Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Επιστολή- φωτιά των νοσηλευτών στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία

Επιστολή- φωτιά των νοσηλευτών στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία. Τί καταγγέλλουν για τις συνθήκες νοσηλείας


Λάβροι κατά των συνθηκών κάτω από τις οποίες νοσηλεύονται στα ψυχιατρικά νοσοκομεία της Αττικής άτομα τα οποία έχουν κριθεί από τη Δικαιοσύνη ως επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια εμφανίζονται σε επιστολή τους τα μέλης της ΣΥΝΟΨΟ- ΕΣΥ Αττικής. Οι νοσηλευτές στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία του ΕΣΥ καταγγέλλουν πως εξαιτίας της μη τήρησης της σχετικής νομοθεσίας, τίθεται σε κίνδυνο όχι μόνο η ασφάλεια των εργαζομένων και των υπόλοιπων νοσηλευόμενων, αλλά και οι ίδιοι οι κρατούμενοι δεν αντιμετωπίζονται θεραπευτικά σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Όπως λένε οι νοσηλευτές, οι εργαζόμενοι στα ψυχιατρικά νοσοκομεία βρίσκονται μπροστά σε ένα παράδοξο και οξύμωρο φαινόμενο, αυτό που "οι ασθενείς- κρατουμενοι που έχουν κριθεί από το αρμόδιο δικαστήριο ως επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια, έχοντας διαπράξει αξιόποινες πράξεις, να θεωρούνται εν τοις πράγμασι «ακίνδυνοι» για εργαζομένους, ασθενείς και συνοδούς", δεδομένου ότι σήμερα δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την παρουσία προσωπικού φύλαξης.

Σύμφωνα με τους ίδιους, τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα αυτό έχει οξυνθεί και μάλιστα το τελευταίο διάστημα έχουν καταγγελθεί προς το Σύλλογο, περιστατικά επιθέσεων από ασθενείς - κρατούμενους των διατάξεων του 69-70 του Ποινικού Κώδικα (δηλαδή Περί Φύλαξης Ακαταλόγιστων Εγκληματιών).

Γι΄αυτό και ζητούν από τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Υγείας να προβούν σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια για την εφαρμογή των νομοθετικών επιταγών, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία προσωπικού και ασθενών "προτού θρηνίσουμε θύματα".

Διάβαστε ολόκληρη την επιστολή εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/