Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Η πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου προσπαθεί να αλλοιώσει το συσχετισμό δύναμης μπροστά στις εκλογές του Σωματείου.

Συνεδρίασε το ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου την Τετάρτη 11 Φλεβάρη με αποκλειστικό θέμα την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και τις εκλογές.

Η ΔΑΣ πρότεινε μέτρα που συμβάλλουν στη μαζικοποίηση του Σωματείου όχι στην αποδυνάμωση του, ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη περίοδο όπως αυτή που διανύουμε. Όμως η πλειοψηφία στο όνομα της διατήρησης ή και διεύρυνσης του σημερινού συσχετισμού δε διστάζει να πάρει μέτρα που πέρα από το γεγονός ότι είναι παράνομα, θα αποτρέψουν μεγάλη μάζα συναδέλφων από τη συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες.
Στη συνεδρίαση αυτή, επισημοποιήθηκε αυτό που είναι φανερό εδώ και καιρό και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έχουν επανειλημμένα καταγγείλει στο ΔΣ, ότι δηλαδή γίνεται συντονισμένη προσπάθεια να αλλοιωθεί ο συσχετισμός δύναμης σε βάρος του ΠΑΜΕ.
Συγκεκριμένα:
1. Η πλειοψηφία του ΔΣ αποφάσισε να διαγράψει από το Σωματείο όσους εργαζόμενους δεν έχουν δώσει τη συνδρομή τους πάνω από δυο χρόνια. Μπορεί το καταστατικό τυπικά να το προβλέπει, όμως αν αυτό εφαρμοζόταν στα Σωματεία δε θα έμενε εργαζόμενος για εργαζόμενος σε Σωματείο σε όλη τη χώρα
2. Αρνείται να δώσει αντίγραφο μητρώου, λίστα με τους συναδέλφους που έχει πρόθεση να διαγράψει, λίστα με τους οικονομικά εντάξει ώστε να γίνει διασταύρωση των στοιχείων, χωρίς να έχει τέτοιο δικαίωμα.
3. Αρνείται να εγγράψει ως μέλη στο Σωματείο συναδέλφους που έχουν μέσω της ΔΑΣ (δηλαδή μέσω εκλεγμένων μελών του ΔΣ), καταθέσει υπογεγραμμένη αίτηση εγγραφής, με το αιτιολογικό ότι πρέπει οι ίδιοι οι συνάδελφοι να είναι παρόντες (παρόντες που άραγε και ενώπιον ποιου;). Την ίδια στιγμή όμως, κάνουν νέες εγγραφές οι ίδιοι, χωρίς να τις φέρουν για έγκριση στο ΔΣ όπως προβλέπεται.
4. Δηλώνουν, ότι για να γίνει κάποιος συνάδελφος οικονομικά εντάξει, πρέπει να εξοφλήσει το σύνολο των οφειλών του. Έτσι ένας συνάδελφος που δεν έχει πληρώσει τη συνδρομή του για 3 χρόνια θα πρέπει να πληρώσει 60 ευρώ σε μια περίοδο που κανένας ξενοδοχοϋπάλληλος δεν έχει δεκάρα τσακιστή, ενώ υπήρχαν περιπτώσεις που δεν ήρθαν να κάνουν αίτηση επαναπρόσληψης γιατί δεν είχαν τα 20 ευρώ, δηλαδή να προπληρώσουν τη συνδρομή τους για όλο το έτος, κάτι που έτσι κι αλλιώς δεν προβλέπεται από πουθενά. Τα σωματεία δεν είναι εισπρακτικός μηχανισμός σαν την εφορία, είναι φορείς που οργανώνουν την πάλη των εργαζομένων
5. Δήλωσαν επίσης ότι πρόθεσή τους είναι να γίνουν οι εκλογές 1 μέρα στη Ρόδο και 2 μέρες στ’ Αφάντου, κάτι που είναι εντελώς παράλογο, εξηγείται όμως από το γεγονός ότι ο συσχετισμός εκεί ευνοεί την πλειοψηφία.
Η ΔΑΣ, η παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων απαιτεί:
Να μη διαγραφεί κανείς μπροστά στις εκλογές του Σωματείου, εκτός αν πρόκειται για διασταυρωμένες περιπτώσεις συνταξιούχων, ανθρώπων που έχουν αλλάξει κλάδο κλπ
Να γίνονται οι συνάδελφοι οικονομικά εντάξει με ένα συμβολικό ποσό (πχ 5 ευρώ) και να έχουν δικαίωμα ψήφου, όπως άλλωστε γίνεται σε όλα τα Σωματεία και γινόταν μέχρι τώρα και στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου.
Να δοθεί εδώ και τώρα το μητρώο των μελών το οποίο έχουμε ζητήσει εγγράφως από το Σεπτέμβρη του 2014 (και επανειλημμένα νωρίτερα) και να αναγράφεται ποιοι είναι οικονομικά εντάξει
Να γίνουν οι εκλογές 2 μέρες στη Ρόδο, 1 μέρα στην Ιαλυσό, 1 μέρα Αφάντου, 1 μέρα Νότια Ρόδο όπως και στο παρελθόν και να κριθεί εάν χρειάζεται παράταση.
Να γίνονται δεκτές υπογεγραμμένες αιτήσεις εγγραφής συναδέλφων που κατατίθενται από τα μέλη του ΔΣ
Σε κάθε περίπτωση η ΔΑΣ θα θέσει τα ζητήματα αυτά υπόψιν της Γενικής Συνέλευσης στις 19 Φλεβάρη. Επίσης θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά της ενάντια στο μαζικό αποκλεισμό συναδέλφων που επιχειρείται και  στην αλλοίωση του συσχετισμού που ξεκάθαρα επιχειρείται σε βάρος της.
Για τη ΔΑΣ
Τσουρούτης Μιχάλης
Γιαννόπουλος Κώστας
Χατζηκωνσταντής Τσαμπίκος

Δημητριάδη Αναστασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/