Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

ΚΚΕ: Θα πάει «μακριά η βαλίτσα» με το Ογκολογικό (Νοσοκομείου Ρόδου)

Τ.Ε. Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αν μη τι άλλο, με το σκηνικό σύγκρουσης, που έχει στηθεί εδώ και μήνες, μεταξύ του νυν Περιφερειάρχη και του πρώην για το θέμα του Ογκολογικού, καθώς και οι υπολογισμένες χρονικά κατάλληλες παρεμβάσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Κρεμαστινού , αποβλέπει σε πολλαπλές ωφέλειες όσον αφορά στην αποφυγή και συγκάλυψη της τραγικής κατάστασης που έχουν οδηγήσει με τις πολιτικές τους όλες τις δομές υγείας στην περιοχή μας.
Συγκάλυψη στο γεγονός ότι, με τις περικοπές που οι ίδιοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ψήφισαν, μείωσαν τις συνολικές δαπάνες για την Υγεία από το 2009 έως και το 2014 σε 34%. Μείωσαν για την ίδια περίοδο τις λειτουργικές δαπάνες στα δημόσια Νοσοκομεία σε 41,28%. Άραγε τι συνέπειες για την υγεία του λαού είχαν αυτές οι περικοπές;
Συγκάλυψη στην επί χρόνια απαξίωση της στελέχωσης του Νοσοκομείου Ρόδου και των Κ.Υ. (Κέντρων Υγείας) με μόνιμο προσωπικό. Η δικιά τους προσφορά υπήρξε η  εκτόνωση της ανυπόφορης κατάστασης, που ζούσε το προσωπικό με προσλήψεις συμβασιούχων, που σήμερα ούτε και αυτούς δεν προσλαμβάνουν. Ταυτόχρονα προετοίμασαν τις συγχωνεύσεις κλινικών, την κατάργηση κρεβατιών και την κατάργηση οργανικών θέσεων του προσωπικού.
Επιτυγχάνεται με την άνευ ουσίας αντιπαράθεσή τους , η εντύπωση στον κόσμο, ότι ενδιαφέρονται ειλικρινά για την εξασφάλιση υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς, όταν την ίδια στιγμή ανταγωνίζονται ποιος θα εφαρμόσει καλύτερα την Ευρωπαϊκή Στρατηγική 2020, που έχει στόχο την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας, την «μείωση και συγκράτηση του εργατικού κόστους» σε εκείνα τα όρια και επίπεδα που διασφαλίζουν την ανταγωνιστικότητα της καπιταλιστικής οικονομίας, την αύξηση της κερδοφορίας των ομίλων.
Επειδή θα πάει «μακριά η βαλίτσα» με το Ογκολογικό, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η περιοχή μας, πρέπει να γίνει αυτό το ζήτημα υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων, των ίδιων των κατοίκων της Δωδεκανήσου. Δεν υπάρχουν «σωτήρες», η σωτηρία είναι στα χέρια του ίδιου του λαού. Με τη δική του κοινωνική συμμαχία να διεκδικήσει αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, να διεκδικήσει δομές υγείας-πρόνοιας με βάση τις ανάγκες του έχοντας ξεκάθαρο το εξής: Όσο κουμάντο κάνουν τα μονοπώλια και οι προστάτες τους, τα  πάντα και η υγεία θα εξυπηρετούν το κέρδος τους. Σήμερα αυτό που έχει ανάγκη και μπορεί να πετύχει ο λαός είναι να ξεριζώσει τη σημερινή κατάσταση και να φτιάξει την δική του κοινωνία, με αποδέσμευση από την Ε.Ε.,  κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, σχεδιάζοντας κεντρικά την οικονομία έτσι ώστε να καλύπτει τις δικές του ανάγκες.
Ρόδος 4-2-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/