Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑ-ΔΟΚΑΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ «ΕΥΡΩ Ή ΔΡΑΧΜΗ»

Οι ίδιες αντιλαϊκές όψεις κάθε νομίσματος
Εκατοντάδες τα διλλήματα και οι εκβιασμοί που θα πέφτουν στο τραπέζι κάθε φορά  προκειμένου ο δοκιμασμένος λαός ,που εδώ και δεκαετίες μένει πισθάγκωνα δεμένος στο άρμα της αστικής διαχείρισης και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης ,να μην αποτινάξει από πάνω του τα βαρίδια της εκμετάλλευσης και να στείλει στα αζήτητα της ιστορίας όλα τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και της εξουσίας των Μονοπωλίων.
Ένα από αυτά τα εκβιαστικά διλλήματα είναι με ποιο νόμισμα οι παραγωγοί του πλούτου,εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, που πληρώνουν το μάρμαρο της καπιταλιστικής κρίσης ,για την οποία δεν ευθύνονται ,θα μετρούν την φτώχεια τους. Με ευρώ ή δραχμή ή άλλο νόμισμα;
Το ΚΚΕ εδώ και αρκετά χρόνια, ήδη από το 2000 ,όταν όλα τα επιτελεία της αστικής διαχείρισης μαζί με τα κόμματα τους, που τώρα ξαναβγαίνουν στα κεραμίδια , τότε μπροστά στην κοινή Απόφαση της τότε κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και Βρυξελλών, βάφτιζαν την υποτίμηση της δραχμής…σε ανατίμηση ,όπου σε μια ’’νέα προσέγγιση’’ των μαθηματικών από τους τότε ’’εκσυγχρονιστές’’, οι οποίοι προσπαθούσαν να συγκρίνουν πορτοκάλια με αγγούρια και να πείσουν τον λαό, ότι αυτός ο δρόμος οδηγεί στην ανάπτυξη και στην σταθερότητα των τιμών, προειδοποιούσε ότι , αυτή η συμφωνία θα φέρει για τον λαό φοροληστεία, παραπέρα μείωση στις κοινωνικές δαπάνες(Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια), ξεπάτωμα της κοινωνικής ασφάλισης, διάλυση των εργασιακών σχέσεων, παράδοση της δημόσιας περιουσίας στους επιχειρηματικούς ομίλους κ. α.
Από αυτή την άποψη έχει αξία να ξαναθυμίσουμε την καλλιέργεια αυταπατών που έσπειραν στον λαό μας οι υπερασπιστές (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ –ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ )του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης , της ΟΝΕ και της ΕΕ. Περήφανη η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διατυμπάνιζε την μείωση των επιτοκίων, την ενίσχυση του χρηματιστηριακού τζόγου, την αύξηση των εισοδημάτων και τα κέρδη για τις επιχειρήσεις. Κοντολογίς και ’’η πίτα ολάκερη και ο σκύλος χορτάτος’’.
Να θυμίσουμε επίσης ότι ,τότε με την ηγεσία των Ελλήνων Βιομηχάνων και τα διάφορα τρωκτικά στις χρηματιστηριακές αγορές οι αποκαλούμενοι ’’θεσμικοί επενδυτές’’ χειροκρότησαν την ’’μαλακή δραχμή’’ και μάλιστα είχαν υποδείξει στην κυβέρνηση ,ήδη από τότε τις ’’αλλαγές’’ δηλ. το ξερίζωμα σε Ασφαλιστικό, Εργασιακά, την συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, παράδοση των ΔΕΚΟ στους Ιδιώτες κ.α.
Και σήμερα εμφανίζονται τμήματα του εγχώριου κεφαλαίου που αντικειμενικά φλερτάρουν από την σκοπιά των δικών τους συμφερόντων με την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Ανάλογη εμπειρία εμφανίζεται με εκπροσώπους βιομηχάνων και σε άλλες χώρες της ΕΕ, που εκφράζεται με τον ‘’ευρωσκεπτικισμό’’ και τα κόμματα τους, από τα αυτοαποκαλούμενα ”αριστερά’’ μέχρι και τα ναζιστικά-φασιστικά μορφώματα , τύπου Χ.Α.
