Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΚΡ

H Ετήσια Τακτική Συνέλευση του ΕΚΡ πραγματοποιείται σε περίοδο βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και καλλιέργειας ψεύτικων ελπίδων  από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ , αλλά και τον παλιό και νέο εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό που μας καλούν να συμβιβαστούμε με ορισμένα  ψίχουλα προς την ακραία φτώχεια, με την εξαθλίωση με τους 1.500.000 ανέργους, τους απλήρωτους, τους ανασφάλιστους. Με άλλα λόγια να αποδεχτούμε ότι,  «ότι χάσαμε, χάσαμε».
Πριν ακόμα γίνουν οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας συγκυβέρνησης, άρχισαν οι εκπτώσεις, τα αν και εφόσον ακόμα και στα ψίχουλα του περίφημου προγράμματος της Θεσσαλονίκης, παρόλαυτά η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΡ δήλωσε στη συνέντευξή της ότι τα αιτήματά της βρίσκονται στα προγραμματικά ντοκουμέντα της σημερινής κυβέρνησης, άρα καλεί τους εργαζόμενους σε αναμονή.
Το ΠΑΜΕ δεν αποδέχεται αυτό το συμβιβασμό που πηγάζει ακριβώς από την αντίληψη του κοινωνικοεταιρισμού, της καλλιέργειας αναμονής και ανοχής στο «μικρότερο κακό», αλλά ζητά και καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να συμπαραταχθούν σε αυτό το πλαίσιο πάλης, εδώ και τώρα αναπλήρωση των απωλειών που είχε ο λαός από το 2009 μέχρι σήμερα.
Το ΠΑΜΕ πάλευε και εξακολουθεί να παλεύει την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών , την επανάκτηση των απωλειών των τελευταίων χρόνων και καλεί το σύνολο της εργατικής τάξης σε κοινή  βάση να παλέψουμε α)για την μη αναγνώριση του χρέους εξηγώντας ότι η αναγνώριση από την πλευρά της Ε.Τ σημαίνει την αποδοχή της βάρβαρης πολιτικής των απολύσεων , των χαρατσιών της εμπορευματοποίησης της Υγείας, της Παιδείας, το ξήλωμα της τσέπης των εργαζόμενων, β)κατάργησης όλων των Εφαρμοστικών Νόμων και γ)έξοδο από την ΕΕ με τους εργαζόμενους αφεντικά στον πλούτο που παράγουν. Τόνιζε ταυτόχρονα και εξακολουθεί να τονίζει ότι, η όποια διαπραγμάτευση δεν γίνεται από την σκοπιά της υπεράσπισης των συμφερόντων της ΕΤ αλλά από την σκοπιά της εξυπηρέτησης τμημάτων της εγχώριας  πλουτοκρατίας.
Παράλληλα όμως πάντα έβαζε και πάλευε μέσα στο κίνημα αιτήματα ανακούφισης των ανέργων, των απλήρωτων, όπως απαλλαγή από φόρους, χαράτσια, επίδομα ανεργίας 600 ευρώ χωρίς όρους και προϋποθέσεις, πρόσβαση στην πλήρη και χωρίς όρους ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για ολους, απαγόρευση της διακοπής νερού, ρεύματος και μείωση των τιμολογίων τους. Μέτρα που το ΠΑΜΕ όχι μόνο τα πρότεινε αλλά πήρε και πρακτικά μέτρα για την εφαρμογή τους. Μέτρα όμως που καταψηφίστηκαν στο σύνολο τους όσες φορές μπήκαν για συζήτηση στην Διοίκηση του ΕΚΡ από τη σημερινή πλειοψηφία που στον απολογισμό της κάνει λόγο για αγώνες ενάντια στην ανεργία και τις συνέπειές της.
