Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Περί «αντιμνημονιακής ενότητας»

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Περί «αντιμνημονιακής ενότητας»
Το τρίτο μνημόνιο μπορεί να στραπατσάρισε την μάσκα του ΣΥΡΙΖΑ ως «αντιμνημονιακού» και φιλολαϊκού κόμματος, αλλά τη συνταγή της εξαπάτησης του λαού,  την πήρε προίκα η άλλη αριστερή ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή της Λαϊκής Ενότητας, μια συνταγή που αποδείχθηκε πολύτιμη και χρήσιμη στο σύστημα. Γιατί το σύστημα έχει πάντα ανάγκη από κήρυκες, που τολμούν και λένε ξεδιάντροπα ψέματα στο λαό  για να διατηρήσει την εξουσία του.
Ένα απ’ όλα τα ψέματα που είπαν, ήταν και αυτό της μη ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων, παρ’ όλο που άφηναν την πόρτα ανοιχτή κάνοντας λόγο μόνο για ξεπούλημα ή να πάρουν οι τοπικοί φορείς την ευθύνη της εκμετάλλευσής τους.
Αλλά ο αντίλαλος των απατηλών δεσμεύσεων του παλιού ΣΥΡΙΖΑ,  αντήχησε ξανά στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου, όταν στα πλαίσια της διαμαρτυρίας των εργαζομένων για την ιδιωτικοποίηση του Αεροδρομίου Διαγόρας, μέλη της Λαϊκής Ενότητας , δήλωσαν ξανά –όπως και πριν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ- ότι τώρα η Λαϊκή Ενότητα δεν πρόκειται να επιτρέψει την ιδιωτικοποίηση του Αεροδρομίου Διαγόρας!!! Μα ο κ. Λαφαζάνης ήταν Υπουργός στις 13 Αυγούστου όταν πάρθηκε η Απόφαση για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων και δεν «κουνήθηκε φύλλο».
Η κοροϊδία πάει πραγματικά σύννεφο,  όταν επί 6 μήνες, αυτοί οι ίδιοι, στήριζαν την κυβέρνηση, η οποία υπέγραψε τον σκελετό του τρίτου μνημονίου με την απόφαση του Γιούρογκρουπ της 20ης  Φεβρουαρίου 2015,  που προέβλεπε και τις ιδιωτικοποιήσεις και την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά μας και την νέα φοροληστεία , αλλά και την αντιασφαλιστική καταιγίδα που μας περιμένει.
Αυτοί που δεν τόλμησαν να ξεστομίσουν ούτε μια λέξη στην ίδια τους την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γιατί δεν φέρνει στη Βουλή την  πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων, έγιναν λίγες μέρες πριν τις εκλογές οι σωτήρες του Ελληνικού λαού από τα μνημόνια και τολμούν να καλούν το ΚΚΕ σε «αντιμνημονιακή» συνεργασία.
Κι αφού προσέφεραν τόσους μήνες τη πολύτιμη στήριξή τους σε μια κυβέρνηση που έφερε το τρίτο και φαρμακερό μνημόνιο, τώρα φορούν ξανά τον «αντιμνημονιακό» μανδύα για να ξεγελάσουν άλλη μια φορά τον κόσμο. Αποδεικνύονται τελικά, πολύτιμοι κυματοθραύστες της ριζοσπαστικοποίησης της λαϊκής συνείδησης, πριν αυτή βαθύνει και απειλήσει τα βάθρα του συστήματος. Γι’ αυτό σπέρνουν  αυταπάτες ότι ο καπιταλισμός μπορεί να γίνει ανθρώπινος και να ευημερήσει ο λαός.
Τη παγίδα των διλημμάτων περί σωτηρίας του λαού με καπιταλιστική ανάπτυξη που θα έρθει με «μνημονιακές συμμαχίες» από τη μια και «αντιμνημονιακές» συμμαχίες από την άλλη, έχει την πείρα ο λαός αυτή τη φορά να την δει και να την αποφύγει. Ν’ αποφύγει τη φασιστική Χρυσή Αυγή, η οποία, πίσω από τις αντιμνημονιακές και αντισυστημικές κορόνες της, στηρίζει με λύσσα το σύστημα της εκμετάλλευσης, φτιάχνει δουλεμπορικά για να προσφέρει φτηνούς εργάτες στις επιχειρήσεις, φοβίζει όσους αντιστέκονται. Είναι εγκληματική οργάνωση, γιατί αυτή είναι η ιδεολογία της. Ο ρόλος της αποκαλύφθηκε στην επίθεση σε βάρος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, στη δολοφονία του Π. Φύσσα, στις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών.
Τώρα, ήρθε η στιγμή που χωρίς κανένα δισταγμό οι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία,  να στηρίξουν το ΚΚΕ. Για να γκρεμίσουν την παλιά και τη νέα σαπίλα και να ανοίξουν το δρόμο της ανατροπής.

Ρόδος 18/09/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/