Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΝΕ: Δελτίο τύπου για τους πρόσφυγες.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κάθε μέρα στις ακτές των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου καταφθάνουν κυριολεκτικά χιλιάδες πρόσφυγες με κύριο μέσω φουσκωτές βάρκες, με αποτέλεσμα να γινόμαστε μάρτυρες ναυτικών τραγωδιών με αποκορύφωμα την οικογένεια όπου πνίγηκαν η μητέρα και τα δύο παιδιά της.  Όσοι από τους πρόσφυγες καταφέρουν  να βγουν στην στεριά, πολλοί από αυτούς οικογένειες με παιδιά ημερών στις αγκαλιές,  έχουν να αντιμετωπίσουν τις καιρικές συνθήκες την πείνα και διάφορες ασθένειες  οι οποίες επιδεινώνονται από τις συνθήκες διαβίωσης στα λιμάνια και στα πάρκα που κατασκηνώνουν προσωρινά μέχρι να βρουν το εισιτήριο για την συνέχεια του ταξιδιού τους.
Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη τα κέντρα φιλοξενίας δεν υπάρχουν και οι υπάρχουσες δομές είναι υποτυπώδεις. Οι κάτοικοι δικαιολογημένα ανησυχούν καθώς βλέπουν να περιπλανώνται, ταλαιπωρημένοι και αβοήθητοι, εκατοντάδες και χιλιάδες πρόσφυγες αναζητώντας απεγνωσμένα διέξοδο φυγής. Όταν διαπιστώνουν ότι οι δομές της Δημόσιας Υγείας (Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας), με τις τεράστιες ελλείψεις που έχουν σε προσωπικό, δεν μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες των κατοίκων και αδυνατούν να ανταποκριθούν στην ιατρική εξέταση και την περίθαλψη των προσφύγων.
 Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες ευθύνες και υπαίτιοι για αυτό. Είναι η ΕΕ το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ που εξαπολύουν πολέμους στις χώρες αυτών των ανθρώπων και τους αναγκάζουν στην μετανάστευση  Αυτοί και οι άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, όπως η Ρωσία,  είναι αυτές  που εξόπλιζαν τις δυνάμεις του ISIS και συνεχίζουν να τροφοδοτούν με όπλα την διαμάχη στην Συρία και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Είναι τεράστιες οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) γιατί επιχείρησαν να καθησυχάσουν και να κουκουλώσουν το μεγάλο πρόβλημα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Οι νέοι εργαζόμενοι στα νησιά στον επισιτισμό στα ξενοδοχεία μαζί με τους κατοίκους των νησιών έχουν δείξει τα πρώτα σημάδια αλληλεγγύης  βοηθώντας με νερό,  τρόφιμα,  πρόσβαση σε υποδομές υγιεινής, διευκόλυνση της δύσκολης καθημερινότητας τους,  παροχή όλων των χρήσιμων και αναγκαίων πληροφοριών με κουβέντα  για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες.
Να μην πιάσει τόπο το ρατσιστικό δηλητήριο και η  ρατσιστική πρακτική της ναζιστικής - εγκληματικής Χρυσής Αυγής που στα πρόσωπα δεκάχρονων παιδιών βλέπει τρομοκράτες και που αξιοποιεί τα τάγματα εφόδου για να χτυπήσει ανυπεράσπιστους πρόσφυγες και που άλλοτε αυτά τα τάγματα χτυπούσαν εργάτες. Μισούν τους μετανάστες όπως μισούν και τους εργάτες και όσους αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή.
Καλούμε τους νέους εργαζόμενους , την νεολαία, τους κατοίκους των νησιών να οργανώσουμε την αλληλεγγύη μέσα από τα σωματεία και τα εργατικά κέντρα.
ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:
Άμεσα μέτρα γρήγορης διεκπεραίωσης των διαδικασιών καταγραφής και ταυτοποίησης. Επαρκής στελέχωση των υπηρεσιών που σχετίζονται με τη διάσωση, την υποδοχή, την περίθαλψη και τη μετακίνηση. Να στηριχθούν με τον αναγκαίο εξοπλισμό και υποδομές.
Να καλυφθούν οι ελλείψεις τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας και να ενισχυθούν ώστε να αντεπεξέλθουν στις μεγάλες ανάγκες.
Να εξασφαλισθεί αξιοπρεπή υγιεινή διαμονή και διατροφή, μέχρι να αναχωρήσουν για τις χώρες προορισμού τους.
Να απαιτηθεί έκτακτη χρηματοδότηση γι' αυτό από ΟΗΕ και ΕΕ.
Κατάργηση των Κανονισμών του Δουβλίνου και όχι μόνο αλά καρτ αναστολή εφαρμογής.
 Τομεακό Συμβούλιο Ρόδου της ΚΝΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/