 Είναι πραγματικά απάτη να ισχυρίζεσαι ότι παλεύεις στο πλευρό των εργαζόμενων αφού συμφωνείς όπως και οι κυβερνήσεις που έφυγαν και αυτή που  ήρθε ,ότι η με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο το χρέος πρέπει να αποπληρωθεί και άρα αποδέχεσαι και τα ματωμένα πλεονάσματα και τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς που θα αναγκάσουν ξανά τους εργαζόμενους να ματώσουν για να βρουν την υγεία τους και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.
Η σημερινή πλειοψηφία δεν έκανε τίποτα άλλο από το να μειώνει τον πήχη των απαιτήσεων , και το ζήτημα δεν είναι αν έγιναν δράσεις, κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις, αλλά  με ποιο πλαίσιο και με ποια κατεύθυνση. Αλλά το γεγονός ότι η ίδια η πολιτική τους αποκρύπτει από τους εργατοϋπάλληλους της περιοχής μας ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος.
Στην περιοχή μας το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρξε αγώνας που το ΠΑΜΕ δεν έβαλε την σφραγίδα του και πραγματικά το ταξικό κίνημα βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και σε αυτή τη ρότα θα συνεχίσουμε διότι τα προβλήματα και οι παράγοντες που οδήγησαν τη συντριπτική λαϊκή πλειοψηφία στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στην απώλεια δικαιωμάτων και κατακτήσεων, βρίσκονται εδώ.
 Όταν η σημερινή κυβέρνηση είναι υπέρ της ενίσχυσης των επιχειρηματικών ομίλων με μείωση των ασφαλιστικών εισφορών , δηλ. το κλέψιμο του ιδρώτα κάθε εργαζόμενου, την διατήρηση του συντελεστή φορολόγησης για το μεγάλο κεφάλαιο στα επίπεδα που τα άφησε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όταν ο Νέος Υπουργός Εργασίας δεν δεσμεύεται στην κατάργηση του αίσχους των ατομικών συμβάσεων, όταν θα εξακολουθούν να υπάρχουν οι μισθοί των 511 και 586  ευρώ μεικτά ,,όταν το όρια συνταξιοδότησης στον 21ο αιώνα θα παραμένουν στα 67, όταν θα εξακολουθούν να ταΐζουν τους επιχειρηματικούς ομίλους με ζεστό χρήμα από τον ΟΑΕΔ με λεφτά των εργαζόμενων, όταν θα εξακολουθούν να υπάρχουν τα πεντάμηνα προγράμματα της ΄΄κοινωφελούς  εργασίας΄΄, δηλ. της ανακύκλωσης της ανεργίας , όταν θα είναι σε ισχύ η κατάργηση του επιδόματος τοκετού και όλα τα εργαλεία και οι μηχανισμοί της Ανταγωνιστικότητας και τόσα άλλα και έρχεται μια πλειοψηφία που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους της περιοχής και δηλώνει ότι επιτέλους τώρα υπάρχει μια κυβέρνηση που μπορούμε να κουβεντιάσουμε μόνον ρίγος πρέπει να πιάνει τους εργάτες και της εργάτριες.
Καλούμε τους Αντιπρόσωπους που θα πάρουν μέρος στην Ετήσια Τακτική Συνέλευση να βάλουν στο ζύγι τις σύγχρονες ανάγκες τους και των οικογενειών των συναδέλφων τους από την μια μεριά μαζί με τα ψίχουλα που τους τάζουν η κυβέρνηση μαζί και η πλειοψηφία του ΕΚΡ( ΠΑΣΚΕ) και να σκεφτούν την πρόταση του ΠΑΜΕ και τις παλαιότερες αλλά και τις σημερινές προειδοποιήσεις, ότι μόνον  η οργάνωση του αγώνα στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους και τις γειτονιές είναι η δύναμη μας για να επιβάλλουμε το δίκιο μας μακριά από τις φρούδες ελπίδες και τις παγίδες που στήνει ο παλιός και νέος συνδικαλισμός στο ΕΚΡ.

ΡΟΔΟΣ 05/02/2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/