Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Αφιερωμένο στον Πολίτη, Ψηφοφόρο του Ν. Πιερίας και όχι μόνο


Ο Ν. Πιερίας, πέραν όλων των άλλων, όσων γράφονται, λέγονται και ακούγονται, αποτελεί και «κλειδιά» του Εκλογικού Νόμου. Αποτελεί ένα «ρυθμιστή» και «όπλο», κάθε κόμματος, που στην εκλογική αναμέτρηση, αναδεικνύεται πρώτο.
Για να μας γίνει κατανοητό, δεν έχουμε παρά να δούμε, το εκλογικό αποτέλεσμα τον Ιανουάριο 2015, όπου, ενώ η επιλογή των πολιτών του Ν. Πιερίας ήταν η ΝΔ, δλδ :
ΝΔ είχε  ποσοστό 34,07%, ψήφοι 28001 έδρες 1
ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό 30,01%, ψήφοι 24663 έδρες 3
το εκλογικό σύστημα, ανέδειξε ως εκπροσώπους μας στη Κυβέρνηση, αυτούς που ΔΕΝ επιλέξαμε. Δηλαδή, μας εκπροσωπούσαν 3 βουλευτές «άοπλοι», αφού δεν επιλέχτηκαν από εμάς, αλλά από το Εκλογικό Νόμο.
Άλλη «πολιτική δύναμη», έχει ο εκλεγμένος Βουλευτής από εσένα και άλλη, που εκλέχθηκε από τον Εκλογικό Νόμο. Ο πρώτος, δλδ αυτός που εκλέχθηκε από σένα, («οπλισμένος»), θα μπορεί και να απαιτήσει, αλλά και να απαιτήσεις ΕΣΥ από αυτόν !!!! Ο δε δεύτερος, δλδ αυτός, που εκλέγεται από τον Νόμο, («άοπλος»), ΔΕΝ θα μπορεί, ούτε να απαιτήσει αλλά κυρίως, θα του είναι και ΑΔΙΑΦΟΡΟ, αν υποφέρεις.
 Ανεξάρτητα από το τι θα ξημερώσει τη Δευτέρα ή όχι, αυτό που είναι σίγουρο και δεδομένο, είναι ότι θα εκλεγεί μια Κυβέρνηση, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει, όλα τα προβλήματα και τις απειλές, που αντιμετωπίζουμε ως Έθνος, Κράτος και κατ΄ επέκταση ως Νομός….
Στη προσπάθεια αυτή, είναι γνωστό, ότι στα χρόνια που έρχονται η Κυβέρνηση, (όποια και αν είναι), θα πριμοδοτηθεί με 90 δις περίπου, ώστε να τα αντιμετωπίσει και βέβαια, να επιχειρήσει να φέρει την Ελλάδα, σε ρυθμούς ανάπτυξης και κατ΄ επέκταση στο Νομό μας δλδ να βάλει ΕΣΕΝΑ σε ρυθμό ανάπτυξης.
Εύλογο είναι, ότι η Κυβέρνηση, θα διανέμει το ποσό αυτό, σε Περιφέρειες, Αντιπεριφέρειες και Δήμους.
Εύλογο επίσης είναι, ότι η Κυβέρνηση, θα δώσει προτεραιότητα στις Περιφέρειες, Αντιπεριφέρειες και Δήμους, που Πολιτικά συμπλέουν μαζί της.
Τα παρακάτω στοιχεία, δίνουν ένδειξη, ποιο θα είναι το 1ο κόμμα που θα σχηματίσει Κυβέρνηση, ανεξάρτητα της προπαγάνδας που επιχειρούν, τα ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, δημοσκόποι, αλλά και όλοι οι «Εθνοσωτήρες», που έτρεξαν, ως « Εθελοντές Υποψήφιοι» να μας «σώσουν».
