύρω από την “Λαϊκή Ενότητα” και να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, διότι είναι η  δύναμη εκείνη που αναλαμβάνει να σηκώσει στις πλάτες της, την σκληρή πάλη ενάντια στα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές, ενάντια στο ξένο και ντόπιο κατεστημένο, ενάντια στην εξαθλίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού μας και την δημιουργία μιας άλλης, αναπτυξιακής και φιλολαϊκής πολιτικής.
• Θεωρείτε πως με την υπογραφή της συμφωνίας ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που του είχαν δώσει τη δυνατότητα να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου;
Όπως έχω ήδη αναφέρει, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ,  με την πλήρη υιοθέτηση της αντιλαϊκής  και καταστροφικής πολιτικής των μνημονίων, την κοινοβουλευτική συνεργασία με τις δυνάμεις και τα κόμματα που με πολιτικές δεκαετιών διακυβέρνησης, οδήγησαν τον λαό και την χώρα στην σημερινή κατάντια, απώλεσε κάθε σχέση ιδεολογική και πολιτική με τις δυνάμεις της Κοινωνίας από τις οποίες είχε υποστηριχθεί. Ο λαός το καταλαβαίνει αυτό και ξέρει πολύ καλά, ότι είναι εντελώς παραπλανητικό, το επιχείρημα που προβάλλεται από τον κύριο Τσίπρα και την σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν αυτοί θα εφαρμόσουν καλύτερα το μνημόνιο που οι ίδιοι υπέγραψαν. Στο παραπλανητικό ερώτημα «ποιός θα εφαρμόσει καλύτερα το μνημόνιο», ο λαός μας απαντά «Έξω από κάθε μνημόνιο!», «Όχι στην πληρωμή ενός χρέους  αθέμιτου, παράνομου, επονείδιστου, ειδεχθούς και μη βιώσιμου!»
• Πιστεύετε πως θα έχει θετικά αποτελέσματα η εφαρμογή της συμφωνίας για την Ελλάδα και τους κατοίκους της; Ποιες είναι οι θέσεις της Λαϊκής Ενότητας;
Κανένα απολύτως θετικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να έχει για τον λαό μας και την πατρίδα μας, αυτό που όλοι ομολογούν, ότι είναι το βαρύτερο μνημόνιο από όσα υπεγράφησαν. Αυτό κυριολεκτικά, θα σαρώσει ό,τι απέμεινε ακόμη όρθιο από κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, από τις κοινωνικές κατακτήσεις του Λαού μας, από την Δημόσια Περιουσία και τον Δημόσιο Πλούτο, από την Εθνική Κυριαρχία. Και είναι μέγα ψέμα, να υποστηρίζει κανείς, ότι μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο των εφαρμογών του μνημονίου, θα υπάρξει οτιδήποτε θετικό, ως αντιστάθμισμα. Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίον προκηρύχθηκαν τόσον αιφνιδιαστικά και εσπευσμένα αυτές οι εκλογές: για να προλάβουν την οργανωμένη αντίδραση και αντίσταση του λαού μας, μετά από το σοκ που υπέστη, από την ολοκληρωτική μεταστροφή της κυβέρνησης. Η θέση μας με μια κουβέντα, είναι, ολοκληρωτική, κάθετη πάλη,  ενάντια στα μνημόνια και στις συνέπειές τους και αναζήτηση μιας εντελώς διαφορετικής πορείας για την χώρα μας, τέτοιας που να βάζει τις βάσεις για μια ανακούφιση του λαού και ανάπτυξη προς όφελος του και της πατρίδας μας.
• Με αφορμή τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων πιστεύετε  πως η Λαϊκή Ενότητα θα καταφέρει να εισέλθει στη Βουλή; Με ποιά κόμματα μπορεί να συνεργαστεί μετά τις εκλογές;
Οι δημοσκοπήσεις όλων των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων και του δημοψηφίσματος, απεδείχθησαν εκ των υστέρων, ότι ήταν ολοκληρωτικά έξω από την πραγματικότητα! Ο λαός με την ψήφο του, τις έβγαλε τουλάχιστον λανθασμένες. Έτσι και τώρα, είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι θα μπούμε στην Βουλή  και ότι τοπικά για την Δωδεκάνησο, θα επιτύχουμε μια έδρα. Ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Ενότητας  στην Δωδεκάνησο, έχω να δηλώσω ότι, είναι επιβεβλημένη ανάγκη,  η Δωδεκάνησος, να στείλει βουλευτή της Λαϊκής Ενότητας στην Βουλή, για να υποστηρίξει τα τόσα δίκαια του Νησιωτικού Ακριτικού Νομού μας, που καταργήθηκαν παρ’ όλες τις υποτιθέμενες δεσμεύσεις, (μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ κλπ) και να αντιπαλέψει τις καταστροφικές συνέπειες για τον τουρισμό μας από την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, στην ξενοδοχεία, την ιδιωτικοποίηση των Αεροδρομίων Ρόδου και Κω κλπ. Αλλά και μετεκλογικά, θα είναι τέτοια η λαίλαπα των συνεπειών των μνημονίων, που θα συσπειρώνει γύρω από την Λαϊκή Ενότητα, όλο και περισσότερες δυνάμεις στον αγώνα αυτόν, όχι ως πολυτέλεια, αλλά, ως αναγκαστικό μονόδρομο.
• Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν πως η «Λαϊκή Ενότητα» επιδιώκει την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και την επιστροφή στη δραχμή. Ποιά είναι η απάντηση σε αυτή την κατηγορία;
Κατ’ επανάληψιν τονίσαμε ότι, το νόμισμα είναι ένα μέσον και η ευημερία του λαού και της πατρίδας μας είναι ο σκοπός.
Κατά συνέπεια, εάν η επίτευξη αυτού του σκοπού προϋποθέτει την έξοδο από την ευρωζώνη και την καθιέρωση ενός εθνικού νομίσματος, αυτό πρέπει να  γίνει.  Απόλυτη προτεραιότητα για την Λαϊκή Ενότητα, είναι η επιβίωση και η ευημερία της Κοινωνίας και όχι η επιβίωση ενός νομίσματος μέσα από τον οικονομικό θάνατο και την καταπάτηση των δημοκρατικών  ελευθεριών,  των δικαιωμάτων ενός λαού και της εθνικής κυριαρχίας της Πατρίδας μας.
• Ποιές είναι οι θέσεις της Λαϊκής Ενότητας για το μεταναστευτικό;
Το μεταναστευτικό  και οι ατελείωτες στρατιές των προσφύγων, είναι πρόβλημα που δημιούργησε η πολιτική της Δύσης και του ακραίου καπιταλισμού και ιμπεριαλισμού. Όχι μόνον δεν το δημιούργησε η Ελλάδα, αλλά σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της αυτό το βάρος. Με Έλληνα επίτροπο μετανάστευσης όλο αυτό το διάστημα, έπρεπε η Ευρώπη, να είχε ήδη αναλάβει τις ευθύνες της προ πολλού, στην κατεύθυνση της λύσης του προβλήματος, με την ίδια ταχύτητα που επέδειξε στην συμμετοχή της, στην δημιουργία των στρατηγικών ανισορροπιών και παρεμβάσεων, που οδήγησαν ένα τόσο μεγάλο μέρος του πλανήτη μας στην δυστυχία του πολέμου, της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της προσφυγιάς. Από εκεί και πέρα, η ανθρώπινη αρωγή και  συμπαράσταση στους δυστυχισμένους πρόσφυγες, είναι ένα καθήκον, επιβεβλημένο για ένα λαό, που γνώρισε την καταδίωξη και την προσφυγιά, περισσότερο από κάθε άλλον ευρωπαϊκό λαό.
• Υπάρχουν προτάσεις από την Λαϊκή Ενότητα για τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ;
Οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ στα νησιά μας καθιερώθηκαν -πολύ ορθά-, ως ένα αντιστάθμισμα των δυσμενών ιδιαιτεροτήτων στην επιβίωση και στην ανάπτυξη της περιοχής μας, που ενυπάρχουν, ακριβώς λόγω των δυσκολιών της μετακίνησης ανθρώπων και αγαθών σε αυτόν τον πολυνησιωτικό, ακριτικό χώρο. Η κατάργησή τους, την στιγμή μάλιστα που χρειάζονταν ακόμη και άλλα αναπτυξιακά μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας και της κοινωνίας σε αυτά, οδηγεί όχι απλώς σε μαρασμό όλα-μικρά και μεγάλα-, αλλά και σε βέβαιο θάνατο, σίγουρα τα μικρότερα από αυτά. Και σ’ αυτό το σημείο, είναι υπόλογοι απέναντι σε όλο τον Δωδεκανησιακό Λαό, όλοι εκείνοι που χρόνια τώρα, διερρήγνυαν  τα ιμάτιά τους υπέρ της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών, αλλά τώρα, δεν έχουν να αρθρώσουν λόγο, όταν τα κόμματα στα οποία ανήκουν, ψήφισαν τα μνημόνια, συνέπεια των οποίων, είναι η κατάργηση αυτού του τόσο σημαντικού για τα νησιά μας, μέτρου.
Κατά συνέπεια, όχι μόνον δεν πρέπει να καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ στα νησιά, αλλά θα πρέπει να ξαναμπούν στην προτεραιότητα των διεκδικήσεων, συγκεκριμένες πολιτικές ενίσχυσης και στήριξης, της οικονομικής ζωής και της Κοινωνίας στα Νησιά μας.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/