Το συμπέρασμα είναι  ότι, διαχρονικά μέσα από τις πολιτικές που καθορίζονται με βάση τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων της χώρας μας και της ΕΕ και σε συνάρτηση με την εξασφάλιση εγγυημένου κέρδους για το Κεφάλαιο και με εργαλεία όπως, η Ενιαία Εσωτερική Αγορά, η Συνθήκη του Μάαστριχτ , η ΟΝΕ, το Σύμφωνο Σταθερότητας, δηλ. τα κωδικοποιημένα Μνημόνια 1,2,3 του ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ,ΛΑΟΣ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ,ΠΟΤΑΜΙ αυτοί που καλούνται κάθε φορά να πληρώσουν τα σπασμένα είναι τα πλατιά λαϊκά στρώματα.
Το ΚΚΕ καλεί  την Εργατική Τάξη της χώρας μας μαζί με τους συμμάχους της , τους εκατοντάδες χιλιάδες αυτοπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους, την φτωχή και μεσαία αγροτιά τους νέους και τις νέες να διώξουν την ομίχλη που έντεχνα δημιουργεί το σύνολο του αστικού πολιτικού συστήματος και των κομμάτων του από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑ.ΕΝ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Χ.Α ,που θολώνουν το τοπίο για μα μην ξεχωρίζουν τον πραγματικό αντίπαλο: Το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού και την πολιτική των κομμάτων που τον στηρίζουν, που αυγατίζει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, φέρνει κρίσεις από την μια, και μεγαλώνει από την άλλη τα βάσανα και τα αδιέξοδα της λαϊκής οικογένειας.
Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να ξεφύγει από τα ψευτοδιλήμματα τύπου ’’ευρώ ή δραχμή, ή άλλου νομίσματος’’ και να συναντήσει την Πρόταση Διεξόδου–Πρόταση Εξουσίας του ΚΚΕ, που προϋποθέτει σύγκρουση με το ’’παλιό’’ (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Χ.Α-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ) και το ’’νέο’’ (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΠΟΤΑΜΙ-ΛΑ.ΕΝ)  περιτύλιγμα του άρρωστου καπιταλισμού και  την εξουσία του Κεφαλαίου που αυτά τα κόμματα στηρίζουν. H επιστροφή σε εθνικό νόμισμα στο έδαφος του καπιταλισμού φέρνει μαζί του φτώχια ανείπωτη για τα λαϊκά στρώματα, αύξηση του πληθωρισμού, και τρελά κέρδη για επιχειρηματικούς ομίλους με εξαγωγικό προσανατολισμό και αμύθητα κέρδη για τους ευρωμεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού.
Να σκεφτεί ο λαός μας τι μέτρα παίρνονται σε μια σειρά από χώρες που έχουν δικό τους εθνικό νόμισμα , από τα Βαλκάνια μέχρι τις χώρες της Β. Ευρώπης και στον υπόλοιπο καπιταλιστικό κόσμο. Περικοπές μισθών και συντάξεων, αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης μέχρι και τα 71 χρόνια, σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων(FLEXURITY-MINI JOPS-ΑRBEIT AUF ABRUF,δηλ. εργασία με κλήση, ΖΕΡΟ ΗOURS CONTRACTS,δηλ. συμβάσεις μηδενικών ωρών κ. α),υποχρεωτική επαγγελματική ασφάλιση, κατάργηση επιδομάτων, κόψιμο αναπηρικών συντάξεων, επέκταση της επινοικιαζόμενης εργασίας με διείσδυση των δουλεμπορικών γραφείων και σε δημόσιους οργανισμούς, μαχαίρι στις δημόσιες δαπάνες, παρακράτηση μέχρι και του 7,5% του μισθού από την εργοδοσία προκειμένου να εξασφαλίσει την ”ανταγωνιστικότητα’’ της, κλείσιμο των μικρομάγαζων που δεν αντέχουν στον ανταγωνισμό των μονοπωλιακών ομίλων, ανυπαρξία Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ένταση του χαφιεδισμού και της παρακολούθησης κ.α.
To KKE μιλάει στο λαό με την γλώσσα της επιστημονικής αλήθειας και κρούει ξανά τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας του ότι, είτε με ευρώ, είτε με δραχμή και οποιοδήποτε άλλο νόμισμα , από την στιγμή που τα κλειδιά της Οικονομίας ,δηλ. τα Μέσα Παραγωγής (Μεταφορές, Επικοινωνία, Ενέργεια ,Ορυκτός Πλούτος, Τουρισμός, Αγροτική Παραγωγή,)είναι στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων, παραμένουν οι δεσμεύσεις της ΕΕ, με μαθηματική ακρίβεια θα εμφανιστεί νέα υπερσυσσώρευση κεφαλαίων και αγαθών που θα οδηγήσει σε νέα συγχρονισμένη, πιο βαθιά παρατεταμένη κρίση.