1ο Στοιχείο : Ο κ΄ Μεϊμαράκης, σε όλες του τις παρουσιάσεις, προσπαθεί να εξασφαλίσει προεκλογικά, την συνεννόηση και τη συνεργασία. Ξέρει ότι ΔΕΝ βγαίνει πρώτος !!!! ΕΣΥ το ξέρεις????
2ο Στοιχείο : Ο κ΄ Καραμανλής, σε ανακοίνωσή του, ζήτησε κατά λέξη, «μια όσο το ΔΥΝΑΤΟΝ ισχυρότερη ΝΔ». Δεν ανέφερε «Κυβέρνηση»!!! Ξέρει, ότι το κόμμα του δεν βγαίνει πρώτο. !!!! Εσύ το ξέρεις ????
3ο Στοιχείο : Με γνώμονα τη παροιμία «από μικρό και τρελό μαθαίνεις την αλήθεια», πόσο μάλιστα και από «πολιτικά νεκραναστημένο», ο κ΄ Λεβέντης σε συνέντευξή του, αποκάλυψε, όχι μόνο ότι η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι στο 6%, αλλά «έδωσε» και το όνομα της δημοσκοπικής εταιρείας, η οποία «κρύβει» την αλήθεια. Αυτός ξέρει ποιο είναι πρώτο κόμμα !!!! Εσύ ξέρεις???
4ο Στοιχείο : Στο 17% του Εκλογικού Σώματος στην Ελλάδα, που απαρτίζεται, από τις ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ και τα ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, όλα δείχνουν και συνηγορούν, ότι ένα μεγάλο μέρος από το ποσοστό τους, θα στηρίξει το κ΄ Καμμένο και θα εισέλθει στη Βουλή. Ο κ΄ Καμμένος το ξέρει !!!! Εσύ το ξέρεις ????
Ένα από τα δεδομένα του Νομού, πέραν όλων των άλλων προβλημάτων, είναι ότι βρίσκεται στη κορυφή της ανεργίας (37%) με τάσεις ανοδικές !!!! Εσύ το ξέρεις????
Επίσης, είναι πιθανόν έως σίγουρο, ότι η Περιφέρεια και Αντιπεριφέρεια αλλά και ο Δήμος, ΔΕΝ θα συμπλέει πολιτικά με το 1ο Κόμμα αλλά και με την επερχόμενη Κυβέρνηση.
Είμαι σίγουρος, ότι ακόμα και αν τα ξέρεις όλα αυτά τα στοιχεία που σου ανέφερα, ΔΕΝ ξέρεις, ότι αποτελείς «κλειδί» και «ρυθμιστή», για την ισχυροποίηση του 1ου Κόμματος, ώστε να δημιουργήσει Κυβέρνηση, είτε αυτοδύναμη είτε συνεργασίας, με άλλο κόμμα. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΞΕΡΕΙΣ !!!!
Και αφού ξέρεις τώρα και κάτω από αυτή την «οπτική γωνία» σκέψης και με τη πιθανότητα (έστω και μικρή), να ξεκινήσει η ανάπτυξη στην Ελλάδα και κατ΄ επέκταση στο Νομό σου, άρα και σε ΣΕΝΑ, δημιουργείται ένα ερώτημα που μόνο ΕΣΥ προσωπικά, μπορείς να απαντήσεις.
ΕΡΩΤΗΜΑ : Θα προτιμήσεις, να ψηφίσεις για πολλοστή φορά ως Εκλογικό Σώμα των «Τυφλών» και της «Συνήθειας» ή θα «οπλίσεις» με τη ψήφο σου τους Βουλευτές που θα σε εκπροσωπήσουν???
Αν τίθεται θέμα Ιδεολογίας, τα προαναφερθέντα στοιχεία σου δίνουν τις επιλογές.
ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ και δεν έχεις ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ για το αύριο …. Όποιο και αν είναι αυτό.


Ευάγγελος Αθανασιάδης
Συνταγματάρχης ε.α.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/