Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

Ανοιχτή επιστολή στους συναδέλφους εργαζομένους στον Επισιτισμό – Τουρισμό.

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ)  Ξενοδοχοϋπαλλήλων
(ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ)


Ανοιχτή επιστολή στους συναδέλφους εργαζομένους στον Επισιτισμό – Τουρισμό.

Συνάδελφε – Συναδέλφισσα,
Στις 2,3 και 4 Μάρτη, είναι προγραμματισμένες οι εκλογές στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου. Θα περίμενε κανείς, αυτή την περίοδο, να αναπτύσσεται πλούσια κουβέντα και αντιπαράθεση πάνω σε αρχές και θέσεις, γύρω από την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει το Σωματείο το επόμενο διάστημα, τι δυσκολίες συναντήθηκαν στην οργάνωση των εργαζομένων, πως θα ξεπεραστούν. Όμως, η ως τώρα ηγεσία του Σωματείου, δε θέλει να επιτρέψει κάτι τέτοιο.
Εδώ και καιρό, η ΔΑΣ ξενοδοχοϋπαλλήλων, η παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ στο Σωματείο, έχει καταγγείλει στους εργαζόμενους του κλάδου και στην τοπική κοινωνία, ότι η απερχόμενη πλειοψηφία της Διοίκησης, με μεθόδους βγαλμένες από τις πιο μαύρες εποχές του συνδικαλιστικού κινήματος, τις εποχές των ΜακρηΘεοδωρήδων, κάνει τα αδύνατα δυνατά, για να αλλοιώσει το συσχετισμό δύναμης υπέρ της, μπροστά στις εκλογές του Σωματείου.
Η τελευταία πράξη, παίχτηκε σε μια Γενική Συνέλευση παρωδία την Πέμπτη 19 Φλεβάρη, όπου παρουσιάστηκε ένα μητρώο μελών από το οποίο έχουν πεταχτεί έξω τουλάχιστον 4000 εργαζόμενοι χωρίς να έχει συζητηθεί σε Διοικητικό Συμβούλιο ποιοι συγκεκριμένα και γιατί θα διαγραφούν.
Ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ, κατήγγειλε στην ομιλία του αυτό το γεγονός και ζήτησε να γίνουν οι εκλογές με το μητρώο μελών του 2012 και όσους συναδέλφους έχουν προστεθεί, καθώς οτιδήποτε άλλο είναι αντικαταστατικό. Όταν  ζήτησε από το προεδρείο να τεθεί σε ψηφοφορία το συγκεκριμένο αλλά και άλλα ζητήματα, του άρπαξαν το μικρόφωνο και έκλεισαν άρον άρον τη Γενική Συνέλευση.
Είναι καθαρό, ότι αυτή η πλειοψηφία, όργανο των μεγαλοξενοδόχων της περιοχής, που έβαλε δυο φορές την υπογραφή της σε μειώσεις μισθών, εξασφαλίζοντας φτηνή εργατική δύναμη στ΄ αφεντικά και μάλιστα σε μια περίοδο που η τουριστική κίνηση εκτοξεύτηκε, δε θα διστάσει μπροστά σε τίποτα για να μπορέσει να εξασφαλίσει το συσχετισμό δύναμης που θα της επιτρέψει να συνεχίσει το έργο της, ακόμα κι αν χρειαστεί να διαγράψει τα μισά μέλη του Σωματείου.
Σας ενημερώνουμε ότι χωρίς καμιά απόφαση Γενικής Συνέλευσης, χωρίς τροποποίηση του καταστατικού απαιτούν από το κάθε μέλος 20 ευρώ συνδρομή το χρόνο, αντί 5 ευρώ το εξάμηνο που προβλέπεται από το καταστατικό. Σε μια εποχή που υπογράφουν μειώσεις μισθών, που δεν διεκδικούν την επαναφορά του επιδόματος ανεργίας, αυξάνουν τη συνδρομή των μελών χωρίς παράλληλα να οργανώνουν αγώνες.
Στην ίδια κατεύθυνση είναι και η απειλή προς τα μέλη του ΠΑΜΕ, που καταγράφεται στον ίδιο το Διοικητικό απολογισμό της πλειοψηφίας, ότι μετά τις εκλογές θα τα διαγράψουν  από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να περιφρουρήσουν τη δημοκρατική λειτουργία του Σωματείου, αλλά και να δώσουν μαζική απάντηση και μέσω των εκλογών, στη μεθοδευμένη προσπάθεια να πεταχτούν εκτός Σωματείου όσοι εργαζόμενοι αντιστέκονται στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, διεκδικούν τις απώλειες όπως μισθούς και επίδομα ανεργίας, καθώς και τις σύγχρονες ανάγκες. Να ενταχθούν ως υποψήφιοι και να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ μαζικά στις εκλογές, ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετέχουν αγωνιστές, που μοναδικό τους μέλημα είναι η οργάνωση των αγώνων του κλάδου, η υπεράσπιση και η διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.


Ρόδος, 20 Φλεβάρη 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/