Το ΚΚΕ καλεί τον εργατόκοσμο, τους μισθωτούς, τους άνεργους με βάση την καθημερινή τους πείρα να μην συλλαμβάνουν μόνον την εξωτερική όψη των πραγμάτων σαν παραδοξότητα , αλλά να μπουν στη ουσία και δουν τι θα συμβεί μετά τις 20 Σεπτέμβρη είτε με ευρώ , είτε με δραχμή από οποιαδήποτε κυβέρνηση που θα βαδίσει στο καπιταλιστικό έδαφος και θα κληθεί να εφαρμόσει την δανειακή σύμβαση με νέα αύξηση  φόρων 8 δις., μειώσεις συντάξεων, νέα κατακρεούργηση εργασιακών, προώθηση απελευθέρωσης για όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, νέο μεσοπρόθεσμο με μέτρα 4 δις., αύξηση του ΦΠΑ, μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ, κούρεμα στις δημόσιες δαπάνες πάνω από 2,5 δις., νέα πρωτογενή πλεονάσματα με φοροαφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος κ.α.
Το ΚΚΕ με όλη την δύναμη της φωνή του προειδοποιεί τα λαϊκά στρώματα και τους εκατοντάδες χιλιάδες  μικρούς και φτωχούς εμπόρους, αγρότες, αυτοπασχολούμενους, τις νέες και τους νέους να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες του αποπροσανατολισμού και των νέων αναχωμάτων που στήνονται σαν το Κόμμα του Λαφαζάνη που συμφώνησε στο 70% του Μνημονίου, που αποδέχεται το χρέος ,υπέγραψε το Προοίμιο του 3ου Μνημονίου, ορκίζεται στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και μοιράζει φούμαρα, ότι με εθνικό νόμισμα και με τους επιχειρηματικούς ομίλους –αφεντικά σε κάθε επίπεδο της Παραγωγής ή ακόμα και με το αστικό κράτος , δηλ. τον συλλογικό καπιταλιστή να συμμετέχει (εθνικοποίηση) θα έρθει ανακούφιση για τον λαό.
Αντικειμενικά με την αποδέσμευση από  την ΕΕ που προτείνει το ΚΚΕ  , την μονομερή διαγραφή του χρέους, την Κατάργηση των Μνημονίων και όλων των Εφαρμοστικών Νόμων με Λαϊκή Εξουσία και την Οικονομία στα χέρια μιας Λαϊκής διακυβέρνησης που στο κέντρο της θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όχι το καπιταλιστικό  κέρδος, που θα συνάπτει ισότιμες, επωφελείς διεθνείς συμφωνίες για την εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων και όχι των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων του εγχώριου και ευρωπαϊκού κεφαλαίου αλλά και του ΝΑΤΟ, , σίγουρα το ευρώ δεν θα είναι το εθνικό νόμισμα.
Αυτό προϋποθέτει έναν λαό αποφασισμένο που θα είναι έτοιμος μέσα από την οργανωμένη δράση και αγώνα, κτίζοντας την Αντικαπιταλιστική-Αντιμονοπωλιακή Λαϊκή Συμμαχία με άλλα στρώματα που έχουν πληγεί από την παραμονή της χώρας μας στη καπιταλιστική ΕΕ και που τώρα πληρώνουν την κρίση που αυτή προκάλεσε να πάρει στα χέρια του τον πλούτο που παράγεται και να έχει το δικό του νόμισμα.
Σε αυτές τις εκλογές δυναμώνουμε το ΚΚΕ στη Βουλή με ταυτόχρονο δυνάμωμα της εργατικού λαϊκού κινήματος προβάλλοντας σε κάθε τόπο δουλείας, σε κάθε Σωματείο, σε κάθε γειτονιά την πρόταση διεξόδου που προτείνει το ΚΚΕ και με καθημερινό ανυποχώρητο αγώνα να φέρουμε πιο κοντά την προοπτική της Εργατικής Εξουσίας.
Το πραγματικά διλλήματα που έμπαιναν και μπαίνουν από την ίδια την πείρα της ζωής μας πιο επιτακτικά στις μέρες μας είναι:
Ή ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ Ή ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ.
Ή ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΕ ,ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟΥΣ
Ή ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/