Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Η σκληρή διαπραγμάτευση αποσόβησε την καταστροφή των νησιών μας

Βουλευτής Δωδεκανήσου
Νεκτάριος Σαντορινιός
Ρόδος, 21.2.2015
Η σκληρή διαπραγμάτευση αποσόβησε την καταστροφή των νησιών μας
Η σκληρή διαπραγμάτευση που έκανε η νέα Ελληνική Κυβέρνηση με στόχο την οριστική αποδέσμευση της χώρας από τα μνημόνια και η διαφαινόμενη συμφωνία με τους εταίρους μας,  απέδειξε σε όλους εκείνους που πόνταραν στην καταστροφή και στη κυβίστηση, ότι υπήρχε και υπάρχει ένας άλλος δρόμος άσκησης πολιτικής χωρίς λιτότητα, ύφεση και αφαίμαξη του λαού.

Η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε να δοθεί στη χώρα ο απαραίτητος εκείνος χρόνος, ώστε να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση- με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και όχι με μορφώματα όπως η Τρόικα- για την οριστική μετάβαση από την πολιτική της ύφεσης, της ανεργίας και της κοινωνικής ανασφάλειας στην πολιτική της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.  
Ταυτόχρονα απομακρύνεται μια για πάντα το πακέτο μέτρων (email Χαρδούβελη) που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δεσμεύσει, ακόμη και την ύστατη ώρα, τη χώρα. Είναι πλέον γνωστό ότι στα μέτρα αυτά, πέρα από νέες απολύσεις και  περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων, συμπεριλαμβάνονταν η κατάργηση των ειδικών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας και η αύξηση του ΦΠΑ των ξενοδοχείων. Άλλωστε, όπως αποκάλυψε και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης, τα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνονταν και στις αρχικές απαιτήσεις των δανειστών στο Eurogroup της Δευτέρας (16/2/2015).
Η επιμονή της Κυβέρνησης στην αποφυγή νέων υφεσιακών μέτρων και η τελική επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους, αποσόβησε την καταστροφική απειλή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά μας και ματαίωσε το σχεδιαζόμενο πλήγμα στην κυρίαρχη οικονομική δραστηριότητα των νησιών που είναι ο Τουρισμός, ένα κλάδο ζωτικό και δυναμικό που πρέπει να αντιμετωπιστεί με ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό και όχι με τη λογική του πλιάτσικου.
Τελικά η Ελλάδα ούτε απομονωμένη είναι, ούτε στα βράχια οδηγείται. Τα Μνημόνια δεν ήταν εθνικός μονόδρομος. Αποδεικνύεται, ότι μια διαπραγμάτευση υπέρ των συμφερόντων του λαού ήταν εφικτή και ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχε η βούληση να γίνει ρήξη με τα συμφέροντα ώστε να βγούμε από την τροχιά των πολιτικών εκείνων που κόστισαν την εθνική αξιοπρέπεια και την τύχη ενός λαού.   
Νεκτάριος Σαντορινιός

Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Δωδεκανήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/